Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Εκτός από το Zhengzhou Open η Σάκκαρη

 

Με 2-0 επικράτησε της Ελληνίδας πρωταθλήτριας η Τσίνγουεν Τσενγκ, έχοντας κατακτήσει το 1ο σετ στο tie-break, ενώ όντας αλάνθαστη στο 2ο σετ, έφτασε με άνεση στο 6-3, περνώντας έτσι στα προημιτελικά του κινεζικού τουρνουά 500 βαθμών.

Ο αγώνας

Η Μαρία σέρβιρε πρώτη και με love game έκανε εύκολα το 1-0 στο 1ο σετ, όμως τα επόμενα δύο ανήκαν στην Κινέζα η οποία πραγματοποίησε στην δεύτερή της ευκαιρία break. Η Τσενγκ έδειχνε απτόητη στα service-game της και με σταθερότητα στα χτυπήματα από την baseline, έφτασε στο 4-2. Η Σάκκαρη χρειάστηκε να παλέψει για να μην δεχθεί δεύτερο break και πεισματικά μείωσε σε 4-3, ενώ στο επόμενο game έφτασε στο δικό της πρώτο break του ματς, ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Το 9ο game του παιχνιδιού πήγε σε ακόμα μία ισοπαλία, από τις πολλές. Το 1ο σερβίς της Ελληνίδας πρωταθλήτρια πλήγωνε την Κινέζα και κατάφερε έτσι να πάρει το προβάδισμα. Ωστόσο, η Τσενγκ αντεπιτέθηκε και παρά τη διαφωνία της Σάκκαρη με μία απόφαση, το game έφτασε στο 5-5, αλλά δεν άργησε καθόλου να πάει στο 6-5 υπέρ της Ελληνίδας, αφού ολοκλήρωσε εύκολα το δεύτερό της love game στο ματς. Τα αβίαστα λάθη της όμως πληρώθηκαν στο σερβίς της 21χρονης κι έτσι το σετ πήγε σε tie-break.

Η Τσενγκ ήταν πολύ σταθερή στα χτυπήματά της και εκμεταλλευόμενη τα λάθη της Σάκκαρη, έφτασε στην κατάκτηση του 1ου σετ.

Η κατάσταση παρέμεινε ισορροπημένη στην αρχή του 2ου με κάθε παίκτρια να κρατάει το σερβίς της και να φτάνουν γρήγορα στο 2-2. Η 21χρονη Κινέζα ανέβασε σημαντικά την απόδοσή της όμως, έκανε το πρώτο της break στο 2ο σετ και με δύο αλάνθαστα service game έφτασε άνετα στο 5-2 και μία “ανάσα” από την πρόκρισή της στα προημιτελικά.

Η Μαρία αντεπιτέθηκε όσο μπορούσε, μειώνοντας με πολύ κόπο στο δικό της σερβίς σε 5-3, αλλά η Τσενγκ τελείωσε το ματς με ένα εξαιρετικό love-game και σημείωσε το 6-3 στο 2ο σετ και το τελικό 2-0 στο ματς.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Ήταν η τρίτη νίκη της 21χρονη Τσενγκ κόντρα σε παίκτρια της πρώτης δεκάδας της WTA, μέσα στο 2023.//ΓΑ



Περισσότερα

Click to comment

Trending