Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Qualifying Ουγγαρίας: Poleman ο Χάμιλτον, 18ος ο Ράσελ με την Mercedes!

 

Την πρώτη θέση του grid κατέκτησε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, σημειώνοντας την 104η pole της καριέρας του, την στιγμή που η στρατηγική των “Ασημένιων Βελών” έριξε στο “καναβάτσο” τον νεαρό ομόσταυλό του. Εκτός Q1 και ο Σάινθ της Ferrari! Εξαιρετικές οι McLaren.

Ο Λιούις Χάμιλτον θα ηγηθεί της “κούρσας” στο Hungaroring, το οποίο ανανέωσε την συμφωνία του με το καλεντάρι της Formula 1 και θα βρίσκεται εκεί μέχρι το 2032.

Η Mercedes φαίνεται να κάνει… περίεργη δουλειά εν τέλει στον 12ο γύρο του ημερολογίου και θα προπορευτεί με τον οδηγό της στον 11ο αγώνα της χρονιάς (η Εμίλια Ρομάνια ακυρώθηκε λόγω πλημμυρών στην συγκεκριμένη περιοχή της Ιταλίας). Ο λόγος; Ρίσκαρε με τον Ράσελ, αλλά της βγήκε ο Χάμιλτον!

Στο Q1 “αποχώρησαν” οι Σάρτζεντ, Μάγκνουσεν, Ράσελ, Τσουνόντα και Άλμπον (από τον 20ο έως τον 16ο), με τον Τζορτζ Ράσελ να είναι η αρνητική έκπληξη της ημέρας. Η Mercedes ρίσκαρε και έβγαλε στο σιρκουί αργότερα τον 25χρονο οδηγό της, με σκοπό να αποφύγει την πολλή κίνηση. Παρόλα αυτά, πέτυχε ακριβώς το αντίθετο. Όχι μόνο “έπεσε” πάνω στην κίνηση, αλλά “ανάγκασε” και τον πιλότο της να εκκινήσει από την 18η θέση (εκτός απροόπτου), με τον Τότο Βολφ να είναι… εμφανώς εκνευρισμένος. Εν ολίγης, η γεμάτη πίστα δεν βοήθησε τον “Mr. Saturday” να σημειώσει έναν καλό χρόνο στο γυρολόγιό του, έτσι ώστε να μπει στο επόμενο “Q”.

Στο δεύτερο 15λεπτο, ο Σάινθ δεν κατάφερε να μπει για 0.002 στην πρώτη δεκάδα και να κλέψει την 10η θέση από τον συμπατριώτη του (και ίνδαλμά του), Φερνάντο Αλόνσο. Από την 12η μέχρι την 15η θέση “περιορίστηκαν” οι Οκόν, Ρικιάρντο, Στρολ και Γκασλί.

Στο τρίτο και τελευταίο κομμάτι των κατατακτήριων, ο Μαξ Φερστάπεν έχασε για τρία χιλιοστά την pole position από τον Χάμιλτον, ενώ οι McLaren τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση, Νόρις και Πιάστρι αντίστοιχα. Το έτερο μονοθέσιο της Ferrari, αυτό του Σαρλ Λεκλέρ, θα εκκινήσει από την τρίτη σειρά του grid, στην 6η θέση! Η Haas του Χούλκενμπεργκ κατέκτησε την 10η θέση και η Alfa Romeo θα βρίσκεται στην 5η (Ζου) και 7η (Μπότας), απόδοση απίστευτη για τη Sauber!//ΓΚ

 



Περισσότερα

Click to comment

Trending