Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Η πρώτη στροφή ήταν αρκετή για τον Φερστάπεν

 

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ξανά ο Ολλανδός τρις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1! Αυτή τη φορά, επίδειξη ταλέντου έκανε στο Sprint της Βραζιλίας, με τους Νόρις και Πέρεζ να ακολουθούν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Το Σάο Πάολο φιλοξενεί το 21ο Grand Prix, τρεις γύρους πριν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής χρονιάς, με τον Μαξ Φερστάπεν να πρωταγωνιστεί για ακόμη μία φορά. Ο πιλότος της Red Bull άφησε πίσω του από νωρίς τον poleman Νόρις, στο πλαίσιο του mini race, το οποίο διήρκησε 24 γύρους στην πίστα του Ιντερλάγκος.

 

Ο αγώνας:

Ο Λάντο Νόρις έχασε την πρωτιά μόλις στην πρώτη στροφή, αφού ο Μαξ Φερστάπεν έκανε ταχύτατη και επιθετική εκκίνηση, με τον Τζορτζ Ράσελ να ακολουθεί στην 3η θέση, προσπερνώντας και εκείνος το πιλότο της McLaren. Την ίδια στιγμή, ο Λιούις Χάμιλτον άφησε πίσω του τον Σέρτζιο Πέρεζ, για την 4η θέση, όσο στην 6η καραδοκούσε ο Σαρλ Λεκλέρ.

Ωστόσο, στον 4ο γύρο, με την βοήθεια του slipstream και του DRS, ο Μεξικανός πιλότος της Red Bull ανέκτησε την θέση του από τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, με τον Μονεγάσκο της Ferrari να πλησιάζει για μία μάχη… για τρεις! Παράλληλα, ο Νόρις πήρε και εκείνος την 2η θέση από τον Ράσελ, με τον πιλότο της Mercedes όμως να μένει κοντά του. Για την ακρίβεια, η διαφορά δεν έπεφτε κάτω από το ένα δευτερόλεπτο.

 

Στον 8ο γύρο, ο Πέρεζ ξεκίνησε να απειλεί τον Ράσελ για την 3η θέση, αλλά ο νεαρός οδηγός του γερμανικού “κολοσσού” του… έκλεισε την πόρτα εμφατικά, από την εξωτερική πλευρά! Ο Χάμιλτον είχε μείνει περίπου 2.335 δευτερόλεπτα πίσω από την Red Bull του Τσέκο και έτσι δεν μπορούσε μα το πιέσει, αποσυντονίζοντάς τον από το να επιτεθεί στον ομόσταυλό του. Ωστόσο, η Mercedes δεν μπορούσε να αντισταθεί για πολύ και ενέδωσε στην επίθεση του Μεξικανού. Στους 11/24 γύρους, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο πλησίασε επικίνδυνα τον 8ο Κάρλος Σάινθ, βάζοντάς τον για τα καλά στο στόχαστρο. Στον επόμενο γύρο όμως, ο Αυστραλός οδηγός την Alpha Tauri κατάφερε να προσπεράσει την Ferrari, αλλά ο Ισπανός έδειξε το πείσμα του και σε συνεργασία με την ιπποδύναμη της Scuderia έκανε αυτό που χρειάζεται για να πάει πίσω την θέση του.

Δέκα γύρους πριν την ολοκλήρωση του Sprint, ο Όσκαρ Πιάστρι νίκησε τον συμπατριώτη του, Ντάνιελ Ρικιάρντο, και ανέβηκε στην 9η θέση. Στον 21ο γύρο, ο Σαρλ Λεκλέρ πλησίασε για τα καλά τον Λιούις Χάμιλτον και τον πέρασε με… συνοπτικές διαδικασίες. Μάλιστα, ο Μονεγάσκος μάζευε την διαφορά ανά ένα δευτερόλεπτο σε κάθε γύρο, για τους τρεις περασμένους. Ωστόσο, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν είχε να ανησυχεί μόνο για την 6η θέση, στην οποία “καθόταν” εκείνη την στιγμή, αλλά έπρεπε να προσθέσει και τον πονοκέφαλο ονόματι Γιούκι Τσουνόντα, ο οποίος εν τέλει τον άφησε πίσω του στον 22ο γύρο. Την ίδια στιγμή, ο Ρικιάρντο πέρασε τον Πιάστρι και αποκατέστησε την κατάσταση που ίσχυε μέχρι πριν μερικούς γύρους. Ωστόσο, ο οδηγός της McLaren ένιωθε την… καυτή ανάσα του 11ου Αλόνσο, ο οποίος προσπέρασε αρχικά, αλλά η νεανική επιμονή του Πιάστρι δεν το επέτρεψε αυτό, ανακτώντας την θέση του πίσω στον 24ο γύρο, όπου και όλα ολοκληρώθηκαν!

Τα αποτελέσματα της κορυφαίας δεκάδας:

 



Περισσότερα

Click to comment
SUPERLEAGUE2 ώρες ago

Το συγκινητικό βίντεο της Σέφιλντ προς τιμήν του Μπάλντοκ

SUPERLEAGUE 23 ώρες ago

ΠΑΕ Διαγόρας: «Ο Ερασιτέχνης αποτελείται αποκλειστικά από 3 μέλη της Θύρας 6»

ΜΠΑΣΚΕΤ5 ώρες ago

Πρόβλημα με Στρους στους Καβαλίερς

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ6 ώρες ago

Από τις 2 έως τις 6 Απριλίου 2025 ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2025

SUPERLEAGUE8 ώρες ago

Λευκό απουσιολόγιο στα Σπάτα | Παρουσία Ριμπάλτα-Ηλιόπουλου η προπόνηση

SUPERLEAGUE 29 ώρες ago

“Μετακομίζει” στην Αθήνα ο Διαγόρας Ρόδου | Παραιτήθηκε ο Θωμάς Γράφας από τον πάγκο της ομάδας

ΜΠΑΣΚΕΤ11 ώρες ago

Εκτός προπόνησης ο Πετρούσεφ, αμφίβολος για το ματς με τη Ζάλγκιρις

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ12 ώρες ago

Ολυμπιακός και Εθνικός διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

SUPERLEAGUE14 ώρες ago

Ο Μπάλντοκ ήταν νεκρός τουλάχιστον πέντε ώρες πριν εντοπιστεί στην πισίνα

SUPERLEAGUE14 ώρες ago

Συλλυπητήρια της ΑΕΚ για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ

Trending