Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Φερστάπεν: «Το να είμαι τρις παγκόσμιος πρωταθλητής είναι απλά συγκλονιστικό»

 

Ξανά στο πάνθεον του μηχανοκίνητου αθλητισμού ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull! Μόλις στα 26 του χρόνια και μετράει τρεις τίτλους στο παλμαρέ του, κατά την διάρκεια της δεύτερης δυναστείας των “Κόκκινων Ταύρων” στην Formula 1. Με τον Μαξ Φερστάπεν να μιλάει ότι είναι συγκλονιστικό που είναι για τρίτη φορά πρωταθλητής.

Ο Μαξ Φερστάπεν, στα 26 χρόνια του, είναι πλέον στην ελίτ των τρις παγκόσμιων πρωταθλητών της ιστορίας της Formula 1, μαζί με τους Άιρτον Σένα, Νέλσον Πικέ, Νίκι Λάουντα, Τζάκι Στιούαρτ και Τζακ Μπράμπαμ. Και βάζει πλώρη, πλέον, για τους τέσσερις τίτλους.

Ο Μαξ εξασφάλισε μαθηματικά το πρωτάθλημα στον 11ο γύρο του Sprint του Κατάρ, όταν ο Σέρτζιο Πέρεζ, εγκατέλειψε μετά από ατύχημα με τους Εστεμπάν Οκόν και Νίκο Χούλκενμπεργκ, όντας ο διεκδικητής του τίτλου

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αλλά ακόμα κι αν δεν συνέβαινε αυτό, η τελική 2η θέση του Ολλανδού στο αποψινό Sprint θα ήταν αρκετή για τον τίτλο. «Είναι ένα φανταστικό συναίσθημα», είπε στο τέλος. «Η φετινή ήταν μια εκπληκτική χρονιά, με σπουδαίους αγώνες, και είμαι υπερβολικά υπερήφανος για τη δουλειά που έχει κάνει η ομάδα. Ήταν τόσο ευχάριστο να είμαι μέρος αυτής της ομάδας ανθρώπων, και το να είμαι τρις παγκόσμιος πρωταθλητής είναι απλά συγκλονιστικό».

Ο Ολλανδός προσπάθησε να καταδιώξει και τον Όσκαρ Πιάστρι για να κερδίσει το Sprint, αλλά είπε ότι εντέλει αυτό δεν ήταν εφικτό. «Δεν ήταν εύκολο διότι είχαμε τη μέση γόμα και υπήρχαν γύρω μας ορισμένοι οδηγοί που εκκίνησαν με τη μαλακή και έτσι είχαν αρχικά λίγη παραπάνω πρόσφυση», είπε στο τέλος του Sprint ο 26χρονος.

«Προσπάθησα ό,τι μπορούσα να προσπαθήσω για να πιάσω [τον Πιάστρι], αλλά τα κατάφερε πολύ καλά. Ήταν αρκετά συναρπαστικός αγώνας, και ήταν λίγο κρίμα που είχαμε τα [τρία] οχήματα ασφαλείας. Αλλά γενικώς ήταν διασκεδαστικά εκεί έξω», πρόσθεσε ο 26χρονος.//ΓΓ

Περισσότερα

Click to comment

Trending