Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου

 

Με πέντε αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα (26/03) η regular season του πρωταθλήματος της Handball Premier, με τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ και αυτές που οδηγούν στον υποβιβασμό να έχουν… κλειδώσει. 

Με δεδομένο ότι έχουν κριθεί οι ομάδες που θα συνεχίσουν στα πλέι οφ και αυτές θα είναι η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, αλλά και ο Διομήδης Άργους, αλλά και εκείνες που θα υποβιβαστούν στην Α2 Ανδρών, όπως είναι η ΧΑΝΘ και τα Βριλήσσια, ερωτηματικό αποτελεί η κατάκτηση της πέμπτης θέσης, που υπό προϋποθέσεις δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Handball Premier, που ολοκληρώνεται σήμερα (26/03), διεκδικούν οι Αερωπός Έδεσσας, που έχει 20 βαθμούς, Δράμα ΄86 που έχει 19 βαθμούς και ΑΣΕ Δούκας με 18 βαθμούς.

Το πρόγραμμα ανοίγει στις 15:00 με μια αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς ο ΠΑΟΚ θα είναι τρίτος στη βαθμολογία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και τα Βριλήσσια έχασαν τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία. Ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί χωρίς τον προπονητή του, Πάνο Γούσιο, μετά την ποινή που του επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή. Στη συνέχεια, στις 16:00, υπάρχει αγώνας με μεγάλο ενδιαφέρον για τους γηπεδούχους, που θέλουν την πέμπτη θέση. Συγκεκριμένα, η Δράμα χρειάζεται νίκη κόντρα στον Διομήδη και παράλληλα ήττα του Αερωπού από τον Ιωνικό. Σε περίτπωση ισοβαθμίας, η Δράμα μειονεκτεί.

Την ίδια ώρα (16:00), το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο, αποκλειστικά για τον Αερωπό. Η ομάδα της Έδεσσας χρειάζεται χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία, καθώς υπερτερεί ακόμη και σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Δράμα. Στον πρώτο γύρο οι Εδεσσαίοι είχαν επικρατήσει του Ιωνικού με 38-29. Παράλληλα, η ΑΕΚ με νίκη σφραγίζει την κατάκτηση της πρώτης θέσης, που θα της δώσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, όπως και ο Δούκας, όμως, έχει βαθμολογικό κίνητρο, καθώς με νίκη και παράλληλα ήττες του Αερωπού και της Δράμας παίρνει την πέμπτη θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Αερωπό, αλλά υπερτερεί ακόμη και στην τριπλή ισοβαθμία με Αερωπό και Δράμα.

Τέλος, στις 19:30 ΧΑΝΘ και Πυλαία ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους για τη φετινή σεζόν. Η ομάδα της Αδελφότητας δεν θα συνεχίσει του χρόνου στη Handball Premier, καθώς υποβιβάστηκε στην Α2, ενώ η Πυλαία κέρδισε την παραμονή της στην προηγούμενη αγωνιστική και δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο.//

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής στην Ηandball Premier:

Παρασκευή 24 Μαρτίου 

Ζαφειράκης Νάουσας – Ολυμπιακός 23-26

Κυριακή 26 Μαρτίου 

15:00 ΠΑΟΚ – Βριλήσσια
16:00 Δούκας – ΑΕΚ
16:00 Ιωνικός – Αερωπός Έδεσσας
16:00 Χιλιώτης Δράμα – Διομήδης Άργους
19:30 ΧΑΝΘ – ΑΕΣΧ Πυλαίας

Περισσότερα

Click to comment

Trending