Connect with us
Advertisement

SUPERLEAGUE

Η ΑΕΚ κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται και από τους αριθμούς…

Οι μεγάλες διαφορές της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό αποτυπώνονται -και- στους αριθμούς οι οποίοι δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια συζήτησης για το αν η πρωταθλήτρια Ελλάδας ήταν φέτος μακράν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα!

Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος τα διαμορφωμένα δεδομένα σε ότι έχει να κάνει με την απόσταση ανάμεσα στις ομάδες έχουν πάρει την τελική τους μορφή, η οποία βέβαια δεν απέχει καθόλου σε σχέση με το δείγμα που υπήρχε κατά τη διάρκεια.

21 γκολ διαφορά στον συντελεστή

Η ΑΕΚ για ένα γκολ έχασε τον τίτλο της καλύτερης άμυνας και της καλύτερης επίθεσης.

Η «Ένωση» δέχτηκε ένα γκολ περισσότερο από τον Παναθηναϊκό και σκόραρε ένα λιγότερο από τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο συντελεστής τερμάτων λέει όλη την αλήθεια για τη γενική εικόνα της ομάδας: Η διαφορά με τον Παναθηναϊκό σε ότι αφορά τον συντελεστή τερμάτων δεν ήταν στην τρίχα (όπως η διαφορά των δυο ομάδων σε ότι αφορά το παθητικό τους) αλλά… 21 ολόκληρα γκολ!!

Με λίγα λόγια η ΑΕΚ σαν να… έπαιξε έναν γύρο περισσότερο από τους «πράσινους», διαφορά που δεν συνηθίζεται να υπάρχει ανάμεσα σε ομάδες που διεκδίκησαν τον τίτλο μέχρι το φινάλε.

Για την ιστορία ο συντελεστής της ΑΕΚ είναι στο +52 ενώ του Παναθηναϊκού στο +31, ελάχιστα πιο πάνω από τον συντελεστή του 4ου ΠΑΟΚ (+25).

Για την επίθεση ούτε λόγος…

Είναι πολύ σπάνιο να διεκδικεί το πρωτάθλημα μέχρι τέλους η ομάδα που έχει την 5η επίθεση της κατηγορίας. Από τις ομάδες play-off ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερα γκολ (12) μόλο από τον Βόλο, καθώς περισσότερο από την ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχαν σκοράρει οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης!

Τα 69 γκολ της «Ένωσης», από την άλλη, ήταν ένας πολύ καλός απολογισμός, παρότι θα μπορούσαν να ήταν και περισσότερα, αν σκεφτεί κανείς πως η ομάδα είχε δημιουργία για αρκετά περισσότερα τέρματα.

Στην άμυνα όλα οριακά

Όταν στο στοιχείο στο οποίο ο φετινός συνδιεκδικητής για τον τίτλο, Παναθηναϊκός, προσπάθησε να υπερτερήσει, στην άμυνα δηλαδή, η διαφορά με την ΑΕΚ ήταν μόλις στο ένα γκολ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν υπάρχει και μεγάλη συζήτηση, από την στιγμή που στις δυνατές για την «Ένωση» παραμέτρους, η διαφορά των δυο ομάδων ήταν ένα… χάος.

Click to comment
SUPERLEAGUE 227 λεπτά ago

ΠΑΕ Διαγόρας: «Ο Ερασιτέχνης αποτελείται αποκλειστικά από 3 μέλη της Θύρας 6»

ΜΠΑΣΚΕΤ2 ώρες ago

Πρόβλημα με Στρους στους Καβαλίερς

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ3 ώρες ago

Από τις 2 έως τις 6 Απριλίου 2025 ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2025

SUPERLEAGUE5 ώρες ago

Λευκό απουσιολόγιο στα Σπάτα | Παρουσία Ριμπάλτα-Ηλιόπουλου η προπόνηση

SUPERLEAGUE 26 ώρες ago

“Μετακομίζει” στην Αθήνα ο Διαγόρας Ρόδου | Παραιτήθηκε ο Θωμάς Γράφας από τον πάγκο της ομάδας

ΜΠΑΣΚΕΤ8 ώρες ago

Εκτός προπόνησης ο Πετρούσεφ, αμφίβολος για το ματς με τη Ζάλγκιρις

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ9 ώρες ago

Ολυμπιακός και Εθνικός διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

SUPERLEAGUE11 ώρες ago

Ο Μπάλντοκ ήταν νεκρός τουλάχιστον πέντε ώρες πριν εντοπιστεί στην πισίνα

SUPERLEAGUE12 ώρες ago

Συλλυπητήρια της ΑΕΚ για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ

SUPERLEAGUE12 ώρες ago

Θρήνος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο “έφυγε” ο Τζορτζ Μπάλντοκ

Trending