Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Με “χρώμα” F2 το FP1 του Μεξικό και Φερστάπεν στην κορυφή

 

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα στο πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του Μεξικό, με τον εντυπωσιακό Άλεξ Άλμπον να ακολουθεί. Πέντε παιδιά της Formula 2 έπιασαν τιμόνι Formula 1 για πρώτη φορά φέτος. 

Πολλές ιδιαιτερότητες είχε το πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του τριημέρου στο “Μέξικο Σίτι”. Πέραν του ότι η Pirelli έφερε μία νέα γόμα μορφής C4 ως ελαστικό δοκιμής για τους οδηγούς, αρκετοί οδηγοί της F2 ήρθαν για πρώτη φορά φέτος ή για πρώτη φορά γενικά σε επαφή με μονοθέσιο Formula 1.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωτοπόρος και πιθανότατα πρωταθλητής της F2, Τεό Πουρσέρ αντικατέστησε τον Βάλτερι Μπότας στην Alfa Romeo. Ο 2ος της κατάταξης, Φρέντερικ Βέστι πήρε τη θέση του Τζορτζ Ράσελ στη Mercedes, ο Τζακ Ντούχαν αυτή του Πιερ Γκασλί στην Alpine και ο μικρότερος όλων, Όλιβερ Μπερμαν (18 ετών) οδήγησε στις ελεύθερες δοκιμές αντί του Κέβιν Μάγκνουσεν. Τέλος, ο 19χρονος Ίζακ Χάτζαρ οδήγησε την Alpha Tauri του Γιούκι Τσουνόντα.

Οι ελεύθερες δοκιμές

Μετά από 20 λεπτά αρκετών γύρων τόσο με τη δοκιμαστική γόμα, όσο και με τη μέση ή τη σκληρή, οι δύο Red Bull είχαν σημειώσει τους καλύτερους χρόνους. Φυσικά, για τον Σέρχιο Πέρεζ υπήρχε ξεχωριστή… υποδοχή και ατμόσφαιρα, ειδικά όταν πέρναγε από το σημείο του Σταδίου.

Ο Πουρσέρ αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με τη C43 στο πρώτο μισάωρο, γύρισε στα πιτ για έλεγχο κι έτσι δεν σημείωσε χρόνο έπειτα από 30 ολόκληρα λεπτά δράσης. Την ίδια ώρα, ο Λεκλέρ είχε βάλει τη μαλακή γόμα με την οποία ανέβηκε στην 3η θέση προς ώρας, λίγο πριν οι Νόρις και Φερστάπεν βάλουν κι εκείνοι τα μαλακά πιάνοντας τις δύο πρώτες θέσεις.

Σύντομα ωστόσο, ο τοπικός ήρωας ανέβηκε στη 2η θέση, κάνοντας προσωρινά το 1-2 για τη Red Bull Racing και φέρνοντας ζητωκραυγές στην εξέδρα. Παρατηρήθηκε συνολικά, ότι με το πέρας της πρώτης μισής ώρας, η πλειονότητα του grid επέλεξε αποκλειστικά τη μαλακή γόμα για δοκιμές, ενώ τα πρώτα 30 λεπτά υπήρχε λίγο από… όλα.

Εν τω μεταξύ στους… μικρούς των ελεύθερων δοκιμών, ο Ίζακ Χάτζαρ προηγούταν με τις διαφορές να είναι σχετικά μικρές.

Η Williams ήρθε να “χαλάσει” την κορυφή ελαφρώς για τους “ταύρους” 12 λεπτά πριν το τέλος, καθώς η δύναμή της στην ευθεία ξεχώριζε πολύ. Ο Άλμπον ήταν ταχύτερος κατά δύο δέκατα από τον Πέρεζ και έπιασε τη θέση πίσω από τον πάντα πρώτο Φερστάπεν.

Από εκεί και πέρα, οι χρόνοι δεν μπορούσαν να πέσουν άλλο, αφού οι πρώτοι οκτώ της κατάταξης πήγαν στις επιλογές της μέσης και της σκληρής γόμας, ώστε να συλλέξουν και με αυτές έξτρα δεδομένα ενόψει FP2 (01:00).

Το FP1 ολοκληρώθηκε χωρίς καμία έκπληξη, με τον Μαξ Φερστάπεν να ξεκινάει το τριήμερο με τον καλύτερο τρόπο και τους νεαρούς της F2 να χαρίζουν στιγμιότυπα για μία ολόκληρη ώρα.

Αναλυτικά, η κατάταξη του FP1 στο “Μέξικο Σίτι”:



Περισσότερα

Click to comment
SUPERLEAGUE1 ώρα ago

Το συγκινητικό βίντεο της Σέφιλντ προς τιμήν του Μπάλντοκ

SUPERLEAGUE 22 ώρες ago

ΠΑΕ Διαγόρας: «Ο Ερασιτέχνης αποτελείται αποκλειστικά από 3 μέλη της Θύρας 6»

ΜΠΑΣΚΕΤ4 ώρες ago

Πρόβλημα με Στρους στους Καβαλίερς

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ5 ώρες ago

Από τις 2 έως τις 6 Απριλίου 2025 ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2025

SUPERLEAGUE7 ώρες ago

Λευκό απουσιολόγιο στα Σπάτα | Παρουσία Ριμπάλτα-Ηλιόπουλου η προπόνηση

SUPERLEAGUE 28 ώρες ago

“Μετακομίζει” στην Αθήνα ο Διαγόρας Ρόδου | Παραιτήθηκε ο Θωμάς Γράφας από τον πάγκο της ομάδας

ΜΠΑΣΚΕΤ10 ώρες ago

Εκτός προπόνησης ο Πετρούσεφ, αμφίβολος για το ματς με τη Ζάλγκιρις

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ11 ώρες ago

Ολυμπιακός και Εθνικός διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

SUPERLEAGUE13 ώρες ago

Ο Μπάλντοκ ήταν νεκρός τουλάχιστον πέντε ώρες πριν εντοπιστεί στην πισίνα

SUPERLEAGUE14 ώρες ago

Συλλυπητήρια της ΑΕΚ για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ

Trending