Connect with us
Advertisement

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέρμπι στην Πάτρα και… ξεμούδιασμα για τους “αιώνιους”

 

Mε τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα (02/04) η 21η αγωνιστική της Basket League, εκ των οποίων δεσπόζει αυτή του Προμηθέα με το Περιστέρι.

Το πρωτάθλημα της Basket League μπαίνει στην τελική ευθεία για την κανονική της διάρκεια και η 21η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα (02/04) με τρία σημαντικά παιχνίδια.

Αρχικά, στις 15:45 (ΕΡΤ3), ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Απόλλωνα Πατρών. Οι “πράσινοι” προέρχονται από την ήττα στο ντέρμπι “αιωνίων” για την Euroleague και στο πρωτάθλημα έχει ρεκόρ 14-5 και θέλουν να “κλειδώσουν” το πλεονέκτημα έδρας και τυπικά σήμερα, ενώ οι Πατρινοί έχουν ρεκόρ 5-15. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Χρήστος Σερέλης δεν υπολογίζει ακόμα στους τραυματίες Ματέους Πονίτκα και Νέιτ Γουόλτερς, ενώ επιστρέφει στη “12αδα” ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, που ξεπέρασε την αμυγδαλύτιδα που τον ταλάνιζε.

Στις 17:00 (Ertsports 1) τα βλέμματα στρέφονται στην Πάτρα, όπου ο Προμηθέας φιλοξενεί το Περιστέρι σε ένα μεγάλο ντέρμπι για την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Οι Πατρινοί έχουν ρεκόρ 11-9 και οι Περιστεριώτες βρίσκονται στο 13-7, με τις δυο ομάδες να προέρχονται από σημαντικές νίκες. Στο ματς του πρώτου γύρου, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε επιβληθεί με 88-68 και έχει το “πάνω χέρι” σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Η “αυλαία” της 21ης “στροφής” πέφτει στις 19:15 (ΕΡΤ3) στο ΣΕΦ με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Καρδίτσα. Οι “ερυθρόλευκοι” παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα με ρεκόρ 20-0 και έχουν καλή ψυχολογία μετά την επικράτησή τους κόντρα στον Παναθηναϊκό. Από την άλλη μεριά, οι Θεσσαλοί έχουν ρεκόρ 4-16 και ήδη σκέφτοναι την επόμενη και τελική “μάχη” για την παραμονή τους κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Αϊζέια Κέιναν να επιστρέφει και να είναι διαθέσιμος μετά την απουσία του με ειδική άδεια για τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του. //

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στην Basket League:

Σάββατο 1 Απριλίου

Ιωνικός – Λαύριο 82-90
Κολοσσός Ρόδου – Άρης 96-90
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 78-72

Κυριακή 2 Απριλίου

15:45 Παναθηναϊκός – Απόλλων Πάτρας (ΕΡΤ3)
17:00 Προμηθέας Πατρών – Περιστέρι (Ertsports 1)
19:15 Ολυμπιακός – Καρδίτσα (ΕΡΤ3)

Περισσότερα

Click to comment

Trending