Connect with us
Advertisement

ΜΠΑΣΚΕΤ

Για το απόλυτο και το… ξεμούδιασμα ο Ολυμπιακός | Για την… παραμονή της η Καρδίτσα

 

Συνεχίζεται η δράση στο πρωτάθλημα της Basket League, με το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής να περιλαμβάνει σήμερα (12/03) δυο σημαντικά παιχνίδια. 

Το πρόγραμμα “ανοίγει” στις 15:45 (ΕΡΤ3) με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο ΣΕΦ τον Προμηθέα Πατρών, πριν από το ματς του στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλκγίρις για την Euroleague. Υπενθυμίζεται πως οι Κυπελλούχοι Ελλάδας στον πρώτο γύρο, επιβλήθηκαν άνετα με 100-72 στην Πάτρα έχοντας 17/30 σουτ τριών πόντων.

Οι “ερυθρόλευκοι” προέρχονται από δυο σπουδαίες νίκες στη “διαβολοβδομάδα” της Euroleague κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν, ενώ στο πρωτάθλημα δυσκολεύτηκαν, αλλά πέρασαν με το “διπλό” από τη ρόδο χάρη σε σουτ του Σάσα Βεζένκοφ στο τέλος. Οι Πειραιώτες παραμένουν αήττητοι στις εγχώριες διοργανώσεις με ρεκόρ 16-0. Στον αντίποδα, οι Πατρινοί προέρχονται από ήττα για το EuroCup κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ, όμως στο πρωτάθλημα επιβλήθηκαν με χαρακτηριστική άνεση επί του ΠΑΟΚ.

Το σύνολο του κόουτς Χριστόπουλου έχει ρεκόρ 10-7 και με νίκη θα “πιάσει” στην τρίτη θέση την ΑΕΚ και το Περιστέρι. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Κώστα Σλούκα, ο οποίος υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στη γάμπα, ενώ εκτός 12αδας θα είναι και ο Ταρίκ Μπλακ λόγω του περιορισμού των ξένων αθλητών.

Στη συνέχεια, η Καρδίτσα φιλοξενεί στις 19:15 (ΕΡΤ3) τον Άρη σε ένα κομβικό ματς και για τις δυο ομάδες. Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλοί που προέρχονται από την ήττα από τον Παναθηναϊκό, βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 3-14, τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 9-8 και θέλει να… πλασαριστεί σε ψηλότερη θέση για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. //

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στην Basket League:

Σάββατο 11 Μαρτίου

Απόλλων Πάτρας – Ιωνικός 93-66
Περιστέρι – Λαύριο 77-66
ΑΕΚ – Κολοσσός Ρόδου 95-89

Κυριακή 12 Μαρτίου

15:45 Ολυμπιακός – Προμηθέας Πατρών ΕΡΤ3
19:15 Καρδίτσα – Άρης ΕΡΤ3

Δευτέρα 13 Μαρτίου

19:05 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός ΕΡΤ3

Περισσότερα

Click to comment

Trending