Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Εκδίκηση στο Sprint Shootout για τον Φερστάπεν

 

Ο Ολλανδός τρις παγκόσμιος πρωταθλητής μπορεί να μην πήρε την pole position στις κατατακτήριες δομικές της Παρασκευής 20/10, αλλά πήρε την πρωτιά στο shootout για το μεταμεσονύχτιο Sprint (Κυριακή 22/10, 01.00). Την κορυφαία τριάδα ολοκλήρωσαν οι Σαρλ Λεκλέρ και Λιούις Χάμιλτον, στην 2η και 3η θέση, αντίστοιχα.

Το 19ο Grand Prix της Formula 1 διεξάγεται στο Όστιν, στις ΗΠΑ, και επιφυλάσσει ένα ακόμη τριήμερο mini αγώνων, πριν το κυριακάτικο event. Ωστόσο, τι και αν ο Μαξ Φερστάπεν “στέφτηκε” πρωταθλητής οδηγών στο περασμένο GP, εκείνο του Κατάρ, δεν θέλει να δώσει περιθώρια στους άλλους οδηγούς να χαρούν και το απέδειξε σήμερα με αυτή του την εμφάνιση.

Να σημειωθεί πως ο πιλότος της Red Bull θα μπορούσε να ήταν και poleman μετά το χθεσινό Qualifying, αλλά ο χρόνος του σβήστηκε, λόγω παραβίασης των ορίων στην πίστα του Τέξας, με την pole position να πηγαίνει στον Σαρλ Λεκλέρ.

Το SQ1:

Σε μία ακόμη μέρα, στην οποία η βαθμοί Κελσίου της πίστας άγγιζαν τους 37, η αυστριακή ομάδα και φετινή πρωταθλήτρια κατασκευαστών, Red Bull, θέλησε να κάνει επίδειξη ισχύος, με τον Ολλανδό οδηγό της να ρίχνει από νωρίς τον χρόνο κάτω από το 1.35’. Αυτό αφύπνισε τις Ferrari, McLaren και Mercedes και τον ακολούθησαν, παρά το γεγονός πως ο Τζορτζ Ράσελ δυσκολεύεται από χθες στην αμερικανική πίστα.

Για την ακρίβεια, ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν πίσω από τον Φερστάπεν για 0.002’, κλείνοντας την ψαλίδα της χθεσινής διαφοράς, η οποία άγγιζε τα 0.005’, πριν σβηστεί ο χρόνος του Ολλανδού φυσικά.

Εκτός SQ2 έμειναν οι (από τον 16ο έως τον 20ο): Χούλκενμπεργκ, Μάγκνουσεν, Μπότας, Τσουνόντα, Σάρτζεντ.

 

Το SQ2:

Με την έναρξη του δεύτερου κομματιού του Shootout, οι αγωνοδίκες κατέγραψαν αμέσως δύο περιστατικά. Το πρώτο ήταν ανάμεσα στον Τζορτζ Ράσελ και στον Σαρλ Λεκλέρ, το οποίο οι Stewards θα εξετάσουν μετά την διαδικασία των κατατακτήριων του Sprint, και το δεύτερο ήταν μεταξύ των Λιούις Χάμιλτον και Γιούκι Τσουνόντα. Μάλιστα, για πρώτη σημείωση της FIA δόθηκε replay, το οποίο έδειχνε τον Μονεγάσκο να προσπαθεί να κάνει γύρο, αλλά ο Βρετανός πήγαινε αργά και εμπόδισε το πέρασμά του. Όσον αφορά την δεύτερη, ανακοινώθηκε πως δεν θα ερευνηθεί περαιτέρω μετά από λίγο.

Αξιοσημείωτο είναι το μήνυμα του Λεκλέρ στο team radio της Scuderia, στο οποίο ανέφερε το εξής: «Πέναλτι (σ.σ. να δοθεί από τους αγωνοδίκες) για τον κύριο Ράσελ. Ευχαριστώ!».

Εκτός SQ3 έμειναν οι (από τον 11ο έως τον 15ο): Ρικιάρντο, Αλόνσο, Οκόν, Στρολ, Ζου.

 

Το SQ3:

Η θετική έκπληξη του τελευταίου session ήταν μία ακόμη παρουσία του Αλεξάντερ Άλμπον με την Williams, ενώ η αρνητική ήταν ξανά αυτή του Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος δεν κατάφερε να μπει ούτε και σήμερα στην κορυφαία δεκάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο Ισπανός δις παγκόσμιος πρωταθλητής χθες δεν μπόρεσε να μπει ούτε στην 15άδα, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της σχάρας εκκίνηση για τον αγώνα της Κυριακής (22/10).

Όλοι οι οδηγοί βρήκαν πιο αργά από τα pit για να κάνουν τους γύρους τους, με τον Φερστάπεν να “γράφει” τον πρώτο (1:34.538’). Κατά 0.055′ ακολούθησε στην 2η θέση ο Λεκλέρ και για 0.069’ ο Χάμιλτον.//ΓΚ

Τα αποτελέσματα:

 



Περισσότερα

Click to comment

Trending