Connect with us
Advertisement

SUPERLEAGUE

Ο Ροσέρο “χάρισε” την παραμονή στον ΠΑΣ Γιάννινα!

 

Οι Ηπειρώτες και ο Αστέρας Τρίπολης αναζητούσαν από ένα βαθμό για την παραμονή τους, όμως το σύνολο του Θανάση Στάικου πήρε το “τρίποντο” στο τέλος, εξασφαλίζοντας τη “σωτηρία” του στα “σαλόνια” της Super League. 

Με τον Ροσέρο να σημειώνει στο 84΄ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ο ΠΑΣ Γιαννινα νίκησε 1:0 τον Αστέρα Τρίπολης στους “Ζωσιμάδες”, για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ και “κλείδωσε” μαθηματικά την παραμονή του στη Super League. Παρέμειναν κατηγορία, παρά την ήττα τους οι Αρκάδες.

Ο αγώνας

Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό και μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μπαρτόλο απείλησε τα “καρέ” του ΠΑΣ Γιάννινα, όμως το δυνατό του σουτ έξω από την περιοχή, βρήκε σε… ετοιμότητα τον Αθανασίου, που έδιωξε σε κόρνερ. Τα πρώτα λεπτά άνηκαν αποκλειστικά στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος είχε βρει τους χώρους και “πατούσε” περισσότερες φορές περιοχή. Οι Αρκάδες έγιναν απειλητικοί με κάποιες προσπάθειες των Τιλίκα και Ρεγκίς, όμως στη συνέχεια, οι Ηπειρώτες βελτίωσαν την εικόνα τους και ισορρόπησαν το ματς. Στο 40′, μάλιστα, η σέντρα-σουτ του Πήλιου από τα αριστερά ήταν επικίνδυνη και ο Παπαδόπουλος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Οι δυο ομάδες δεν είχαν κάποια αξιόλογη στιγμή μέχρι την ανάπαυλα και έτσι οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το “μηδέν”.

Η εκκίνηση του δεύτερου μέρους ήταν παρόμοια με το φινάλε του πρώτου. Συγκεκριμένα, ο Σίτο για τους φιλοξενούμενους στο 49′ έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, όμως ήταν αδύναμο και έτσι κατέληξε εύκολα στην “αγκαλιά” του Αθανασίου. Στο 65′, το διαγώνιο σουτ του Ροσέρο πέρασε άουτ, με τους γηπεδούχους να δείχνουν πιο… ορεξάτοι. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί στο 74ο λεπτό μετά την εξαιρετική ενέργεια του Μπαρτόλο, που “σταμάτησε” στον Αθανασίου. Στο 80′, ο ΠΑΣ προσπάθησε να βρει δίχτυα μετά τη σέντρα του Σόρια, όμως η κεφαλιά του Κόντε πέρασε άουτ. Λίγο αργότερα, οι γηπεδούχοι βρήκαν τελικά τον δρόμο προς τα δίχτυα και άνοιξαν το σκορ του αγώνα. Στο 84′, ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά από τον Ιγκλέσιας και ο Ροσέρο με δυνατό σουτ από κοντά νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1:0 των γηπεδούχων. Ο ρυθμός του ματς έπεσε, ο Αστέρας δεν κατάφερε να απαντήσει έτσι ο ΠΑΣ πανηγύρισε σπουδαία νίκη, εξασφαλίζοντας έτσι την παραμονή του στην κατηγορία.//Γ.

ΓΚΟΛ: 84′ Ροσέρο
ΔΟΚΑΡΙ: –
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 61′ Σόρια / 64′ Γκαρθία, 75′ Τιλίκα
ΚΟΚΚΙΝΗ:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης (90+1′ Μπορταγκαράι), Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίνο, Λιάσος, Τζίμας, Μορέιρα (62′ Κόντε), Μπάλαν (62′ Ροσέρο), Παμλίδης (89′ Καραχάλιος).

Αστέρας Τρίπολης (Γιάννης Δουβίκας): Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μπαρτόλο, Τιλίκα (78′ Σανταφέ), Σίτο (87′ Κωστέας), Ρεγκίς (87′ Μπερτόλιο).

Ακολουθούν…
ΠΑΣ Γιάννινα: Εκτός με Λεβαδειακό (13/05)
Αστέρας Τρίπολης: Εντός με Ατρόμητο (13/05)

Περισσότερα

Click to comment

Trending