Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Αυτά είναι τα πρώτα δείγματα στην Σουζούκα

 

Το 17ο Grand Prix της Formula 1 για την σεζόν 2023 ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή 22/09, και μας έδωσε μία γεύση από την απόδοση των ομάδων.

Ο 16ος αγώνας (αναβλήθηκε εκείνος της Εμίλια Ρομάνια) διεξάγεται στην Ιαπωνία, στο σιρκουί της Σουζούκα, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό… προς τα φρένα! Ωστόσο, αποτελεί μία από τις αγαπημένες πίστες των οδηγών και στα πρώτα δύο ελεύθερα δοκιμαστικά, οι ομάδες μας έδωσαν αρκετό υλικό!

Free Practise 1

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε επίδειξη… ισχύος, αφού στο προηγούμενο GP, αυτό της Σιγκαπούρης, η Red Bull δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά, με τον Ολλανδό να τερματίζει 5ος και τον Σέρτζιο Πέρεζ 8ος. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, μετά τις κατατακτήριες, στις οποίες ήταν 11ος, δήλωσε πως ήταν σοκαρισμένος από την αδυναμία της αυστριακής ομάδας να σετάρει το πίσω μέρος του μονοθεσίου. Και οι δύο οδηγοί είχαν πρόβλημα με τον έλεγχο του συγκεκριμένου θέματος και για αυτό βγήκαν εκτός ανταγωνισμού για τις κορυφαίες θέσεις.

Ωστόσο, στην Ιαπωνία ο “Super Max” θέλει να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται η ομάδα του να αντιμετωπίσει τα ίδια εμπόδια και ήταν ταχύτερος κατά 0.626 δευτερόλεπτα (!) στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά. Πίσω του ακολούθησε ο Κάρλος Σάινθ, ο οποίος νίκησε και στο προηγούμενο Grand Prix, σταματώντας το σερί του Φερστάπεν και της Red Bull. Τρίτος στο “άτυπο” βάθρο ολοκλήρωσε ο Λάντο Νόρις.

Free Practise 2

Εκτός του Ολλανδού δις παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος τελείωσε και σε αυτό το session των ελεύθερων δοκιμών στην κορυφή, η Ferrari ακολούθησε ξανά στην δεύτερη θέση, αυτή την φορά με τον Σαρλ Λεκλέρ. Για την ακρίβεια, η ιταλική ομάδα έχει δείξει πως τον τελευταίο καιρό έχει επέμβει θετικά στα μονοθέσια της και στους δύο τελευταίους αγώνες βρίσκεται στο βάθρο με τον έναν εκ των δύο οδηγών της, τον Κάρλος Σάινθ.

Μέχρι στιγμής, τα δείγματα που έδωσε η Ferrari στην πρώτη μέρα του Grand Prix της Ιαπωνίας, είναι άκρως ενθαρρυντικά και ίσως προμηνύουν μία ακόμη καλή επίδοση της Scuderia για το δεύτερο μισό της φετινής σεζόν.//ΓΚ



Περισσότερα

Click to comment

Trending