Connect with us
Advertisement

SUPERLEAGUE 2

Σχεδιάζουν «wild card» στην Super League 2!!!

Το πιο διεφθαρμένο πρωτάθλημα στην Ευρώπη (ίσως και του… κόσμου), η ελληνική SL2, είναι στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών και στην Λίγκα κάνουν σκέψεις για την καινούργια σεζόν, που προβλέπονται πολλές ανακατατάξεις.

Τα αποτελέσματα των ερευνών της Interpol με την συνεργασία των ελληνικών αρχών, αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα με την συμμετοχή κάποιων ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα και γι’ αυτό η εφημερίδα «Live Sport» αποκαλύπτει, πως έχει εκπονηθεί σχέδιο με την πρακτική της «wild card», που εφαρμόζεται στη Euroleague.

Αν προκύψει υποβιβασμός ομάδων, που θα κριθούν ένοχες για την συμμετοχή των παραγόντων τους στην υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού και χρειαστεί να αντικατασταθούν, τότε θα υπάρξουν τρεις ή περισσότερες κάρτες, που θα δοθούν έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, το οποίο θα καταλήξει στο ταμείο της Super League 2.

Οι ομάδες που θα μπορέσουν να προμηθευτούν αυτές τις κάρτες, θα πρέπει να πληρούν βέβαια κάποιες προϋποθέσεις, τις οποίες βέβαια η αλήθεια είναι ότι ούτε και οι ομάδες που τώρα αγωνίζονται ίσως και να μην τις έχουν….

Δηλαδή, να χρησιμοποιούν γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα και κερκίδες, όπως προβλέπει η UEFA, να έχουν αποδεδειγμένα οικονομική επάρκεια και ιδανικά προϋπηρεσία στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Σε αυτή την κατηγορία θα μπορούσαν να ενταχθούν ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Εθνικός για παράδειγμα, που έχουν ιστορία, δυναμική και χρησιμοποιούν γήπεδα που πληρούν τις προϋποθέσεις, αρκεί να είναι και οικονομικά υγιής.

Η μέθοδος των «wild card» φαίνεται να κερδίζει έδαφος, καθώς η υπόθεση των στημένων αγώνων αναμένεται να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε κάποιες ομάδες, ενώ υπάρχουν και ΠΑΕ που αδυνατούν να δηλώσουν συμμετοχή, λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Click to comment

Trending