Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Τσιτσιπάς: Τι χρειάζεται για να μπει στο Cincinnati Masters

 

Το Cincinnati Masters βρίσκεται προ των πυλών και ο Έλληνας τενίστας πρόκειται να διανύσει μία κομβική εβδομάδα, με στόχο την είσοδό του στο συγκεκριμένο τουρνουά, ενόψει του US Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να κατέκτησε το Los Campos, αλλά στην πορεία του στο Toronto Masters δεν κατάφερε να αποκομίσει κάποια νίκη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αυτό βέβαια, κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρο τον στόχο του Έλληνα τενίστα, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για να αγωνιστεί κανείς στο Cincinnati Master είναι να βρίσκεται στην κορυφαία τετράδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτή τη στιγμή, ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στην 4η θέση, αλλά σκοπός είναι να παραμείνει εκεί. Κατά την διάρκεια του Toronto Masters, οι Ρούνε, Ρουντ και Ρούμπλεφ δεν τα πήγαν καλά και αυτό είναι θετικό για τον Έλληνα τενίστα, αφού εκείνοι είναι που τον “απειλούν” εντόνως για την θέση του στην παγκόσμια κατάταξη. Προφανώς, δεν ισχύει το ίδιο και για την κορυφαία τριάδα Αλκάραθ-Τζόκοβιτς-Μεντβέντεφ, αφού εκεί δεν αλλάζει κάτι.

Τι χρειάζεται για να μπει στο Cincinnati Masters

Αν μη τι άλλο, χρειάζεται να παραμείνει στην τετράδα και να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία, όμοια με την περσινή. Το 2022, ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον Τσόριτς στον τελικό του τουρνουά, στον οποίο και έχασε. Με τα τωρινά δεδομένα, 10 βαθμούς πίσω από τον Έλληνα αθλητή βρίσκονται οι Ρουντ και Ρούνε και με 90 βαθμούς διαφορά βρίσκονται οι Ρούμπλεφ και Σίνερ.

Βέβαια, το θετικό στην υπόθεση είναι πως οι πρώτοι τέσσερις δεν αναμένεται να αγωνιστούν μεταξύ τους, άρα οι πιθανότητες για τον Τσιτσιπά να χάσει έδαφος λιγοστεύουν.//ΓΚ

Περισσότερα

Click to comment

Trending