Connect with us
Advertisement

ΜΠΑΣΚΕΤ

“Χτίζουν” σερί ΑΕΚ και Περιστέρι | Κομβικό ματς στην Πάτρα

 

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 18ης αγωνιστικής στην Basket League και το πρόγραμμα του Σαββάτου (11/3) περιλαμβάνει “μάχες” που αφορούν τόσο τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, όσο και τις αντίστοιχες που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Στις 16:00, ο Απόλλων φιλοξενεί τον Ιωνικό στην Πάτρα, με στόχο να βάλει… φρένο στις εννέα διαδοχικές ήττες. Οι Πατρινοί βρίσκονται στην 10η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 3 νίκες και 14 ήττες κι απέχουν μόλις μία νίκη από την τελευταία θέση της Basket League, στην οποία βρίσκεται η Καρδίτσα. Από την άλλη, η ομάδα της Νίκαιας βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο μετά την παραίτηση του προέδρου της, η οποία ήρθε σε κομβικό σημείο. Οι Νικαιώτες έχουν τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα έναντι 13 ηττών, όντας στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μία ώρα αργότερα, το Περιστέρι φιλοξενεί το ανεβασμένο Λαύριο στο “Ανδρέας Παπανδρέου”. Μετά το διπλό στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θέλει να “χτίσει” ξανά σερί νικών, έτσι ώστε να παραμείνει στην τροχιά της τρίτης θέσης, στην οποία συγκατοικεί μαζί με ΑΕΚ και Προμηθέα, έχοντας ρεκόρ 10-7. Από την πλευρά του, το Λαύριο μετράει δύο σερί νίκες κι ευελπιστεί σε συνέχεια, έτσι ώστε να παραμείνει μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αντίστοιχα, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Κολοσσό στα Άνω Λιόσια, αναζητώντας το δικό της σερί νικών, μετά τη νίκη επί του Ιωνικού εκτός έδρας. Η “Ένωση” καλείται να μη χάσει την παρουσία της στην τρίτη θέση, πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, έτσι ώστε να πλασαριστεί όσο το δυνατόν ψηλότερα εν όψει των playoffs. Στον αντίποδα, η ομάδα της Ρόδου μετράει τρεις σερί ήττες κόντρα σε Προμηθέα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ωστόσο και στα τρία εξ αυτών αντιστεκόταν σθεναρά. Ειδικότερα κόντρα στους Πειραιώτες, οι οποίοι κέρδισαν χάρη σε τρίποντο του Βεζένκοφ στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού. Το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου ψάχνει τη δική του αντίδραση, έτσι ώστε να βελτιώσει το ρεκόρ του (8-8) και να επιστρέψει στις νίκες.//

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο 11 Μαρτίου

16:00 Απόλλων Πάτρας – Ιωνικός
17:00 Περιστέρι – Λαύριο
19:15 ΑΕΚ – Κολοσσός Ρόδου

Κυριακή 12 Μαρτίου

15:45 Ολυμπιακός – Προμηθέας Πατρών
19:15 Καρδίτσα – Άρης

Δευτέρα 13 Μαρτίου

19:05 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Περισσότερα

Click to comment

Trending