Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

FP1 Ιταλίας: Ο Φερστάπεν στην κορυφή, οι Ferrari στο 2-4

 

Ο Ολλανδός δις παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν, ο ταχύτερος στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά της Ιταλίας, με τις Ferrari να δίνουν “πρόχειρα” ψήγματα βελτίωσης για το Grand Prix της πατρίδας τους.

Στη Μόντσα θα λάβει χώρα ο 15ος γύρος και 14ο GP της Formula 1, με το Free Practice 1 να έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Ταχύτερος, ποιος άλλος; Ο Μαξ Φερστάπεν! Πίσω του ακολούθησε ο Κάρλος Σάινθ, με την ειδική έκδοση της Scuderia για το ιταλικό τριήμερο. Ο Σέρτζιο Πέρεζ ολοκλήρωσε το άτυπο βάθρο, με τον Σαρλ Λεκλέρ στην 4η.

Στα ελεύθερα δοκιμαστικά οι ομάδες δοκιμάζουν διαφορά πλάνα και πειραματίζονται με τα ελαστικά, τα προγράμματα, τις στρατηγικές κτλ. Επομένως, τα αποτελέσματα και οι επιδόσεις δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτικές, συγκριτικά με τις συνθήκες του κανονικού αγώνα. Ωστόσο, η Ferrari δείχνει να έχει έρθει με ένα καλύτερα σοταρισμένο μονοθέσιο, ξεχωρίζοντας από τις Mercedes, McLaren και Aston Martin. Βέβαια, αυτό είναι αποτέλεσμα περιορισμένων σημείων αναφορών από τα δεδομένη του FP1 και μπορεί στο FP2 τα πράγματα να ολοκληρωθούν διαφορετικά.

Στην 5η θέση βρέθηκε ο Τζορτζ Ράσελ, στην 6η ο Φερνάντο Αλόνσο και στην 7η ο Λάντο Νόρις, όλοι με κινητήρα Mercedes. Με την μητρική version μονάδας ακολούθησε ο Λιούις Χάμιλτον, στην 8η θέση, με τον Βρετανό επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή να υπογράφει χθες (31/08) την ανανέωση συμβολαίου με την Mercedes, έως το 2025. Στην 9η θέση τερμάτησε ο Γιούκι Τσουνόντα και την πρώτη 10άδα ολοκλήρωσε ο Αλεξάντερ Άλμπον.

Για την ιστορία, σαν σήμερα το 2002, ο Μίκαελ Σουμάχερ νίκησε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε 10 Grand Prix, την ίδια σεζόν, κατακτώντας για 4η φορά στην καριέρα του το πρωτάθλημα οδηγών.//ΓΚ.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:



Περισσότερα

Click to comment

Trending