Connect with us
Advertisement

SUPERLEAGUE

Της έκοψε τα… φτερά και άνοιξε τα δικά του!

 

Στο… μπράντεφερ από αέρος, ο ΠΑΟΚ ήταν επιβλητικός κόντρα στην ΑΕΚ, έκανε υψηλή πτήση στην Τούμπα και επικράτησε με 2:0 της ΑΕΚ, για την 23η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου τάραξε τα… νερά του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλάζοντας τις ισορροπίες. Ο “δικέφαλος του βορρά” ήταν αυτός που φτερούγισε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και έφτασε τους 47 βαθμούς και το -3 από την “Ένωση”, η οποία έχει παιχνίδι λιγότερο. Παρ’ όλα αυτά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού που απομένει για τους “κιτρινόμαυρους”, ο Παναθηναϊκός είναι πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ξανά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Αμφότερες οι ομάδες πίεζαν ψηλά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και η πρώτη τελική έγινε από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Ο Λιβάι έγινε αποδέκτης της μπάλας από βαθιά μπαλιά, βρήκε χώρο για σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να απειλήσει με κάποια γεμίσματα στην άμυνα της ΑΕΚ, η οποία τα αντιμετώπιζε με ευκολία, τη στιγμή που το ματς κυλούσε σε χαμηλό τέμπο. Στο 14′, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην Τούμπα. Ο Κωνσταντέλιας, όντας στο έδαφος, έκανε μία περίτεχνη ενέργεια με γκελάκια, έδωσε πάσα στον Νάρεϊ και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη με τη βοήθεια του Βίντα, ο οποίος άλλαξε ελαφρώς πορεία στην μπάλα. Στο 22′, η “Ένωση” είχε μεγάλη φάση με το δυνατό σουτ του Πινέδα να αποκρούεται από τον Κοτάρσκι. Στο 29′, οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Λιβάι δεν μπόρεσε να βγάλει τελική με το κεφάλι, ο Αραούχο σούταρε στη συνέχεια και η μπάλα έφυγε παράλληλα από την εστία του Κοτάρσκι. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα συνέχισε να πιέζει, αλλά αδυνατούσε να βρει τελική και ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμά του έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι “κιτρινόμαυροι” πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αναζητούσαν διακαώς τρόπο να παραβιάσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ, έτσι ώστε να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 51′, η ΑΕΚ απείλησε με σουτ του Λιβάι να περνάει άουτ και στο 52′ με προβολή του Γιόνσον, που δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι. Σταδιακά, οι “ασπρόμαυροι” βελτίωναν την εικόνα τους, θέλοντας να ελέγξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 62′, μάλιστα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της στην Τούμπα. Ο Αθανασιάδης έκανε λάθος, καθώς δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα στο γέμισμα που έγινε, ο Κουλιεράκης νίκησε τον Σιμάνσκι στον αέρα και έκανε το 2:0 για την ομάδα του.

Στο 71′, η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ, με τον Γκατσίνοβιτς να κάνει φοβερή ενέργεια και να πλασάρει από δύσκολη γωνία τον Κοτάρσκι,  οποίος απέκρουσε με το πόδι. Τρία λεπτά αργότερα, οι “ασπρόμαυροι” απάντησαν με καλή ευκαιρία, καθώς ο Αθανασιάδης έκανε σημαντική επέμβαση σε γύρισμα του Κωνσταντέλια, με την μπάλα να κοντράρει στον Σιμάνσκι και να οδεύει προς την εστία, προτού επέμβει ο Έλληνας γκολκίπερ. Στο 82′, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Σιμάνσκι σέντραρε, ο Βίντα έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 89′, η ΑΕΚ απείλησε ξανά με τον Κοτάρσκι να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Τσούμπερ, ενώ στη συνέχεια έκανε το ίδιο και σε προσπάθεια του Σιντιμπέ. Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα, το 2:0 παρέμεινε και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στην Τούμπα.

ΓΚΟΛ: 14′ Νάρεϊ, 62′ Κουλιεράκης
Δοκάρι:-
Κίτρινες: 21′ Αραούχο
Κόκκινη:-

ΠΑΟΚαζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε, Ντάντας (81′ Σβαμπ), Αουγκούστο, Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (80′ Σιντιμπέ), Σιμάνσκι, Γιόνσον (63′ Γκατσίνοβιτς), Πινέδα (72′ Ελίασον), Άμραμπατ, Αραούχο (80′ Φαν Βέερτ), Λιβάι Γκαρσία (80′ Τσούμπερ)

Ακολουθούν…
ΠΑΟΚ: Εκτός έδρας με ΠΑΣ Γιάννινα (25/2)
ΑΕΚ: Εντός έδρας με Αστέρα Τρίπολης (25/2)

Περισσότερα

Click to comment

Trending