Connect with us
Advertisement

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξέσπασε και… αγκαλιάζει τη 2η θέση! (video)

 

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας και επικράτησε με 108-77 στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη πέτυχε την 15η νίκη της στη φετινή Basket League (15-5), παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι Πατρινοί, έχουν το 5-16, ωστόσο έχουν σωθεί ήδη. Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα.

Ο αγώνας

 

Οι “πράσινοι” μπήκαν με… όρεξη στο παιχνίδι και βρέθηκαν στο +9 (14-5) μετά από μόλις δύο λεπτά. Ο Παπαγιάννης… βομβάρδισε το αντίπαλο καλάθι με συνεχόμενα τρίποντα, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του φόρμα. Οι φιλοξενούμενοι, όντες χαλαροί μετά την εξασφάλιση της παραμονής, έπαιξαν με μεγάλη ελευθερία και αυτοπεποίθηση. Για αυτό και έτρεξαν ένα σερί 7-0 για να μειώσουν στον… πόντο (14-13). Ο Τέβιν Μακ βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα σε ότι αφορά το εκτελεστικό κομμάτι, ενώ ο Αλόνζο Βερτζ έβρισκε τους συμπαίκτες του με… κλειστά μάτια. Ο Αμερικανός έφτασε τις επτά ασίστ πολύ γρήγορα, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στο να μείνει η ομάδα του -5 (29-24) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Σερέλης άλλαξε ολόκληρη την πεντάδα του στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Το “τριφύλλι” ανέβασε κατακόρυφα το ποσοστό του στα σουτ πίσω από τα 6.75μ., ενώ βελτίωσε σημαντικά και την άμυνά του. Αυτό οδήγησε σε ένα σερί 21-5, το οποίο δημιούργησε προβάδισμα 21 πόντων (49-29, 6′). Ο Ντέρικ Γουίλιαμς ήταν ο πρωταγωνιστής και στις δύο μεριές του παρκέ σε εκείνο το σημείο. Ο Αρτούρας Γκουντάιτις κατάφερε να επισφραγήσει την κυριαρχία της ομάδας του, πετυχαίνοντας 10 πόντους στο “κλείσιμο” του ημιχρόνου (58-33), οι έξι εκ των οποίων από τη γραμμή των βολών.

Το δεύτερο μέρος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να το χρησιμοποιούν ως μία… δυνατή προπόνηση. Ο Δημήτρης Αγραβάνης πήρε αρκετές προσπάθειες, αυξάνοντας την επιθετική συγκομιδή του. Την ίδια στιγμή, οι Βερτζ και Ντέιβις συνέχισαν να παίζουν με αρκετή όρεξη. Χαρακτηριστικός είναι πως ο 25χρονος γκαρντ είχε 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 10 ασίστ στα 30′ (86-56). Αμφότεροι οι προπονητές… άνοιξαν τα ροτέισον τους, με όλους τους διαθέσιμους αθλητές να παίρνουν αγωνιστικό χρόνο. Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης σκόραρε αρκετά, έχοντας πολύ καλά ποσοστα. Στο τελευταίο τετράλεπτο, ο Σερέλης έβαλε στο παρκέ πέντε Έλληνες, με τον Αλέξανδρο Σαμοντούροφ μάλιστα να πετυχαίνει και δύσκολα καλάθια.

Τα δεκάλεπτα: 29-24, 58-33, 86-56, 108-77

Ακολουθούν…
Παναθηναϊκός: Εκτός με Κολοσσό Ρόδου (4/4)
Απόλλων Πάτρας: Εντός με ΠΑΟΚ (8/4).//

Περισσότερα

Click to comment

Trending