Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

GP Βελγίου: Οι καιρικές συνθήκες που θα επηρεάσουν την ιδιαίτερη πίστα του Σπα

 

Μεταξύ 28 και 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το δωδέκατο προγραμματισμένο GP της Formula 1. Αυτή τη φορά ταξιδεύουμε στα δάση των Αρδεννών, σε μία ιδιαίτερη πίστα, στην οποία δεν είναι απίθανο να “βρέχει” μόνο στη… μισή από αυτή.

Λόγω της υγρασίας του δάσους, το σιρκουί μπορεί να είναι πιο βρεγμένο σε κάποια σημεία και πιο στεγνό σε κάποια άλλα. Άλλωστε, κάθε χρόνο, η διαδρομή του Βελγίου μας “αναγκάζει” να δίνουμε λίγο παραπάνω σημασία στις καιρικές προγνώσεις.

Στο διά ταύτα, η Παρασκευή (28/07) θα επιφέρει διλήμματα σχετικά με το στήσιμο των μονοθεσίων από την κάθε ομάδα, αφού το δελτίο δίνει βροχή, με πιθανότητα 70%, και η θερμοκρασία αέρα δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Την πρώτη μέρα του Grand Prix λοιπόν, θα λάβει χώρα στο Σπα το πρώτο και μοναδικό Free Practice, μεταξύ 14.30μμ και 15.30μμ και στις 18.00μμ θα πραγματοποιηθούν οι κατατακτήριες δοκιμές.

Το Σάββατο (29/07), η πιθανότητα βροχής αγγίζει το 88%, με την θερμοκρασία να φτάνει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Στη 13.00μμ θα διεξαχθεί το Sprint Shootout και στις 17.30μμ το Sprint. Την Κυριακή (30/07), την ημέρα του αγώνα, η πιθανότητα βροχής πέφτει αλλά εξακολουθεί να αγγίζει μεγάλο ποσοστό (70%). Η θερμοκρασία θα παραμείνει η ίδια και η κορύφωση του GP θα πραγματοποιηθεί στις 16.00μμ.//ΓΚ

Περισσότερα

Click to comment

Trending