Connect with us
Advertisement

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Προγνωστικά σνούκερ: Δυάδα στο 3.57

Τους δύο παίκτες από το Πακιστάν επιλέγει ως στήριγμα ο #snookerbet, στα πρώτα προγνωστικά σνούκερ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που αρχίζει σήμερα.

ΣΟΥΠΕΡ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Το αφιέρωμα με τα μακροχρόνια σας έδωσε μια ιδέα για τον «χάρτη» των προκριματικών. Από σήμερα, όμως, αρχίζουν τα προγνωστικά σνούκερ για τους 112 μεμονωμένους αγώνες της διαδικασίας!

Το νέο δεδομένο, σε σχέση με τα προηγούμενα τουρνουά, είναι οι best of 19 frames αναμετρήσεις. Δεν διαθέτουν όλοι οι παίκτες πείρα σε αγώνες μακράς διαρκείας κι αυτό πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψη, προτού στοιχηματίσουμε. Όχι ότι αλλάζει κάτι δραματικά. Αν κάποιος είναι πραγματικά καλός στο «μικρό» format, θα είναι και στο μεγάλο.

Ο Σταν Μούντι, για παράδειγμα. Ο 16χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής της WSF, ο οποίος από του χρόνου θα μετέχει ως επαγγελματίας, δεν έχει ξαναπαίξει επίσημο best of 19 παιχνίδι. Αντιμετωπίζει σήμερα (12:00 και 21:00) τον Εσθονό, Αντρές Πετρόφ και σίγουρα είναι ικανός να νικήσει. Δεν περιλαμβάνουμε αυτό το ματς στα προγνωστικά μας, διότι μεσολαβεί ελάχιστη ώρα από την έναρξή του. Απλώς, το χρησιμοποιούμε ως παράδειγμα.

Από το πρόγραμμα των 12:00 ξεχωρίζει και η δύσκολη μάχη του Μάρκο Φου με τον Μάρτιν Ο’Ντόνελ. Ο άλλοτε ημιφιναλίστ του Παγκοσμίου (2006, 2016) θα σώσει τη θέση του στο Tour μόνο με πρόκριση στο Crucible και το έργο του σήμερα δεν θα είναι εύκολο.

Φαβορί οι Πακιστανοί

Τα προγνωστικά της σημερινής στήλης αφορούν τους αγώνες που αρχίζουν σήμερα στις 16:30 και έχουν προγραμματισμένο το δεύτερο σκέλος για αύριο (4/4), την ίδια ώρα. Οι προοπτικές για κέρδος είναι πολλές. Ο Άνταμ Ντάφι, για παράδειγμα, έχει αδικαιολόγητα υψηλή απόδοση (2.40) για τη νίκη επί του Μπίλι Καστλ. Η σκέψη, όμως, ότι οι «μπουκ» μπορεί να γνωρίζουν κάτι παραπάνω, μας αποτρέπει να ασχοληθούμε.

Αντίθετα, πιστεύουμε στις νίκες των δύο Πακιστανών άσων. Αρχικά του Μοχάμεντ Ασίφ επί του 17χρονου Ουκρανού, Ιούλιαν Μπόικο. Ο 41χρονος δις παγκόσμιος πρωταθλητής ερασιτεχνών (2012, 2019) δεν τα έχει πάει άσχημα στην παρθενική του σεζόν ως επαγγελματίας. Είχε αρκετές δύσκολες κληρώσεις, πέτυχε όμως και κάποιες καλές νίκες (όπως αυτήν επί του Άαρον Χιλ για το UK Championship).

Είναι παίκτης «παλαιάς κοπής» ο Ασίφ. Δίνει έμφαση στο potting, υστερεί στο safety αλλά δεν τον λες και επιθετικογενή. Δύσκολα θα ρισκάρει να πέσει πάνω στις κόκκινες για να τις ανοίξει – αντίθετα, έχει την υπομονή να περιμένει την ευκαιρία να χτυπήσει από απόσταση. Ο Μπόικο είχε δείξει την προηγούμενη διετία ως επαγγελματίας, ότι είναι αρκετά βιαστικός. Είναι χαρισματικός, αλλά άγουρος ακόμα. Γι’ αυτό περιμένουμε να πέσει στις παγίδες που θα του στήσει ο Ασίφ. Η νίκη του Πακιστανού με χάντικαπ 1,5 frame (δηλαδή έως 10-8) είναι ευκαιρία στο 1.95 στη Fonbet.

Θα το συνδυάσουμε με το 1.83 που δίνει η νίκη του συμπατριώτη του, Αστζάντ Ικμπάλ, επί του Τζένσον Κέντρικ (πάλι με -1,5). Ο 31χρονος Πακιστανός έχει σαφώς πιο αξιοπρεπή πορεία φέτος από τον διοπτροφόρο Άγγλο, ο οποίος έχει βγάλει μόνο 1.000 λίρες φέτος, από το βαθμολογούμενο Championship του Ιουλίου.

Προγνωστικά σνούκερ: Κένα για τρία frames

Στο φετινό Παγκόσμιο θα μετάσχουν πέντε γυναίκες, αφού φέτος προέκυψε νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Ταϊλανδή Μπαϊπάτ Σιριπαπόρν. Πρώτη χρονικά αγωνίζεται η Ρεμπέκα Κένα, η λιγότερο δυνατή από τις τέσσερις επαγγελματίες παίκτριες (Ριάν Έβανς, Νγκου Ον-Γι και Μινκ Νούτσαρουτ οι υπόλοιπες).

Η 34χρονη Αγγλίδα δεν έχει κάνει ακόμα… σεφτέ στις νίκες. Και δεν θα κάνει ούτε στον αγώνα με τον Άλφι Μπέρντεν, που αρχίζει σήμερα στις 16:30, παρά την πρόοδο που έχει παρουσιάσει. Τι κυνηγάμε λοιπόν; Να κερδίσει τουλάχιστον τρία frames, ώστε να βγάλει το «2» με χάντικαπ +7,5 που πληρώνει καλά στη Fonbet (2.40).

Ο απολογισμός της Κένα στις 11 ήττες που γνώρισε φέτος είναι 7-47 frames. Επομένως, δεν είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει τρία από έναν έμπειρο (αν και… κακογερασμένο) αντίπαλο όπως ο Μπέρντεν. Δεν είναι κακή στο potting, πάσχει όμως στον έλεγχο της άσπρης και χαλάει τα τραπέζια. Κάτι που συχνά… μπερδεύει τους ανώτερους αντιπάλους της, με αποτέλεσμα να χάνουν την υπομονή τους και να της δίνουν ευκαιρίες να κερδίζει frames.

Σε έναν μακράς διάρκειας αγώνα όπως ο σημερινός, πιστεύουμε ότι τέτοιες ευκαιρίες θα έρθουν με μεγαλύτερη συχνότητα. Ποντάρουμε λίγο και σε πιθανή χαλάρωση του Μπέρντεν, όταν θα έχει αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα.

Περισσότερα

Click to comment

Trending