Connect with us
Advertisement

SUPERLEAGUE

Έγραψε ιστορία ο Αλμέιδα! – www.ertsports.gr

 

Η ΑΕΚ κατέκτησε το 13ο πρωτάθλημα στην ιστορία της από την ίδρυσή της και τον 11ο τίτλο στα χρόνια από την καθιέρωση της Α’ Εθνικής/Super League, με τον προπονητή της να μπαίνει σε μία… μικρή λίστα.

Ο Ματίας Αλμέιδα γίνεται ο 8ος προπονητής στην ιστορία των “κιτρινόμαυρων” που κατακτά το πρωτάθλημα και μπαίνει σε μια λίστα που περιέχει τα ονόματα των Νεγρεπόντη, Τσάκναντι, Στάνκοβιτς, Τσαϊκόφσκι, Σταματιάδη, Μπάγεβιτς και Χιμένεθ, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της λίγκας.

Παράλληλα γίνεται ο 27ος ξένος προπονητής που βάζει το όνομά του δίπλα στην κατάκτηση του τίτλου στα χρόνια της Α’ Εθνικής/Super League και μόλις ο δεύτερος από την Αργεντινή έπειτα από τον Χουάν Ραμόν Ρότσα. Οι προπονητές από άλλες χώρες έχουν την κυριαρχία σε αυτό τον τομέα, με τους Έλληνες να είναι μόλις εννέα και τελευταίος που κατάφερε να κατακτήσει πρωτάθλημα ήταν ο Τάκης Λεμονής το 2016-17.

Οι προπονητές που έχουν πανηγυρίσει το πρωτάθλημα προέρχονται από 15 διαφορετικές ξένες χώρες και με τις κυρίαρχες να είναι η Ουγγαρία και η Ισπανία με τέσσερις διαφορετικούς εκπροσώπους. Οι Τσάκναντι, Μπούκοβι, Πούσκας, Λόραντ είναι από την σχολή των Μαγυάρων και οι Σεγκούρα, Βαλβέρδε, Μίτσελ, Χιμένεθ από εκείνη της Ιβηρικής χερσονήσου.

Η τελευταία χώρα που μπήκε στη λίστα ήταν η Ρουμανία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ μόνο ο Χουάν Ραμόν Ρότσα και ο Ματίας Αλμέιδα είναι οι μόνοι εκτός Ευρώπης. Τις περισσότερες κατακτήσεις έχει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με οκτώ, ενώ από τους Έλληνες ο Λάκης Πετρόπουλος και ο Τάκης Λεμονής έχουν φτάσει στην στέψη τέσσερις φορές. Το σκορ ανάμεσα στους ξένους και του Έλληνες προπονητές έχει φτάσει στο 48-16.//Α.

Περισσότερα

Click to comment
SUPERLEAGUE2 ώρες ago

Το συγκινητικό βίντεο της Σέφιλντ προς τιμήν του Μπάλντοκ

SUPERLEAGUE 23 ώρες ago

ΠΑΕ Διαγόρας: «Ο Ερασιτέχνης αποτελείται αποκλειστικά από 3 μέλη της Θύρας 6»

ΜΠΑΣΚΕΤ5 ώρες ago

Πρόβλημα με Στρους στους Καβαλίερς

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ6 ώρες ago

Από τις 2 έως τις 6 Απριλίου 2025 ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2025

SUPERLEAGUE8 ώρες ago

Λευκό απουσιολόγιο στα Σπάτα | Παρουσία Ριμπάλτα-Ηλιόπουλου η προπόνηση

SUPERLEAGUE 29 ώρες ago

“Μετακομίζει” στην Αθήνα ο Διαγόρας Ρόδου | Παραιτήθηκε ο Θωμάς Γράφας από τον πάγκο της ομάδας

ΜΠΑΣΚΕΤ11 ώρες ago

Εκτός προπόνησης ο Πετρούσεφ, αμφίβολος για το ματς με τη Ζάλγκιρις

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ12 ώρες ago

Ολυμπιακός και Εθνικός διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

SUPERLEAGUE14 ώρες ago

Ο Μπάλντοκ ήταν νεκρός τουλάχιστον πέντε ώρες πριν εντοπιστεί στην πισίνα

SUPERLEAGUE14 ώρες ago

Συλλυπητήρια της ΑΕΚ για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ

Trending