Connect with us
Advertisement

ΜΠΑΣΚΕΤ

“Ασπρόμαυρο” προβάδισμα πρόκρισης! – www.ertsports.gr

 

Παρά το γεγονός ότι… αγχώθηκε στο φινάλε του αγώνα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 78-75 του Προμηθέας Πάτρας στην “PAOK Sports Arena”, για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής σειράς της Basket League.

Πλέον, η ομάδα του Φώτη Τακιανού προηγείται με 1-0 και θα αγωνιστεί σε τρεις ημέρες (26/04, 19:15), στην Πάτρα για να… τελειώσει τη σειρά. Πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε ο Χρήστος Σαλούστρος με 18 πόντους, 14 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ο αγώνας

Ο Νέιτ Ρένφρο ηγήθηκε στο σκοράρισμα στα πρώτα λεπτά, δίνοντας στον ΠΑΟΚ ένα προβάδισμα πέντε πόντων (12-7, 5′). Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά άστοχοι και έτσι δεν μπόρεσαν να προσπεράσουν, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 17-13. Ο ρυθμός παρέμεινε ίδιος στη συνέχεια, με τον Τζορτζ Κόντιντ να… κουβαλάει επιθετικά τον Προμηθέα, κρατώντας τον σε κοντινή απόσταση (32-25, 17′). Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι όμως δεν μπορούσαν να μεταφράσουν αυτήν την εικόνα σε μία μεγάλη διαφορά, πηγαίνοντας εν τέλει στα αποδυτήρια με το +6 (38-32, 20′).

Ο Γιανίκ Φράνκε… αφυπνίστηκε, πήρε αρκετές πρωτοβουλίες και οδήγησε τον “δικέφαλο του βορρά” στο +9 (56-47, 26′). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα όμως ήρθε το… “μπλακ άουτ”, με τους Τόμασον και Γκίκα να οδηγούν τους Πατρινούς σε ένα σερί 14-2, χάρη στο οποίο κατάφεραν να κλείσουν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι (61-58). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι άμυνες… έσφυξαν, κάτι που ευνόησε τους Θεσσαλονικείς. Οι παίκτες του Φώτη Τακιανού οδηγήθηκαν σε ένα επί μέρους 11-0, με τον Χρήστο Σαλούστρο να έχει επτά εξ αυτών και τη διαφορά να… εκτοξεύεται στους οκτώ (69-61, 36′). Μάλιστα, το σύνολο του Γιάννη Χριστόπουλου δεν είχε σκοράρει για περισσότερα από έξι λεπτά.

Οι φιλοξενούμενοι… αντέδρασαν με δύο καλάθια από τους Κόντιντ και Γκίκα, κατεβάζοντας τη διαφορά στους επτά (73-66, 38′), ενώ στη συνέχεια δύο συνεχόμενα τρίποντα του Τόμασον έβαλαν… φωτιά, μιας και το ταμπλό έγραφε 75-72, με 44 δευτερόλεπτα στο ρολόι. Μάλιστα, ο Κάουαν έφτασε τη διαφορά στον… πόντο (76-75), ενώ απέμεναν 32″. Οι “ασπρόμαυροι” διαχειρίστηκαν εξαιρετικά την κατάσταση στο φινάλε και τελικά επικράτησαν με 78-75.//Α.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 38-32, 58-61, 78-75

Περισσότερα

Click to comment
SUPERLEAGUE1 ώρα ago

Βαλμπουενά: «Έκανα κάτι ηλίθιο, στο ποδόσφαιρο ζούμε σε έναν κόσμο λιονταριών»

SUPERLEAGUE 22 ώρες ago

“Μίνι” ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανοίγει την αυλαία

ΜΠΑΣΚΕΤ4 ώρες ago

Φουρνιέ: «Δεν κάναμε το καλύτερο παιχνίδι, αλλά χαίρομαι με τη νίκη»

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ5 ώρες ago

Ήττα στο τέλος για τη Βουλιαγμένη από την Ορτίτζια

SUPERLEAGUE7 ώρες ago

Παρών ο Ατρόμητος στη μεγαλύτερη Γενική Συνέλευση της ECA που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα

SUPERLEAGUE 28 ώρες ago

Εμφατικό “διπλό” για τον ΠΑΟΚ Β΄

ΜΠΑΣΚΕΤ10 ώρες ago

Με υπογραφή Βρούτση, δεν θα βρεθούν οπαδοί του Πανιωνίου στο “Ανδρέας Παπανδρέου”

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ11 ώρες ago

Χάλκινο μετάλλιο ο Βαβίλης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Grappling

SUPERLEAGUE13 ώρες ago

Μαΐντεβατς στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: «Με τον Ολυμπιακό πιεστήκαμε, την ΑΕΚ την νικήσαμε δίκαια»

SUPERLEAGUE 214 ώρες ago

Super League 2: Ενός λεπτού σιγή και μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη του Μπάλντοκ

Trending