Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο ρεκόρ για τη Σιέστρεμ (video)

 

H Σουηδή αφού κολύμπησε στα ημιτελικά των 50μ. πεταλούδα, πήρε συμμετοχή και στα 50μ. ελεύθερο πραγματοποιώντας Παγκόσμιο ρεκόρ.

Είκοσι λεπτά μετά τη νίκη της στα 50μ. πεταλούδα, η Σάρα Σιέστρεμ κολύμπησε στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Η Σουηδή δεν φάνηκε να… επηρεάζεται ιδιαίτερα, καθώς όχι απλά προκρίθηκε στον τελικό, όχι απλά κέρδισε τη σειρά της, αλλά πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ! Η 30χρονη πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 23.61, βελτιώνοντας μετά από έξι χρόνια το 23.67 που είχε πετύχει στην αντίστοιχη διοργάνωση της Βουδαπέστης, στις 29 Ιουλίου 2017. Στον αυριανό (30/7) τελικό, ούσα ξεκούραστη, ενδέχεται να κατέβει ακόμη περισσότερο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά τέσσερις από τις οκτώ φιναλίστ των 50μ. πεταλούδα αγωνίστηκαν στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο. Εκτός της Σιέστρεμ, την πρόκριση πήρε και η Κινέζα Γιουφέι Ζανγκ, ενώ αντίθετα έμειναν εκτός η Αμερικανίδα Γκρέτσεν Ουόλς και η Αιγύπτια Φαρίντα Οσμάν. Αποκλείστηκε επίσης η Καταρζίνα Βάσικ από την Πολωνία, που πέρυσι είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Μετά το παγκόσμιο ρεκόρ της Σάρα Σιέστρεμ στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο, ο αμέσως επόμενος ημιτελικός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Φουκουόκα είχε επίσης ρεκόρ. Για την ακρίβεια, ισοφάριση παγκοσμίου ρεκόρ, από τη Λιθουανή Ρούτα Μεϊλουτίτε, η οποία κολύμπησε τα 50μ. πρόσθιο σε 29.30, όσο είχε κάνει η Ιταλίδα Μπενεντέτα Πιλάτο στην περσινή διοργάνωση της Βουδαπέστης, επίσης στον ημιτελικό.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι πέρυσι η Πιλάτο, παρά το παγκόσμιο ρεκόρ, δεν πήρε το χρυσό μετάλλιο, αφού στον τελικό έχασε από την… Μεϊλουτίτε. Η Ιταλίδα θα έχει την ευκαιρία να πάρει μία ρεβάνς αύριο, αφού προκρίθηκε με τον τέταρτο χρόνο.//Μ

Περισσότερα

Click to comment

Trending