Connect with us
Advertisement

ΒΟΛΟΣ

Σαν σήμερα…

Σαν σήμερα στις 16/9/2017 ο Βόλος έπαιξε το πρώτο ματς της ιστορίας του!!!

Πάμε πίσω στο όχι και τόσο μακρινό 2017…

Γιατί; Μα τότε ο Βόλος έπαιξε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ιστορίας του.

Ήταν λοιπόν 16 Σεπτεμβρίου του 2017 και ο νεοσύστατος τότε ΝΠΣ Βόλου, αντιμετώπισε για το Κύπελλο της ΕΠΣΘ τον Αλμυρό, με τους κυανέρυθρους να επικρατούν 1-0 με γκολ του Ραφαήλ Μελισσόπουλου.

Ιστορικό ματς, που συνοδεύτηκε με πρόκριση, για μία ομάδα που στην συνέχεια θα τα σάρωνε όλα στο πέρασμά της!

Ο αγαπημένος Χουάν Φεράντο, προπονητής τότε του Βόλου, που τον πήρε από την Γ΄ Εθνική και τον ανέβασε στην SL (!!!), χρησιμοποίησε τους Μπουργάνη, Παπαδόπουλο (66’ λ.τρ. Ηλιάδη), Τζελίδη, Πιαστόπουλο, Δημηνά, Ζέρη, Κυπαρίσση (61’ Πέντα), Δερμιτζόγλου, Μηλιώτη (57’ Παπουτσή) και Μελισσόπουλο.

‘Ηταν η πρώτη 11άδα της Βολιώτικης ομάδας, που φυσικά δεν ιδρύθηκε για να παίζει στην Γ΄ Εθνική.

Η ομάδα σε χρόνο ρεκόρ ανέβηκε με συνοπτικές διαδικασίες στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της χώρας!

Την σεζόν 2017-18 λοιπόν, αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Εκεί έκανε έναν υγιεινό… περίπατο στον 4ο όμιλο και κατέκτησε εύκολα την πρώτη θέση.

Έτσι βρέθηκε στον πρώτο όμιλο των μπαράζ ανόδου. Εκεί κατέκτησε τελικά την δεύτερη θέση πίσω από τον Ηρακλή και ανέβηκε στη Football League.

Στην Football League, την σεζόν 2018-2019 ήταν το τρίτο φαβορί για άνοδο πίσω από τους Ηρακλή και Κέρκυρα, ωστόσο τα πολλά προβλήματα των δύο τον έκαναν απόλυτο πρωταγωνιστή στο πρωτάθλημα.

Τελικά, κατάφερε 21 μήνες μετά την ίδρυσή του να πάρει πολύ εύκολα την άνοδο για την Super League στην οποία θα βρεθεί πριν καλά καλά κλείσει δυο χρόνια ζωής.

Απίστευτο και όμως Βολιώτικο!!!

Από την περίοδο 2019-20 ο Βόλος κοσμεί την SL 1 με την παρουσία του, με την περσινή σεζόν να είναι η καλύτερη γι  αυτόν από την στιγμή που κατάφερε να μπει στα play-off.

Η ομάδα όμως ως νέα και φιλόδοξη, πηγαίνει για άλλες κατακτήσεις…

Η φετινή σεζόν είναι γεμάτη προκλήσεις και σαφώς άκρως ενδιαφέρουσα για τους κυανέρυθρους.

 

 

Trending