Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

“Χρυσός” ο Ρουσό με αψεγάδιαστη κατάδυση! (video)

 

Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό στην πλατφόρμα 10μ., ο 22χρονος Αυστραλός έκανε τη μεγάλη έκπληξη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, συγκεντρώνοντας 520,85β.

Ο Κασιέλ Ρουσό στέρησε από την Κίνα το απόλυτο νικών στα αγωνίσματα καταδύσεων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Φουκουόκα. Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό στην πλατφόρμα 10μ., με τον οποίο ολοκληρώθηκαν οι αγώνες, ο 22χρονος Αυστραλός έκανε τη μεγάλη έκπληξη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, συγκεντρώνοντας 520,85β.



 

Ο Ρουσό ήταν τέταρτος πέρυσι στη Βουδαπέστη και όγδοος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ενώ η μεγαλύτερη επιτυχία του μέχρι σήμερα ήταν η κατάκτηση του τίτλου στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. Μάλιστα, ο Αυστραλός δεν ξεκίνησε καλά και ήταν μόλις έβδομος μετά τις δύο πρώτες προσπάθειες, αλλά στη συνέχεια ήταν πολύ σταθερός και εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη των δύο Κινέζων αθλητών.

Ο Τζουντζιέ Λιαν ήταν σταθερά πρώτος, αλλά “πλήρωσε” μία κακή προσπάθεια (την πέμπτη) και τελικά αρκέστηκε στο ασημένιο μετάλλιο με 512,35 βαθμούς. Ο Χάο Γιανγκ έχασε από νωρίς έδαφος και στο τέλος απλά έσωσε το μετάλλιο -το τρίτο διαδοχικό του στο αγώνισμα, αφού ήταν δεύτερος στη Γκουανγκζού και τρίτος στη Βουδαπέστη– ξεπερνώντας οριακά τους Βρετανούς Νόα Γουίλιαμς και Κάιλ Κόθαρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα είχε πετύχει το απόλυτο “13 στα 13” στην περσινή διοργάνωση και έφτασε… μια ανάσα από το να επαναλάβει αυτό το κατόρθωμα, όμως τελικά δεν τα κατάφερε. Η τελευταία φορά που η ασιατική υπερδύναμη είχε χάσει τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην πλατφόρμα ανδρών ήταν το 2017 στη Βουδαπέστη, όπου νικητής είχε αναδειχθεί ο Βρετανός Τομ Ντέιλι.//Λ.

Η πρώτη οκτάδα του τελικού στα 10μ. ανδρών:

1. Κασιέλ Ρουσό (Αυστραλία) 520,85

2. Τζουντζιέ Λιαν (Κίνα) 512,35

3. Χάο Γιανγκ (Κίνα) 504,00

4. Νόα Γουίλιαμς (Μ.Βρετανία) 499,10

5. Κάιλ Κόθαρι (Μ.Βρετανία) 497,35

6. Ολέξι Σερέντα (Ουκρανία) 475,55

7. Νέιθαν Ζόμπορ-Μάρεϊ (Καναδάς) 468,00

8. Ράνταλ Γουίλαρς (Μεξικό) 465,55

Περισσότερα

Click to comment

Trending