Connect with us
Advertisement

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Με ρίσκο στο 2.12 #Snookerbet

Η ώρα τελικού έφτασε στο Wuhan Open και ο #Snookerbet επιστρέφει με προγνωστικά σνούκερ για τη μάχη του Τραμπ με τον Κάρτερ.

Ανωτέρα βία μας κράτησε μακριά απ’ τα προγνωστικά σνούκερ τις προηγούμενες μέρες. Δεν θα μπορούσαμε, όμως, να λείψουμε απ’ την κορύφωση του πρώτου ranking τουρνουά επί κινέζικου εδάφους, ύστερα από τέσσερα χρόνια.

Ο Τζαντ Τραμπ συνεχίζει με… σπασμένα φρένα απ’ το English Open και φιλοδοξεί να κάνει ένα εντυπωσιακό back to back τίτλων. Χωρίς ανάσα απ’ την επιτυχία της περασμένης Κυριακής, ταξίδεψε απ’ τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη και με πέντε πειστικές νίκες έφτασε σε δεύτερο σερί τελικό. Και, για πρώτη φορά ύστερα από τουλάχιστον δύο χρόνια, θυμίζει κάτι απ’ τον παλιό καλό εαυτό του.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στον Άλι Κάρτερ. Ο Πιλότος, όμως, έχει παίξει κι αυτός εξαιρετικό σνούκερ για να φτάσει μέχρι εδώ. Χθες «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες (6-2) τον Λι Χαοτιάν, ο οποίος είχε αποκλείσει την Παρασκευή τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Εξίσου εύκολα είχε νικήσει και τον Μαρκ Άλεν στον προημιτελικό (5-2) και τον Λίαμ Χάιφιλντ στη φάση των «16». Η πιο σημαντική νίκη, ωστόσο, ήταν εκείνη της φάσης των «32». Το 5-4 επί του Στιούαρτ Μπίνγκαμ, με ανατροπή από το 1-4!

Ο Τραμπ, απ’ την πλευρά του, δεν συνάντησε δυσκολίες από κανέναν αντίπαλο. Την Τετάρτη, πρώτη ημέρα παρουσίας του στη Γουχάν, νίκησε πρώτα τον Όλι Λάινς (5-2) και κατόπιν τον Ματ Σελτ (5-0). Στη συνέχεια δεν αντιμετώπισε πρόβλημα ούτε με τον φορμαρισμένο Μπάρι Χόκινς (5-2). Στον προμιτελικό δεν ήταν τόσο ζεστός, αλλά τιμώρησε επαρκώς τα φτηνά λάθη του Τομ Φορντ (5-0). Και χθες, στον ημιτελικό, δεν άφησε περιθώρια αντίστασης στον ταλαντούχο Γου Γιζέ (6-1). Έχει κερδίσει δηλαδή 26 frames κι έχει χάσει μόνο πέντε!

Προγνωστικά σνούκερ: Η αύρα του νικητή

Όλες αυτές τις μέρες, το ερώτημα είναι αν ο Τραμπ θα αντέξει την κούραση. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι πλησιάζει στα όρια της εξάντλησης, την ίδια στιγμή όμως αυτή η έκρηξη αδρεναλίνης τον ωθεί να επιδιώκει κι άλλες νίκες. Ύστερα από πολύ καιρό τον βλέπουμε να στεκάρει με σιγουριά, να έχει εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στο long potting και να σημειώνει με άνεση century breaks: Έχει ήδη 28 φέτος, τη στιγμή που σε ολόκληρη την περσινή σεζόν είχε 45.

Η ψυχολογία του 34χρονου Άγγλου έχει αλλάξει. Ίσως, όμως, η σημαντικότερη αλλαγή να είναι αυτή που έκανε στη στέκα του. Στο κενό μεταξύ των δύο σκελών του τελικού με τον Τζανγκ Άντα, αντικατέστησε το κατεστραμμένο πετσάκι της στέκας του με καινούριο. Ήταν αυτό το «κλικ» που τον βοήθησε να πετύχει την εντυπωσιακή ανατροπή, χάρη στην οποία έχει τονωθεί η αυτοπεποίθησή του.

Διότι τις τελευταίες μέρες, βλέπουμε τον Τραμπ να έχει μια άλλη αύρα γύρω απ’ το τραπέζι, ακριβώς επειδή παίζει καλύτερα. Μια αύρα νικητή, που προκαλεί δέος στους αντιπάλους και τους αναγκάζει να υποπίπτουν σε αβίαστα λάθη.

Ο σκληροτράχηλος Πιλότος

Θα προκαλέσει δέος η παρουσία του Τραμπ και στον Κάρτερ; Θα το δούμε στον σημερινό τελικό (έναρξη στις 09:00 ώρα Ελλάδας), τον οποίο θα κερδίσει όποιος φτάσει στα 10 frames. Ο Πιλότος διάγει δεύτερη νεότητα απ’ την αρχή του 2023 και να κατακτήσει το τρόπαιο σήμερα θα κάνει άλμα στο Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης. Τον Φεβρουάριο είχε παίξει σε δύο τελικούς, κερδίζοντας τον έναν (German Masters) και στη διάρκεια της φετινής σεζόν φτάνει για πρώτη φορά πέρα απ’ τους «32» σε κάποιο ranking τουρνουά.

Είναι σκληρός παίκτης ο Κάρτερ και δεν θα γίνει βορά στις ορέξεις του Τραμπ. Έχει τον τρόπο του να τον δυσκολέψει, αρκεί να είναι αξιόπιστος στο σκοράρισμα. Όπως ήταν, για παράδειγμα, στο δεύτερο mini session του ημιτελικού με τον Λιου. Θα πρέπει, όμως, να μην αφήσει ευκαιρίες στον Τραμπ. Ή να βρει τρόπο να τον κλονίσει, για να μη βρει ρυθμό και αρχίσει να σκοράρει.

Προγνωστικά σνούκερ: Τρελό μομέντουμ

Οι back to back τίτλοι είναι δύσκολη υπόθεση στο σνούκερ, επειδή ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Να το καταφέρεις σε δύο «κολλητές» εβδομάδες, είναι ακόμα πιο δύσκολο. Αν έχει μεσολαβήσει και ταξίδι απ’ την Αγγλία στην Κίνα, μιλάμε για άθλο.

Ο Τραμπ, όμως, δείχνει ικανός να τον ολοκληρώσει. Ως παίκτης ψυχολογίας, δεν θα κατέβει σήμερα με το άγχος που είχε την προηγούμενη Κυριακή κόντρα στον Τζανγκ ή στον τελικό του European Masters με τον Χόκινς (τον οποίο έχασε με 9-6). Έχει κι ένα τρελό μομέντουμ, το οποίο ξέρει να διαχειρίζεται καλά. Αλλιώς δεν θα είχε κατακτήσει έξι ranking τίτλους το 2019-20 κι άλλους πέντε το 2020-21. Έναν από αυτούς, το World Grand Prix του 2019, ήταν με αντίπαλο τον Κάρτερ στον τελικό (10-6). Εναντίον του οποίου έχει γενικά καλή παράδοση.

Το ποντάρισμα στη νίκη του με χάντικαπ 3,5 frames, ενέχει πάντοτε ρίσκο. Θα το πάρουμε, ωστόσο, μια και η απόδοση της Fonbet είναι καλή (2.12) και η διαφορά από το πιο ασφαλές χάντικαπ 2,5 είναι μεγάλη (1.67). Αν ο Τραμπ μπει στον τελικό με τη σιγουριά και τη σοβαρότητα των τελευταίων ημερών, περιμένουμε να πάρει διαφορά απ’ την αρχή.

Προγνωστικά σνούκερ: Κάρτερ για break

Όπως συνηθίζουμε, θα πάρουμε και την υψηλότερη απ’ τις δύο προσφερόμενες αποδόσεις για τον παίκτη που θα πετύχει το υψηλότερο break του τελικού. Δεν προσπερνάς εύκολα το 2.46 της Winmasters για τον Κάρτερ, ο οποίος κατέχει ήδη το υψηλότερο break του τουρνουά (145) και χθες, στο εναρκτήριο frame κόντρα στον Λιου, κυνήγησε μέχρι ενός σημείου και το maximum.

Ένα αξιόλογο fun bet είναι και η επίτευξη century break από οποιονδήποτε παίκτη στο πρώτο frame του τελικού. Το έχει στο 3.85 η Winmasters και με δεδομένη την εξαιρετική φόρμα και των δύο φιναλίστ, δεν χάνουμε πολλά αν ποντάρουμε ένα μικρό ποσό.

Με ρίσκο στο 2.12ΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!Με ρίσκο στο 2.12

Περισσότερα

Click to comment

Trending