Connect with us
Advertisement

SUPERLEAGUE

Την πλήγωσε και ελπίζει! – www.ertsports.gr

 

Ντεμπούτο με νίκη… εξάποντο κόντρα στην πρώην ομάδα του για τον Μιχάλη Γρηγορίου, καθώς ο Ιωνικός επικράτησε με 2:0 της Λαμίας στο “Αθανάσιος Διάκος”, μείωσε στον έναν βαθμό την απόσταση απο τους προτελευταίους Φθιώτες και η “μάχη” για παραμονή στην κατηγορία καλά κρατεί.

Νίκη μετά από οκτώ αγώνες για τον Ιωνικό, αλλά τι νίκη. Στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου, οι Νικαιώτες επικράτησαν εκτός έδρας με 2:0 της Λαμίας, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League, πλησίασαν τους προτελευταίους Φθιώτες στον έναν βαθμό και έβαλαν… φωτιά στην ουρά της βαθμολογίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Δύο κίτρινες κάρτες στα πρώτα επτά λεπτά του αγώνα, από μία για κάθε ομάδα, σε ένα πραγματικό ντέρμπι παραμονής. Στο 10′ ο Βέργος σούταρε, αλλά ήταν αρκετά άστοχος, ενώ στο 12′ το σουτ του Ρόμανιτς μπλόκαρε σταθερά ο Χουτεσιώτης. Στο 14′, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Τζανετόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Έκτη τελική προσπάθεια για τη Λαμία στο πρώτο τέταρτο. Ο Μαρτίνεθ κουβάλησε την μπάλα και έφτασε μέχρι το ύψος της περιοχής, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 19′ και κόντρα στη ροή του ματς ο Ιωνικός προηγήθηκε με αυτογκόλ. Ο Σάκιτς εκτέλεσε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι και ο Μπεχαράνο στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Μύγας δοκίμασε τα πόδια του από μακρινή απόσταση στο 30′, ο Σαράνοφ όμως μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Καλό σουτ του Αμπάντα έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ στο 35′. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 44′ με απίθανο τρόπο. Ο Σεμπά μοίρασε στον Βαλεριάνο και αυτός με το κακό του πόδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχη ψιλοκρεμαστή σέντρα, κάνοντας το 2:0 για την ομάδα του. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε, με τους Νικαιώτες μπροστά στο σκορ με δύο γκολ διαφορά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα σουτ του Φατιγκά στο 47′, αλλά ο Σαράνοφ μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τις δύο ομάδες να κάνουν κυρίως… σκληρά μαρκαρίσματα. Ο Ιωνικός είχε “βολευτεί” με αυτό, μιας και είχε την ασφάλεια των δύο τερμάτων. Ένα λάθος του Χουτεσιώτη στο 79′ λίγο έλειψε να κοστίσει στους Νικαιώτες. Ο Έλληνας κίπερ προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα με έξοδό του, αλλά δεν καθάρισε τη φάση. Για καλή του τύχη ο Ρομαό που ήταν δίπλα στη φάση απομάκρυνε την μπάλα. Οι γηπεδούχοι “έπαιζαν” με τον χρόνο, τον “ροκάνισαν” και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τους βρήκε νικητές με 2:0 και στο -1 από την προτελευταία Λαμία.

ΓΚΟΛ: – / 18′ Μπεχαράνο αυτ., 44′ Βαλεριάνος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 3′ Σλίβκα, 75′ Σιμόν, 79′ Ντε Βινσέντι / 7′ Ρομαό, 37′ Τσιγκρίνσκι, 62′ Βαλεριάνος, 67′ Σεμπά, 80′ Μύγας, 90+5′ Καμπράλ
ΚΟΚΚΙΝΗ: –
ΔΟΚΑΡΙ:

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος (73′ Σιμόν), Παουλάβετς, Τζανετόπουλος, Αμπάντα, Μπεχαράνο (55′ Στάνκο), Σλίβκα, Ρόμανιτς, Νούνιες (55′ Ντε Βινσέντι), Μαρτίνεθ (73′ Τσιλούλης), Βέργος (45+1′ λ.τρ. Μανούσος).

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό, Μύγας, Σάκιτς (90+2′ Τσίμπσαχ), Φαντιγκά (87′ Ρουμπουλάκου), Κάνιας, Γούλερι (46′ λ.τρ. Καμπράλ), Σεμπά (77′ Αντούνες), Μάντζης.//

Ακολουθούν…
Λαμία: Εκτός με Παναθηναϊκό.
Ιωνικός: Εντός με Άρη.

Περισσότερα

Click to comment

Trending