Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Νόρις ο “Βασιλιάς” στο Shootout της Βραζιλίας

 

Ο νεαρός πιλότος της McLaren είναι εκείνος που θα εκκινήσει από την πρώτη θέση του απογευματινού Sprint, με τον Μαξ Φερστάπεν να μένει άπραγος, στην δεύτερη θέση. Στην τρίτη ακολούθησε ο Σέρτζιο Πέρεζ.

Το σημερινό session της Formula 1 δεν διεξήχθη υπό τις ίδιες συνθήκες με το χθεσινό, αφού αντί για έντονη βροχή και αέρα, ήταν στεγνά και υπήρχε λιακάδα στην πίστα, θυμίζοντας μία εντελώς διαφορετική πίστα. Αυτό βοήθησε τον Λάντο Νόρις, ο οποίος πήρε την Pole Potision στο Sprint Shootout και απέφυγε την προσπέραση από τις δύο Red Bull.

Το SQ1:

Ο Μαξ Φερστάπεν βγήκε από νωρίς στην πίστα, αναγκάζοντας να μονοθέσια των Ferrari, Mercedes και Alpine να κάνουν επίσης την έξοδό τους, με τον Αλεξάντερ Άλμπον να ακολουθεί. Μάλιστα, μόλις εννέα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου κομματιού το Shootout, ο Ολλανδός τρις παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε χρόνο 1:11.888.

Η κίνηση γινόταν πιο έντονη, ειδικά την στιγμή που επέμεναν έξι λεπτά για την λήξη, με τους δύο πιλότους της Red Bull να έρχονται σε αντιπαράθεση. Πιο συγκεκριμένα, ο Σέρτζιο Πέρεζ προσπέρασε τον Μαξ Φερστάπεν, με τον πρώτο να μην οδεύει στα pit για να ζυγιστεί. Ωστόσο, αυτός φάνηκε να είναι ο λόγος που ήθελε να συνεχίσει στην πίστα, ώστε να μειωθούν τα καύσιμά του και να είναι ελαφρύτερο το μονοθέσιό του. Με 33 δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Εστεμπάν Οκόν προσέκρουσε στις μπαριέρες και έθεσε την πίστα του Σάο Πάολο υπό το καθεστώς της κίτρινης σημαίας, έχοντας επαφή με τον Φερνάντο Αλόνσο. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες έκριναν πως το SQ1 δεν θα συνεχιστεί από εκεί που έμεινε, έχοντας σημειώσει το συμβάν.

Εκτός SQ2 έμειναν οι (από την 16η έως την 20η θέση): Οκόν, Στρολ, Ζου, Άλμπον και Σάρτζεντ.

Το SQ2:

Με λίγη καθυστέρηση ξεκίνησε το δεύτερο κομμάτι της διαδικασίας, λόγω του απαραίτητου χρόνου που χρειάστηκε η πίστα για να καθαριστεί από τα θραύσματα, να μετακινηθεί το μονοθέσιο του Γάλλου και να επιδιορθωθούν οι μπαριέρες.

Μέχρι την στιγμή της έναρξης όμως, ο Λανς Στρολ παραπονέθηκε για την κίνηση που επικρατεί στο σιρκουί του Ιντερλάγκος, με τον Λόγκαν Σάρτζεντ να είναι επίσης εκνευρισμένος. Για την ακρίβεια, ο Αμερικανός πιλότος της Williams θεώρησε λάθος από μεριάς της Haas να δημιουργήσει κίνηση, δηλώνοντας αναλυτικά: «Οι άνθρωποι απλά παίζουν παιχνίδια πάνω στα όρια, απομακρύνοντάς μας την τελευταία στιγμή. Είναι εκνευριστικό. Δυσκολευόμαστε με τις ταχύτητες και την υπερθέρμανση αλλά ήμουν οκτώ δέκατα γρηγορότερος μέχρι που μπήκα στην κίνηση. Ο ρυθμός ήταν καλός όλο το Σαββατοκύριακο – μέχρι στιγμής -, αλλά δεν μπορούμε να το αποτυπώσουμε ένα αποτέλεσμα».

Το δεύτερο μέρος του Shootout εκκίνησε με την θερμοκρασία της ασφάλτου να αγγίζει τους 50 βαθμούς Κελσίου. Προφανώς, αυτό δυσκόλεψε τις δύο Haas, αφού έμειναν εκτός την κορυφαίας δεκάδας, με τον Φερνάντο Αλόνσο να εκκινεί από την 15η θέση.

Εκτός SQ3 έμειναν οι (από την 11η μέχρι την 15η θέση: Μάγκνουσεν, Χούλκενμεργκ, Γκασλί, Μπότας και Αλόνσο.

Το SQ3:

Στο τελευταίο μέρος του Shootout η θερμοκρασία του οδοστρώματος ανέβηκε ακόμη περισσότερο, αφού άγγιξε ακόμη και τους 52 βαθμούς Κελσίου. Παρά τον καύσωνα όμως, ο Λάντο Νόρις δεν άφησε περιθώριο στους “Κόκκινους Ταύρους” και καθάρισε την δουλειά εξ αρχής. Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ δεν μπόρεσαν να θέσουν ταχύτερο γύρο και θα εκκινήσουν από την και θέση, αντίστοιχα. Ο Τζορτζ Ράσελ και ο Λιούις Χάμιλτον ακολούθησαν, ενώ ο Γιούκι Τσουνόντα έκανε την έκπληξη για την θέση. Ο Σαρλ Λεκλέρ βρίσκεται στην , με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να τον έχει χωρίσει από τον ομόσταυλό του, Κάρλος Σάινθ. Στην 10η θέση βρίσκεται το… έτερο ήμισυ του poleman, Όσκαρ Πιάστρι.//ΓΚ.



Περισσότερα

Click to comment
SUPERLEAGUE2 ώρες ago

Το συγκινητικό βίντεο της Σέφιλντ προς τιμήν του Μπάλντοκ

SUPERLEAGUE 23 ώρες ago

ΠΑΕ Διαγόρας: «Ο Ερασιτέχνης αποτελείται αποκλειστικά από 3 μέλη της Θύρας 6»

ΜΠΑΣΚΕΤ5 ώρες ago

Πρόβλημα με Στρους στους Καβαλίερς

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ6 ώρες ago

Από τις 2 έως τις 6 Απριλίου 2025 ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2025

SUPERLEAGUE8 ώρες ago

Λευκό απουσιολόγιο στα Σπάτα | Παρουσία Ριμπάλτα-Ηλιόπουλου η προπόνηση

SUPERLEAGUE 29 ώρες ago

“Μετακομίζει” στην Αθήνα ο Διαγόρας Ρόδου | Παραιτήθηκε ο Θωμάς Γράφας από τον πάγκο της ομάδας

ΜΠΑΣΚΕΤ11 ώρες ago

Εκτός προπόνησης ο Πετρούσεφ, αμφίβολος για το ματς με τη Ζάλγκιρις

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ12 ώρες ago

Ολυμπιακός και Εθνικός διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

SUPERLEAGUE14 ώρες ago

Ο Μπάλντοκ ήταν νεκρός τουλάχιστον πέντε ώρες πριν εντοπιστεί στην πισίνα

SUPERLEAGUE14 ώρες ago

Συλλυπητήρια της ΑΕΚ για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ

Trending