Connect with us
Advertisement

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Προγνωστικά σνούκερ:

Μόνο εύκολα δεν είναι τα προγνωστικά σνούκερ για τον τελικό του Northern Ireland Open, αφού ο Τζαντ Τραμπ είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στον Κρις Γουέικλιν.

Όλα τριγύρω αλλάζουνε, μόνο… ο Τζαντ Τραμπ μένει! Τα προγνωστικά σνούκερ στο koubanezos.gr περιστρέφονται ξανά γύρω απ’ τον 34χρονο Άγγλο, ο οποίος είναι έτοιμος για ένα ιστορικό three-peat στο Μπέλφαστ.

Ποιος να το περίμενε άραγε αυτό πριν από ένα μήνα; Ήταν 26 Σεπτεμβρίου όταν ο Τραμπ γνώρισε την ήττα απ’ τον Χαμάντ Μία στον 2ο μόλις γύρο του British Open. Με πρόσφατη ακόμα την αποτυχία στον τελικό του European Masters (6-9 από τον Μπάρι Χόκινς), ο χαρισματικός άσος από το Μπρίστολ έμοιαζε ανήμπορος να συνέλθει έπειτα από την κάκιστη περσινή σεζόν.

Τον Οκτώβριο, όμως, όλα άλλαξαν. Από δεύτερη ημέρα του μήνα, όταν νίκησε 4-0 τον Σον Ο’Σάλιβαν στο Μπρέντγουντ, ο Τραμπ δεν έχει κοιτάξει πίσω. Κατέκτησε το English Open και το Wuhan Open χωρίς ενδιάμεση ανάσα, επίτευγμα από μόνο του μοναδικό. Και τώρα, πριν ακόμα αλλάξει ο μήνας, είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει και το Northern Ireland Open, στον τελικό με τον Κρις Γουέικλιν.

Ο Ντινγκ Τζουνχούι ήταν ο τελευταίος παίκτης που κυριάρχησε σε τρία διαδοχικά ranking τουρνουά, στο ξεκίνημα της περίοδου 2013-14. Όχι όμως σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ο Τραμπ είναι έτοιμος να γράψει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του σνούκερ και δεν τον προβληματίζει η σκέψη ότι μπορεί να έχει πιάσει το peak της απόδοσής του πολύ νωρίς στη σεζόν.

Προγνωστικά σνούκερ: Έντεκα στα έντεκα!

Ο Τραμπ έχει σημειώσει 19 σερί νίκες και στοχεύει στην 20ή στον σημερινό τελικό, ο οποίος είναι best of 17 frames και διεξάγεται σε δύο σκέλη (στις 15:00 και στις 21:00). Θα πρέπει, ωστόσο, να καταβάλει την αντίσταση του Γουέικλιν, ο οποίος ζει το δικό του όνειρο στο Μπέλφαστ.

Με την επιβλητική νίκη του επί του Τζακ Λισάουσκι στον χθεσινό ημιτελικό (6-1), ο 31χρονος άσος επιβεβαίωσε ότι έχει ανέβει επίπεδο τους τελευταίους μήνες. Η κατάκτηση του Shoot-Out στις αρχές του 2023, έχει τονώσει την αυτοπεποίθηση του Γουέικλιν, ο οποίος βέβαια είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του πολλά χρόνια νωρίτερα. Τουλάχιστον από το 2018, όταν είχε χάσει στις λεπτομέρειες απ’ τον Τραμπ για τον 1ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (9-10).

Η κακή παράδοση είναι και ο μεγάλος βραχνάς του Γουέικλιν για τον σημερινό τελικό. Σε έντεκα αναμετρήσεις κόντρα στον σημερινό του αντίπαλο, έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες! Με την πιο πρόσφατη, πριν από δύο μήνες για το European Masters, να είναι και η πιο τραυματική. Ο Τραμπ τον νίκησε τότε με 5-4, με ανατροπή από το 0-4!

Προγνωστικά σνούκερ: Τι περιμένουμε

Η παράδοση, βέβαια, δεν παίζει σνούκερ. Πιο πολλή σημασία έχει τι έχουν κάνει οι δύο παίκτες αυτήν την εβδομάδα. Ο Γουέικλιν, λοιπόν, έχει δείξει αξιοσημείωτη σταθερότητα. Πριν από τον Λισάουσκι είχε αποκλείσει άλλον έναν παίκτη του top 16, τον Σον Μέρφι (4-2 στη φάση των «16»).  Παίζει το σνούκερ της ζωής του και λογικά θα κατέβει στον τελικό χωρίς άγχος.

Ο Τραμπ, πάλι, παίζει με αέρα νικητή. Ύστερα από την εντυπωσιακή ανατροπή επί του Τζον Χίγκινς στον ημιτελικό του English Open (6-5 από 2-5), αλλά και την αντίστοιχη στον τελικό με τον Τζανγκ Άντα (9-7 από 3-7), η απόδοσή του πλησιάζει τα στάνταρ της διετίας 2019-21. Η αλλαγή στο πετσάκι της στέκας του ήταν ευεργετική, ενώ τον βοηθά και το γεγονός ότι δεν υπεραναλύει τα πράγματα στο μυαλό του. Όπως δήλωσε μετά τη νίκη επί του Στίβεν Μαγκουάιρ στον προημιτελικό (5-4), ένιωσε κάποια στιγμή σαν να ζει ένα όνειρο κι ότι παίζει πλέον πιο πολύ με το ένστικτο.

Ωστόσο, είναι αναπόφευκτο να του βγαίνει και κάποια κούραση. Ίσως γι’ αυτό έμεινε πίσω στο σκορ στους περισσότερους αγώνες του στο Μπέλφαστ. Όμως, ήταν τόσο μεγάλη η θέλησή του για τη νίκη, που έβρισκε τον τρόπο να επιβάλει την ανωτερότητά του. Έχει καλά ποσοστά ευστοχίας από απόσταση, συνέπεια στο breakbuilding και το safety game του είναι πιο ώριμο από ποτέ.

Προγνωστικά σνούκερ: Τι παίζουμε

Πάμε και στα δύσκολα τώρα. Τι θα παίξουμε; Η νίκη του Τραμπ πέφτει κάτω απ’ το 1.20 στις περισσότερες εταιρίες και για να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του 1.80 θα πρέπει να ποντάρουμε σε χάντικαπ από 3,5 frames και άνω.

Ασφαλώς και είναι πολύ πιθανό να κυριαρχήσει ο Τραμπ και να νικήσει με 9-5 ή και πιο εύκολα. Το μοτίβο των τελευταίων αγώνων του, όμως, μας ωθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Να ποντάρουμε στο ότι ο Γουέικλιν θα ξεκινήσει καλά, αλλά στο τέλος θα λυγίσει. Χωρίς, ωστόσο, να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο της (τεράστιας) έκπληξης. Ποτέ δεν ξέρεις…

Η νίκη του Γουέικλιν με +3,5 frames (που καλύπτει και το ενδεχόμενο ήττας του με σκορ από 9-6 έως και 9-8) δίνει απόδοση 1.94 στη Novibet και θα αποτελέσει τη βασική μας επιλογή. Κάπως έτσι, άλλωστε, είχαν κυλήσει και οι δύο νικηφόροι τελικοί του Τραμπ μες στον μήνα. Αμφίρροποι, όμως, ήταν και οι περισσότεροι απ’ τους παλιότερους αγώνες των δύο φιναλίστ – ήδη έχουμε αναφέρει δύο.

Ένα ακόμα καλό στοίχημα είναι και τα συνολικά century breaks. Αν ο Γουέικλιν αποδώσει καλά, όπως περιμένουμε, μπορεί να συνεισφέρει ώστε να βγει το over 2,5 που δίνει 1.85 στη Winmasters. Για τον Ace in the Pack δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε. Ήδη έχει φτάσει τα 37 τριψήφια breaks φέτος και μπορεί να μας οδηγήσει στο ταμείο μόνος του.

Προγνωστικά σνούκερ: Ζόρικος τελικόςΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!Προγνωστικά σνούκερ: Ζόρικος τελικός

Περισσότερα

Click to comment

Trending