Connect with us
Advertisement

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ιστορικό ραντεβού με φόντο… την κούπα #Georgiou

Προγνωστικά: Ραντεβού με τα κέρδη έχει και σήμερα ο #Georgiou με τον τελικό του Europa Conference League ανάμεσα στην Φιορεντίνα και την Γουέστ Χαμ.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ!

Τελικών συνέχεια και αυτή την εβδομάδα στα προγνωστικά μας, όπου μετά το Λονδίνο και το FA Cup είναι η σειρά του Europa Conference League με την αναμέτρηση της Φιορεντίνα και της Γουέστ Χαμ, με την Πράγα να έχει φορέσει τα γιορτινά της ως οικοδέσποινα.

Προγνωστικά: Φιορεντίνα – Γουέστ Χαμ

Ραντεβού με την ιστορία έχουν απόψε το βράδυ οι παίκτες της Γουέστ Χαμ, καθώς θα αντιμετωπίσουν στον τελικό του Εuropa Conference League, την Φιορεντίνα στην Πράγα έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου, πρώτου μετά το μακρινό 1965. Τα «σφυριά» φέτος αν και είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους στο πρωτάθλημα, όπου βρέθηκαν για αρκετό καιρό στα χαμηλά στρώματα, εντούτοις έκαναν το κάτι διαφορετικό στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις όπου ήταν και η μοναδική αήττητη ομάδα με μόλις 1 ισοπαλία σε 14 παιχνίδια. Η πορεία ως τον αποψινό τελικό ξεκίνησε από τον περασμένο Αύγουστο αποκλείοντας στα προκριματικά τη Βίμποργκ (0-3, 3-1), στον όμιλο αντιμετώπισε κατά σειρά τις Στεάουα (3-1, 0-3), Σίλκεμποργκ (2-3, 1-0) και Άντερλεχτ (0-1, 2-1), ενώ στα νοκ άουτ παιχνίδια από τη φάση των «16» κι έπειτα απέκλεισε διαδοχικά τις ΑΕΚ Λάρνακας (0-2, 4-0), Γάνδη (1-1, 4-1) και Άλκμααρ (2-1, 0-1). Πολλοί υποστηρίζουν πως το μέλλον του τεχνικού της ομάδας Ντέιβιντ Μόγιες εξαρτάται από το σημερινό αποτέλεσμα έχοντας ξοδέψει άνω των 150 εκατομμυρίων λιρών για την ενίσχυση του ρόστερ. Επίσης οι «clarets» θέλουν να σπάσουν και την παράδοση που τους θέλει να γνωρίζουν την ήττα από ιταλικές ομάδες έχοντας 2 ήττες σε ισάριθμα ματς. Στα ευχάριστα νέα το γεγονός ότι δεν ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς πέραν του Τζιανλούκα Σκαμάκα που υποβλήθηκε πρόσφατα σε επέμβαση στο γόνατο.

Ιστορική χροιά έχει και για την Φιορεντίνα αυτός ο τελικός, ο τέταρτος συνολικά, μιας και τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν το 1990 απέναντι στην Γιουβέντους σε διπλά παιχνίδια για το τότε Κύπελλο UEFA. Οι «Βιόλα» από την αρχή της σεζόν συγκαταλεγόταν μέσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και θέλουν να κλείσουν τη χρονιά έστω και με ένα τρόπαιο στην συλλογή τους αφού δεν τα κατάφεραν στον τελικό του Κυπέλλου χάνοντας από την Ίντερ. Παρόλα αυτά έχουν εξασφαλίσει ήδη το εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας περιόδου. Η ομάδα του Βιντσέντσο Ιταλιάνο έφτασε στον τελικό αποκλείοντας στα προκριματικά την Τβέντε (0-0, 2-1), στον όμιλο αντιμετώπισε τις Ρίγα (1-1, 0-3), Μπασακσεχίρ (3-0, 2-1) και Χαρτς (0-3, 5-1), ενώ στα νοκ άουτ απέκλεισε διαδοχικά τις Μπράγκα (0-4, 3-2), Σίβασπορ (1-0, 1-4), Λεχ Πόζναν (1-4, 2-3) ενώ χρειάστηκε τη παράταση για να αφήσει εκτός την Βασιλεία χάνοντας στο «Αρτέμιο Φράνκι» με 2-1 το πρώτο ματς και κερδίζοντας με 3-1 χάρη σε γκολ του Τσέχου Μπάρακ στις καθυστερήσεις. Προέρχεται από εκτός έδρας νίκη στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος με 3-1 επί της Σασουόλο και μοναδική απουσία της θα είναι ο τραυματίας Σιρίγκου. Με το σκεπτικό λοιπόν ότι και οι δύο ομάδες ήταν οι πιο παραγωγικές όλη τη σεζόν επιλέγουμε το over 2,5 σε απόδοση 2.15 στη Novibet αλλά και το goal/goal σε απόδοση 1.87 στην ίδια εταιρία.

Περισσότερα

Click to comment

Trending