Connect with us
Advertisement

SUPERLEAGUE 2

Super League 2: Έβγαλε νοκ άουτ τον Ηρακλή η Νίκη Βόλου

Τεράστιας σημασίας τρίποντο με 1-0 πανηγύρισε η Νίκη Βόλου επί του Ηρακλή χάρη σε τέρμα του Ολαϊσόλα – Στην 3η θέση σκαρφάλωσαν οι κυανόλευκοι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Νίκη Βόλου να ζητά πέναλτι στις πρώτες στιγμές του ματς, όταν ο Χρουσιέλ είχε επαφή εντός περιοχής με τον Τσουκαλά να ζητά παράβαση ξεσηκώνοντας την κερκίδα. Στο 3′ μετά από φάση διαρκείας, ο Σιαφά με κεφαλιά απείλησε την εστία του Βελλίδη, ενώ στο 7′ σημειώνεται ένα δυνατό σουτ του δραστήριου Ολαϊσόλα πάνω από τα δοκάρια. Στο μεσοδιάστημα ο Ηρακλής απείλησε με τον Ματίας Τόμας, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά δεν πρόλαβε να πλασάρει στην γρήγορη έξοδο του Μπάγιτς.

Η μεγαλύτερη φάση στο παιχνίδι ήρθε στο 15ο λεπτό και ανήκε στον Ηρακλή. Ο Άλεξιτς έκανε την προσπάθεια από τα αριστερά, γύρισε στον Γιουμπιτάνα στην καρδιά της περιοχής, αυτός σούταρε δυνατά και ανάγκασε τον Μπάγιτς σε εντυπωσιακή εκτίναξη για να γλιτώσει την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Στο επόμενο κιόλας λεπτό μάλιστα ο Γηραιός άγγιξε το 0-1, με τον Τότσκα να εξαπολύει μια.. οβίδα αλλά να βλέπει τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της Νίκης! Η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 18ο λεπτό, όταν ο Μιράντα εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, με τον Βελλίδη να αποκρούει με υπερένταση, έχοντας και τη βοήθεια από το δικό του δοκάρι.

Στο 19′ μετά από ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Ηρακλής έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όταν ο Γιουμπιτάνα βγήκε στην αντεπίθεση και σε πλάγιο τετ α τετ είδε τον Μπάγιτς να του λέει ξανά όχι διατηρώντας το σκορ στο 0-0. Και εκεί που ο Ηρακλής έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους στο 29ο λεπτό. Ο Μιράντα σέντραρε στο πίσω δοκάρι, ο Ολαϊσόλα ζύγισε την κεφαλιά και με εξαιρετική προσπάθεια κρέμασε τον Βελλίδη για το 1-0 μέσα σε αποθέωση!

Λίγο πριν την συμπλήρωση των πρώτων 45′ ο Τότσκα απείλησε εκ νέου με ένα δυνατό σουτ, που πέρασε δίπλα από τη συμβολή των δοκών του Μπάγιτς, στην καλύτερη προσπάθεια του Ηρακλή να αντιδράσει μετά το γκολ. Τα λεπτά κύλησαν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Ελευθερόπουλου να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα νίκης.

Η πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε στον Ηρακλή, με τον Ματίας Τόμας να σουτάρει δυνατά στο 49′, αλλά να βλέπει τη μπάλα να περνάει εκτός, κάτι που συνέβη και δύο λεπτά αργότερα. Στο 63′ ήταν η σειρά της Νίκης να απειλήσει με Κάσσο και Αναστασίου να συνδυάζονται πριν ο Μιράντα σουτάρει δυνατά αναγκάζονται σε δύσκολη απόκρουση τον Βελλίδη. Ένα σουτ του Κουντουριώτη στο 68′ δεν ανησύχησε τον Μπάγιτς, ενώ η Νίκη ζήτησε πέναλτι για χέρι του Χρουσιέλ στο 78′ με τον κύριο Δραγάτη να μην συγκινείται.

Στο 80′ ο Βελλίδης μπλόκαρε το σουτ του δραστήριου Μιράντα, o οποίος αποβλήθηκε στον 84ο λεπτό με 2η κίτρινη κάρτα, σε μια φάση που σήκωσε έντονες αποδοκιμασίες. Στο επόμενο λεπτό ωστόσο και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0. Ο Παναγιωτίδης έκανε εκπληκτική προσπάθεια από τα αριστερά, γύρισε στον Ροχάνο στην καρδιά της περιχοής όμως ο Βελλίδης με εντυπωσιακό μπλοκ έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Στο 89′ ο Ηρακλής έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση σε φάση διαρκείας στα καρέ του Μπάγιτς με Μιστκόφσκι και Γιουμπιτάνα, με τα τελευταία λεπτά να είναι ιδιαίτερα… ροκ και να προσφέρουν έντονες συγκινήσεις στους οπαδούς των δύο ομάδων στις εξέδρες. Οι καθυστερήσεις συμπληρώθηκαν, η ομάδα του Ελευθερόπουλου κράτησε το 1-0 και πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο ενόψει της συνέχειας. Στους 23 βαθμούς και την 3η θέση σκαρφάλωσε η Νίκη Βόλου, που την επόμενη αγωνιστική πηγαίνει στις Σέρρες για ένα ντέρμπι κορυφής κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Τοπαλίδης, Κάσσος, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Παναγιωτίδης, Γαβριηλίδης, Τσουκαλάς (56′ Κυριακίδης), Μιράντα, Ολαϊθόλα (62′ Αναστασίου), Σιαφά (62′ Ροχάνο).

Ηρακλής (Τσιώλης): Βελλίδης, Πανάγου (82′ Δόρης), Βιτλής (82′ Κόκκορης), Κωστούλας, Χρουσιέλ, Πατράλης, Νταμιάν (61′ Κουντουριώτης), Τότσκα (61′ Μισκόφσκι), Τομάς, Άλεξιτς, Γιουμπιτάνα.

Πηγή: regista

Περισσότερα

Click to comment

Trending