Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Ο Νικ Ντε Φρις δεν θα ξεχάσει την εμπειρία του στη F1

 

Ο Ολλανδός δήλωσε πως δεν πρόκειται να  εμπειρίες και τα μαθήματα που πήρε από την εμπειρία του στη Formula 1, καθώς ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Formula E την επόμενη σεζόν.

Ο Νικ Ντε Φρις ανακοινώθηκε την Τετάρτη (27/9) ότι επέστρεψε στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα, με την Mahindra, σε πολυτελές συμβόλαιο μετά την απόλυσή του από την ομάδα της AlphaTauri.

Ο Ντε Βρις συμμετείχε σε μόλις 10 αγώνες για την θυγατρική ομάδα της Red Bull, αλλά αντικαταστάθηκε από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο πριν από το Grand Prix της Ουγγαρίας τον Ιούλιο, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει πόντους.

Όταν ρωτήθηκε αν είχε προσπαθήσει να ξεχάσει τους αγώνες του στη F1 νωρίτερα φέτος, ο Ντε Φρις δήλωσε στο “Autosport”: «Δεν είναι να ξεχνάς. Νομίζω ότι πρέπει να το δεις ως διαφορετικές φάσεις και στάδια της ζωής σου και τώρα πρόκειται να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο που είναι ένα πολύ συναρπαστικό έργο σε ένα οικείο περιβάλλον για μένα. Αυτό με κάνει ενθουσιασμένο και χαρούμενο για αυτό. Συνεχίζω το ταξίδι μου και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για αυτό το νέο κεφάλαιο που πρόκειται να ξεκινήσω με τη Mahindra».

O 28χρονος επιστρέφει στη Formula E έχοντας κερδίσει το πρωτάθλημα το 2020/21 με τη Mercedes κατά τη διάρκεια τριετούς περιόδου με την ομάδα, πριν από την αποχώρηση της Γερμανικής κατασκευάστριας εταιρείας από το πρωτάθλημα.

Ο Φρέντερι Μπέρταντ, Γενικός Διευθυντής της Mahindra, πιστεύει πως η ικανότητα του Ντε Βρις να βοηθήσει τη Mercedes να μετατραεπεί σε νικήτρια ομάδα στη Formula E, θα είναι κρίσιμη για το μέλλον της νέας του ομάδας.

«Έχει την εμπειρία να συνεργάζεται με μια κορυφαία ομάδα υψηλού επιπέδου, όπως ήταν η Mercedes», είπε ο Μπερτάντ. «Για μένα αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό γιατί πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδο κατανόησης του τι σημαίνει να είσαι κορυφαία ομάδα».

Οι προ-σεζόν δοκιμές πρόκειται να ξεκινήσουν στις 23 Οκτωβρίου στη Βαλένθια, με τον εναρκτήριο αγώνα να ξεκινά στις 13 Ιανουαρίου στην πόλη του Μεξικό.//ΦΚ

Περισσότερα

Click to comment

Trending