Ο πρόεδρος του συλλόγου μίλησε για τον επαναπροσδιορισμό της ομάδας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε στο πλάνο που έχει, αλλά και στο Euro 2024.
O Θοδωρής Φιλιππάκος, με συνέντευξή του στη “theculturedivision“, η oποία έκανε αφιέρωμα στην Ελληνική ομάδα, μίλησε για το πλάνο του στην Athens Kallithea, τους στόχους του, ενώ έκανε αναφορά και στο Εuro 2024.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, η Ελλάδα όχι μόνο κατέκτησε το Euro, αλλά με βάση τον συντελεστή της UEFA το Ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκονταν στην 7η θέση με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να είναι ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη.
Από τότε, η UEFA έχει συστηματικά καθιερώσει μια άνευ προηγουμένου ανταγωνιστική και οικονομική ανισότητα υπέρ των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων. Αλλά ως απάντηση, το Ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε τα πράγματα χειρότερα. Την ίδια στιγμή, το πρωτάθλημα δεν έχει οργανωθεί ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός.
Η Super League κατέχει αυτή τη στιγμή την 19η θέση στον συντελεστή της UEFA, μία θέση πάνω από το Ισραήλ. Καμία Ελληνική ομάδα δεν προκρίθηκε στη φάση των ομίλων του φετινού Champions League. Στην πραγματικότητα μετά το 2014 καμία ομάδα δεν έχει προχωρήσει πέρα από τη φάση των ομίλων.
Το μάρκετινγκ του Ελληνικού ποδοσφαίρου και οι αγωνιστικές αποτυχίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.
Το ένα, ταΐζει συνεχώς το άλλο.
Όταν τα πάνε καλά οι μεγάλες ομάδες, αυτό στην πραγματικότητα βοηθά στην ανάταση ολόκληρου του Ελληνικού ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος.
Για λόγους που έχουν ήδη αναφερθεί το κοινό έχει απογοητευτεί από το άθλημα. Ένα από τα κύρια προβλήματα είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει καθιερωθεί η οπαδική κουλτούρα, καθώς ο αρνητισμός και ο διχασμός έχουν απωθήσει πάρα πολλούς ανθρώπους, κάτι που είναι κρίμα αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για μία χώρα πραγματικά παθιασμένη με τον αθλητισμό.
Είμαστε ακόμα στη δεύτερη κατηγορία, οπότε έχουμε τη δική μας δουλειά να κάνουμε. Αλλά εκτός από τη νίκη σε αγώνες, αναλάβαμε αυτόν τον σύλλογο επειδή θέλαμε να είμαστε μέρος της συζήτησης για το πώς να διορθωθούν τα πράγματα.
Η Καλλιθέα είναι ένα ξεχωριστό έργο που διαφέρει σημαντικά από τη Βενέτσια. Δουλεύω ταυτόχρονα και στα δύο πρότζεκτ από τότε που ξεκινήσαμε τις προσπάθειες για την εξαγορά της Καλλιθέα τον Δεκέμβριο του 2020, οπότε είναι ήδη ρουτίνα για μένα.
Ταξιδεύω μεταξύ Αθήνας και Βενετίας και έχω καλούς ανθρώπους που με βοηθούν. Επέλεξα την Καλλιθέα για διάφορους λόγους. Είναι το πιο κεντρικό στάδιο της Αθήνας. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μόνος σύλλογος που αγωνίζεται στο κέντρο της πόλης.
Είναι μία παραδοσιακή αθηναϊκή γειτονιά, όχι κάπου που είναι στην μόδα σήμερα και δεν θα είναι αύριο. Βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία, στη σκιά της Ακρόπολης και ακριβώς έξω από τη Λεωφόρο Συγγρού, τον κεντρικό δρόμο που συνδέει το κέντρο της πόλης με την Αθηναϊκή Ριβιέρα.
Όσο για τον ίδιο τον σύλλογο, είχε μία μέτρια αλλά αξιοσέβαστη ιστορία. Και ως μπόνους, με τράβηξε το μπλε και το λευκό της ομάδας που είναι τα εθνικά χρώματα. Υπάρχει ένας συμβολισμός για αυτό που θέλουμε να κάνουμε εδώ.
Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έχουν αμέτρητους παθιασμένους υποστηρικτές και ο σύλλογός μας είχε μέτρια υποστήριξη τα τελευταία χρόνια, αλλά θα δημιουργήσουμε ξανά ένα νέο όραμα.
Δεν διαθέτουμε τους πόρους που εκμεταλλεύονται οι μεγάλοι σύλλογοι της χώρας, αλλά θα βρούμε δημιουργικούς τρόπους για να ανταγωνιστούμε τις υπόλοιπες ομάδες. Οι τέσσερις κορυφαίοι σύλλογοι μπορεί να παραμείνουν στο σημείο που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά θέλουμε να γίνουμε εμείς ο πέμπτος σύλλογος μέσα στα επόμενη πενταετία.»