Connect with us
Advertisement

ΜΠΑΣΚΕΤ

Με την Τσεχία για το… εισιτήριο των “8”

 

Η Εθνική Ομάδα μπάσκετ γυναικών, θα αντιμετωπίσει την Τσεχία στην “Τελ Αβίβ Αρίνα” σήμερα (19/06, 18.00, ΕΡΤ2) στον πρώτο νοκ άουτ γύρο του Eurobasket, με στόχο να κάνει… τσεκ ιν στο τσάρτερ με προορισμό την Λουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε το πρωί της Δευτέρας (19/06) την προετοιμασία της για τον σημερινό αγώνα με προπόνηση στην “Τελ Αβίβ Αρίνα“, δουλεύοντας πάνω σε κομμάτια της τακτικής.

Το παιχνίδι με την Τσεχία αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο, ωστόσο οι διεθνείς αθλήτριες είναι έτοιμες να τα δώσουν όλα στο παρκέμ προκειμένου να καταφέρουν να προκριθούν στην 8άδα του Eurobasket. Το τεχνικό επιτελείο έχει αναλύσε τα δυνατά και αδύνατα σημεία της αντίπαλης ομάδας, με τις παίκτριες είναι αποφασισμένες να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Η συνεργάτιδα του Πέτρου Πρέκα στον πάγκο της Εθνικής Γυναικών, Δήμητρα Καλέντζου, μίλησε για το τι θα πρέπει να κάνουν οι “γαλανόλευκες” στο παρκέ προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. «Aντιμετωπίζουμε την Τσεχία, την ομάδα που πήρε τη 2η θέση στον Β’ Όμιλο κερδίζοντας την Ιταλία και το Ισραήλ. Η Τσεχία είναι μια ομάδα χωρίς κάποιο σπουδαίο όνομα στη σύνθεση της και χωρίς μεγάλη δύναμη μέσα στη ρακέτα. Έχει παίκτριες νεαρές σε ηλικία με ταλέντο, ταχύτητα, ενέργεια και μεγάλη μαχητικότητα στο παιχνίδι της. Στόχος μας είναι να περιορίσουμε τη δημιουργία της περιφέρειας τους και να μην αφήσουμε ελεύθερα σουτ στις σουτέρ που διαθέτουν. Εμείς υπερτερούμε μέσα στο καλάθι και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό στη διάρκεια του παιχνιδιού. Σε έναν αγώνα νοκ αουτ είναι πολύ σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό του, τα ριμπάουντ και σίγουρα τα λάθη μας».//Α.

Περισσότερα

Click to comment

Trending