Connect with us
Advertisement

ΒΟΛΟΣ

Να κρατήσει την αντίδραση…

Ο Βόλος κακός στο πρώτο μέρος έχασε 4-2 από τον ΠΑΟΚ

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ στο καλό του μέρος να πετυχαίνει 4 τέρματα, σε αντίθεση με τον Βόλο που στο δικό του διάστημα, πέτυχε… 2.

Κάπως έτσι έγινε το τελικό 4-2 υπέρ του ΠΑΟΚ, που στην ουσία “τελείωσε” το ματς από το πρώτο μέρος.

Όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε και για τον Βόλο κάποια πράγματα: 1. Το κάκιστο ξεκίνημα στο παιχνίδι, στο οποίο δεν μπήκε ποτέ κι έχανε με 4-0, δείχνοντας πως πάει για συντριβή!

2. Η αντίδραση που έβγαλε στο β΄ μέρος: Ο Κώστας Μπράτσος “ξύπνησε” τους παίκτες του, που βγήκαν νικητές στο διάστημα αυτό.

Στο μυαλό των κόουτς
Το κλασικό 4-2-3-1 επέλεξε για τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Κοτάρσκι στην εστία, με τους Βιεϊρίνια, Κάργας, Ίνγκασον, Ράφα Σοάρες στην άμυνα. Στα χαφ κινούνταν ο Αουγκούστο με τον Ντάντας έχοντας πιο μπροστά τους τον Ελ Καντουρί. Στην επίθεση ο Ολιβέιρα ήταν στην κορυφή ενώ ο Νάρεϊ με τον Ζίβκοβιτς στα «φτερά».

Για τον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος προτίμησε το 4-3-3.

Κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Κλέιμαν που είχε μπροστά του, στην άμυνα, τους Άλχο, Σιέλη, Εσκοβάλ και Λούνα.

Ο Κάτσε με τον Τσοκάνη τα αμυντικά χαφ έχοντας σε ελεύθερο ρόλο τον Μπαριέντος.

Στα εξτρέμ ο Πιρές και ο Ντέλετιτς ενώ σε θέση «9» ήταν ο Γκάγκι.

Το ματς
Από την αρχή της αναμέτρησης προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του ο ΠΑΟΚ και απείλησε μόλις στο 4’ με την κεφαλιά του Ίνγκασον που πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο ο Ισλανδός πήρε το αίμα του πίσω δύο λεπτά αργότερα, όταν μετά το κόρνερ του Ζίβκοβιτς, σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά για το 1-0.

Ο «δικέφαλος του βορρά» συνέχισε να πιέζει και πριν την συμπλήρωση του 20λεπτου έφτασε στο 2-0. Τρομερή μπαλιά του Κάργα στην πλάτη της άμυνας του Βόλου με τον Νάρεϊ να βγαίνει στο τετ-α-τετ με τον Κλέιμαν και να πλασάρει ψύχραιμα, δίνοντας «μαξιλαράκι» ασφαλείας στον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο ένα λεπτό αργότερα η ατυχία χτύπησε την πόρτα και πάλι στον Ομάρ Ελ Καντουρί.

Ο Μαροκινός βρέθηκε στο έδαφος και αποχώρησε ξανά με πρόβλημα τραυματισμού, με τον Τάισον να παίρνει τη θέση του. Αυτή η αλλαγή φαίνεται πως βοήθησε περισσότερο τον ΠΑΟΚ να κινείται με ελευθερία στο γήπεδο.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά, όμως στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει τρία τα τέρματά του. Γρήγορος συνδυασμός του Ολιβέιρα με τον Τάισον, ο Βραζιλιάνος βρήκε παράλληλα τον Νάρεϊ που με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς, έκανε το 3-0 για τον «δικέφαλο του βορρά».

Λίγο μετά το 3-0 ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναγκάστηκε να κάνει την δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, καθώς και ο Αουγκούστο βρέθηκε στο έδαφος σε ανύποπτη φάση με τον Σβαμπ να μπαίνει στη θέση του.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τάισον μοίρασε ξανά παιχνίδι «τρυπώντας» την άμυνα του Βόλου με τον Ντάντας να πλασάρει άψογα για το 4-0…

Πλέον η νίκη των γηπεδούχων είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου.

Στο δεύτερο μέρος, όπως ήταν φυσιολογικό, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει συντήρηση και να μην κυνηγά το γκολ με ένταση.

Από την άλλη μεριά ο Βόλος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το νωθρό ξεκίνημα των γηπεδούχων, κυκλοφορώντας την μπάλα και ασκώντας πίεση ψηλά.

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη είχε και πάλι γκολ, όμως αυτή την φορά για τον Βόλο.

Όμορφη ανάπτυξη από τον άξονα με τον Μεταξά να βρίσκει με διαγώνια μπαλιά τον Άλχο που έκανε την σέντρα από τα δεξιά στέλνοντας την μπάλα στο σημείο του πέναλτι εκεί που ο Τσοκάνης με κεφαλιά σκόραρε για το 4-1, επιστρέφοντας ο ίδιος στα γκολ.

Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο 5-1. Ο Ζίβκοβιτς συνέκλινε προς την περιοχή, έκανε το σουτ με το φάλτσο, όμως ο Κλέιμαν έδιωξε σε κόρνερ.

Λίγο πριν το τέλος και συγκεκριμένα στο 88′ ο Βόλος μείωσε κι άλλο το σκορ.

Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ, η άμυνα των φιλοξενούμενων απομάκρυνε, με τον Ντέλετιτς να βρίσκει υπέροχα τον Οζέγκοβιτς που έφυγε πίσω από το κέντρο στην κόντρα, έκανε την κούρσα και με άψογο πλασέ νίκησε τον Κοτάρσκι για το τελικό 4-2.

Γκολάρα από τον Σέρβο φορ!

ΜVP: Μπορεί να μπήκε από… σπόντα στο ματς όμως ο Τάισον ήταν πραγματικά καθοριστικός. Ο Βραζιλιάνος, ήταν εξαιρετικά δραστήριος και κινητικός και επωμίζεται την δημιουργία των δύο γκολ του ΠΑΟΚ με τις ασίστ στον Νάρεϊ και στον Ντάντας.

Μάλιστα, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός μάλιστα έφτασε κοντά στο γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όμως ο Κλέιμαν του το στέρησε με τρομερή επέμβαση.

Η σφυρίχτρα: Πιθανότατα και να ήταν η πιο εύκολη βραδιά στην διαιτητική καριέρα του Βασίλη Φωτιά.

Ο Έλληνας ρέφερι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, ενώ όποτε χρειάστηκε να έρθει σε συνεννόηση με το VAR το έκανε σωστά.

Οι ενδεκάδες του ματς:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78’ Λύρατζης), Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (35’ Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (78’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (18’ Τάισον), Ολιβέιρα (78’ Τόμας).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα, Τσοκάνης (63’ Οζέγκοβιτς), Κάτσε (46΄ Μεταξάς), Ντέλετιτς, Μπαριέντος (82’ Καρτάλης), Γκάγκι (73’ Σι), Πιρές (73’ Τσιρίνος).

Trending