Connect with us
Advertisement

ΜΠΑΣΚΕΤ

Από τη… φυλακή ξανά στους Φοίνιξ Μέρκιουρι η Γκράινερ

 

Η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια, που απελευθερώθηκε από ρωσική φυλακή στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο για να παίξει εκ νέου στην ομάδα του WNBA.

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ, που αποφυλακίστηκε από τις φυλακές της Ρωσίας προ μηνών, ανακοινώθηκε επίσημα από τους Φοίνιξ Μέρκιουρι και ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Τζιμ Πίτμαν, δήλωσε στο δελτίο Τύπου πως: «Είναι μια υπέροχη μέρα για όλους μας να ανακοινώσουμε ότι η Μπρίτνεϊ Γκράινερ υπέγραψε για να παίξει για τους Μέρκιουρι το 2023».

Εν συνεχεία ανέφερε: «Μας έλειπε η Μπ.Γκ. κάθε μέρα που έφευγε και, ενώ το μπάσκετ δεν ήταν το πρωταρχικό μας μέλημα, η παρουσία της στο παρκέ, στα αποδυτήριά μας, στον οργανισμό μας και στην κοινότητά μας, έλειπε πολύ. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τους πόρους του οργανισμού μας για να την υποστηρίζουμε, εντός κι εκτός παρκέ, και είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφει στο μπάσκετ, το οποίο αγαπά τόσο πολύ. Αυτή είναι μια ξεχωριστή υπογραφή και σήμερα είναι ξεχωριστή μέρα για όλους μας».

Θυμίζουμε πως η Γκράινερ είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2022 σε αεροδρόμιο έξω από τη Μόσχα, επειδή μετέφερε στις αποσκευές της φυσίγγια ατμίσματος, που περιείχαν λάδι χασίς. Έτσι, καταδικάστηκε για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και αργότερα μεταφέρθηκε σε μία από τις διαβόητες φυλακές της Ρωσίας, για τις οποίες πρώην τρόφιμοι έχουν περιγράψει βασανιστήρια και σκληρούς ξυλοδαρμούς.//

Περισσότερα

Click to comment

Trending