Connect with us
Advertisement

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Μποζιονέλος προγνωστικά | Τελικός ως και 2.90 με καρέ επιλογών

Τέσσερα προγνωστικά για το Σεβίλλη – Ρόμα με τιμές από 1.85 έως 2.90 από τον από τον #nbozionelos

🗣️ Join me

Πλέον κανάλια για στοιχηματικό chat και στο Telegram, και στο Viber και στο Whats App!

Όπου βολεύεστε καλύτερα, join!


▶️ About lastcolumn 

Με καλό κέρδος έκλεισε το ΣΚ, χάθηκε όμως (στο… τσακ) εκείνο το μακροχρόνιο του να μη βγει στο Champions League η Ουνιόν Βερολίνου. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα…

Και στο τσακ, ήτοι στα πέναλτι, χάθηκε και το ποντάρισμα της ανόδου της Κόβεντρι – να χαρώ εγώ, Λούτον…

Κατά τα λοιπά βγήκαν διάφορα καλούδια, όπως το να σκοράρουν όλοι οι γηπεδούχοι στην Bundesliga (4.00), το combo της Σίριους (2.05), το πολύ ψαγμένο και μελετημένο ασιατικό της Γκρέμιο στο ωραιότατο 2.20, τα over 32,5 γκολ και στα 10 ματς της Premier League (2.07 και πλήρωσε κυριολεκτικά… στο τέλος), η δυάδα του 2.38 με τα γκολ στα Αντβέρπ – Ουνιόν Ιντερ – Αταλάντα και… μισοπλήρωσε η latin δυάδα με τα γκολ στο Κορίνθιανς – Φλουμινένσε (void) και το αμφίτερμα στο Ντεφένσα – Ράσινγκ.

Τελικός ως και 2.90 με καρέ επιλογών


🤔✍️ Σεβίλλη – Ρόμα 

Δεν είναι… αστείο πια αυτό που κάνει η Σεβίλλη με το Europa League, το οποίο έχει κατακτήσει έξι φορές (σε ισάριθμους τελικούς!) και απόψε, στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης το διεκδικεί εκ νέου αν και φέτος λίγο έλειψε να… υποβιβαστεί από την Primera Division. Απέναντί της η Ρόμα του «πολύ» Ζοσέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο να οδηγεί τους «τζιαλορόσι» σε back to back ευρωπαϊκούς τελικούς μετά την περσινή κατάκτηση του Conference League απέναντι στη Φέγενορντ – και τον ίδιο να μετρά 5/5 κατακτήσεις σε ευρωπαϊκούς τελικούς.

Η νικήτρια του φετινού Europa League εξασφαλίζει, εκτός από το τρόπαιο, και την απευθείας παρουσία της στους ομίλους του επόμενου Champions League.

Κατά τα λοιπά, για το αποψινό Σεβίλλη – Ρόμα, σημείωσα τα εξής…:

  • Και οι δύο ομάδες έφτασαν ως τον τελικό με… όπλο την έδρα, ειδικά στα νοκ άουτ ενώ πέρασαν κι από μία παράταση (Γιουβέντους και Φέγενορντ, αντίστοιχα).
  • Έχουν ανταμώσει μονάχα μια φορά στο παρελθόν: στο Final-8 του… πανδημικού Europa League το 2020 και οι Ανδαλουσιάνοι, σε προημιτελικό, νοκ άουτ αγώνα στο Ντούισμπουργκ, είχαν επιβληθεί με 2-0.
  • Ενάντια σε ιταλικές ομάδες η Σεβίλλη είναι αήττητη τα τελευταία επτά χρόνια, ανεξαρτήτως έδρας, με 4-2-0, μια εκ των ισοπαλιών η πρόκριση στην παράταση επί της Γιούβε.
  • Η Ρόμα έχει σημειώσει μόλις δύο νίκες στην τελευταία ντουζίνα αγώνων ενάντια σε ισπανικές ομάδες: με την Μπαρτσελόνα στην επική-ανατροπή πρόκριση του 2018 με 3-0 και με τη Σοσιεδάδ με 2-0 στους «16» φέτος.
  • Για δεύτερη φορά οι «ρόχος» αντιμετωπίζουν ιταλική ομάδα σε ευρωπαϊκό τελικό: είχε προηγηθεί το 3-2 επί της Ιντερ, το 2020 στην Κολωνία. Οι «τζιαλορόσι» αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά ισπανική ομάδα σε ευρωπαϊκό τελικό.

Τελικός ως και 2.90 με καρέ επιλογών

  • Η Σεβίλλη έχει 6/6 σε… ευρωτελικούς, δύο ήταν στα πέναλτι (με Εσπανιόλ το 2007 και Μπενφίκα το 2014) ενώ το 5/5 του Μουρίνιο σε τελικούς ήταν όλοι στα 90λεπτα πλην του 3-2 με τη Σέλτικ το 2003.
  • Η Ρόμα διεκδικεί να γίνει η όγδοη διαφορετική νικήτρια του Europa League και η πρώτη ιταλική, η τελευταία της χώρας ήταν η Πάρμα του (γνωστού μας) Αλμπέρτο Μαλεζάνι το 1999 επικρατώντας στον τελικό του UEFA Cup με 3-0 της Μαρσέιγ στη Μόσχα.
  • Από τους 14 τελικούς του Europa League ένας κρίθηκε στην παράταση, τρεις στα πέναλτι, δεν έχει υπάρξει ποτέ κόκκινη κάρτα, έχει σημειωθεί μόνο ένα αυτογκόλ (του Λουκάκου το 2020) και δεν έχει υπάρξει άστοχο πέναλτι στην κανονική διάρκεια παρά μόνο 3/3 εύστοχα.
  • Η Σεβίλλη μετρά 5/6 επιτυχίες σε αγώνες που κρίθηκαν στα πέναλτι, μόνη αποτυχία με τη Φενέρμπαχτσε το 2008. Αντίστοιχα η Ρόμα μετρά μόλις 1/4 με μόνη επιτυχία ενάντια στη σουηδική Νορκέπινγκ το 1982.
  • Στην «Πούσκας Αρένα» η Σεβίλλη είχε ηττηθεί από την Μπάγερν στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 2020 με 2-1 στην παράταση.

Η αλήθεια είναι πως δεν παραβλέπεται η κακή έως μέτρια χρονιά της Σεβίλλης, που άλλαξε τρεις προπονητές για να τη… στρώσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και διεκδικεί την εκ νέου ευρωπαϊκή της έξοδο. Ούτε η απουσία του κομβικού μπακ Ακούνια. Το πρόβλημα στη Ρόμα είναι η ανετοιμότητα του Ντιμπάλα καθώς, ως είπε και ο Μουρίνιο, το πολύ να παίξει για 15-20 λεπτά. Κλασική ομάδα Μουρίνιο οι «τζιαλορόσι» με την κλασική, αμυντικογενή φιλοσοφία του προπονητή της και έχοντας εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία στη φετινή διοργάνωση. Στο πρωτάθλημα πάντως η πορεία είναι καταστροφική το τελευταίο δίμηνο και κινδυνεύει να μείνει στην 7η θέση.

Τελικός ως και 2.90 με καρέ επιλογών

Κακά τα ψέματα, το μεγαλύτερο όπλο της Ρόμα είναι ο προπονητής της και η εμπειρία του σε τελικούς. Ο Μουρίνιο ξέρει πώς να τους προετοιμάσει και τι να περιμένουν, αντιθέτως το νυν ρόστερ της Σεβίλλης αλλά και ο άπειρος από τέτοιου επιπέδου παιχνίδια προπονητής βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση.

Οπότε, τι ποντάρουμε;

  1. Κατάκτηση Ρόμα, και ελέω αουτσάιντερ τιμής και επειδή δεν γίνεται να μην χάσει κι έναν τελικό αυτή η ομάδα. Απλά δεν γίνεται…
  2. Πέναλτι ή αποβολή στο ματς: 10 πέναλτι σε 41 επίσημα έχει φέτος ο Αντονι Τέιλορ, με τον Αγγλο να καταλογίζει μάλιστα τα 5/10 εξ αυτών σε ευρωπαϊκά ματς ενώ έχει δείξει και 5 κόκκινες.
  3. Να σκοράρει παίκτης που θα μπει ως αλλαγή. Πείτε το ένστικτο, παίζει και ο παράγοντας «Ντιμπάλα» βέβαια (αν φυσικά αγωνιστεί) αλλά στο τέλος η μπάλα θα καίει και, ποτέ δεν ξέρεις…
  4. Να υποπέσει η Ρόμα σε 13 φάουλ και άνω, αριθμός που «κουμπώνει» με τον φετινό μέσο όρο της.

🔎 Πού με βρίσκεις; Με ένα κλικ ΕΔΩ μπορείτε να δεις όλα μου τα social – και όχι μόνο!


Περισσότερα

Click to comment

Trending