Connect with us
Advertisement

ΒΟΛΟΣ

Όρθιος στην “μάχη” της Κρήτης

Ο Βόλος δεν λύγησε και με παίκτη λιγότερο έφυγε με τον βαθμό στο 1-1 με τον ΟΦΗ

Παλικάρι ο Βόλος, στάθηκε όρθιος στην “μάχη” της Κρήτης παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας από τον ΟΦΗ.

Το τελικό 1-1 έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, λογικά πρέπει να αφήνει ικανοποιημένους τους ανθρώπους του Βόλου, που όμως ξέρουν ότι θα μπορούσαν να είχαν φύγει νικητές, αν δεν είχε δει την δεύτερη κίτρινη ο Γκαρσία, σε μία στιγμή απερισκεψίας του Αργεντινού φορ στον χώρο της μεσαίας γραμμής!

Κι ενώ ο Βόλος ήταν μπροστά στο σκορ, ο Γκαρσία σε μία αψυχολόγητη ενέργεια δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Και από εκεί και πέρα τα πάντα έγιναν πιο δύσκολα για την Βολιώτικη ομάδα, που έφυγε με τον χρυσό βαθμό.

Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με 5-3-2 και τον Μπάουμαν στην εστία. Την πεντάδα στην άμυνα συνέθεταν, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Μαρινάκης, Καρώ, Πασαλίδης, Θοράριρσον και Αμπάντα, ενώ την τριάδα στα χαφ οι Μεγιάδο, Γκλάζερ και Γκαγιέγκος. Δίδυμο στην επίθεση οι Μοσκέρα και Ντίκο.

Από την άλλη, ο Άνχελ Λόπεθ, στην επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας της Μαγνησίας, επέλεξε το 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Κόστιτς. Δεξί μπακ ο Άλχο, αριστερό ο Λούνα, με τους Σιέλη και Καλογερόπουλο να αποτελούν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Το αντίστοιχο στα κεντρικά χαφ συνέθεταν οι Τσοκάνης και Μπαριέντος. Δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Ντέλετιτς, αριστερά, ο Κίτσος, με τον Κόμπα να κινείται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Γκαρσία.

Το ματς:

Καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Κάτι στο οποίο βοηθούσε τόσο ο ΟΦΗ, που αρχικά προσπαθούσε να απειλήσει και με στατικές φάσεις, όσο και ο Βόλος που πίεζε πολύ ψηλά.

Οι πρώτες καλές στιγμές ήρθαν με τον Καρώ (15′) για τον ΟΦΗ και τους Κόμπα (5′), Κίτσο (18′) και Γκαρσία (20′) για τον Βόλο.

Για να φτάσουμε στο 23′ και το πρώτο ακυρωθέν γκολ για τον ΟΦΗ, με τον Μαρινάκη να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, όμως να ήταν εκτεθειμένος πριν πάρει το «ριμπάουντ».

Το δεύτερο ακυρωθέν τέρμα για τους Κρητικούς σημειώθηκε στο 33′: Ο Αμπάντα εκτέλεσε το κόρνερ, βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Μοσκέρα, με τον μεσοεπιθετικό του ΟΦΗ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Ο ίδιος πήρε το «ριμπάουντ» έσπασε δίπλα στον Ντίκο, ο οποίος σκόραρε από κοντά. Εντέλει το γκολ δεν μέτρησε με παρέμβαση VAR, επειδή οι γραμμές «έδειξαν» ότι ο πεσμένος Πασαλίδης (ανάμεσα σε Αμπάντα και Μοσκέρα) ήταν εκτεθειμένος.

Στο 40′ έφτασε η στιγμή να ακυρωθεί γκολ των φιλοξενούμενων: Βαθιά μεταβίβαση προς την περιοχή του ΟΦΗ, πρώτη κεφαλιά του Γκαρσία για τον Ντέλετιτς, εκείνου για τον Κόμπα, με τον τελευταίο να κατεβάζει και να πλασάρει ψύχραιμα. To σημαιάκι σηκώθηκε αμέσως, λανθασμένα όμως όπως φάνηκε αμέσως στο πρώτο ριπλέι. Με το λάθος να διορθώνεται μέσω VAR και το σκορ να ανοίγει (0-1) για τον Βόλο στο 42′.
Οκτώ τα λεπτά των καθυστερήσεων λόγω και των πολλών διακοπών. Στο πρώτο εξ αυτών είχαμε και αλλαγή στην αριθμητική ισορροπία, με τον Γκαρσία να δέχεται τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (πρώτη στο 19′) και να αποβάλλεται.

Οι Κρητικοί προσπάθησαν αμέσως να αξιοποιήσουν τον παίκτη παραπάνω. Ειδικά με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ενέτειναν ακόμα περισσότερο την πίεσή τους. Μάλιστα, είχαν μαζεμένες σημαντικές ευκαιρίες με τους Μοσκέρα (47′ και 52′) και Αμπάντα (50′).

Από την πλευρά του, ο Βόλος -όπως ήταν λογικό λόγω και της κόκκινης- επιχειρούσε κυρίως στην κόντρα. Μάλιστα, στο 55′ σε μία τέτοια περίπτωση ο Μωραΐτης απείλησε, ωστόσο δέχτηκε το καταλυτικό τάκλιν του Πασαλίδη.

Τελικά, η πίεση απέδωσε καρπούς για τον ΟΦΗ στο 60′, με τον Θοράριρσον να καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα με την ασύλληπτη σουτάρα που έπιασε εκτός περιοχής.

Οι Βολιώτες επιχείρησαν να απαντήσουν στο 69′, σκόραραν με τον Μωραΐτη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς για οφσάιντ.

Μετά το 1-1 ο ρυθμός είχε πέσει. Ίσως και να αγχώθηκε ο ΟΦΗ που είχε ακόμα μία πολύ καλή στιγμή με τον Αμπάντα, ενώ λίγο αργότερα ο Βόλος λίγο έλειψε να πετύχει γκολ με τον Μύγα, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω σε μία μοναδική ευκαιρία!

Κι όμως ο ΟΦΗ ένιωσε να λυτρώνεται στο 89′, όταν ο Μεγιάδο σκόραρε με τρομερό βολ πλανέ. Ωστόσο, το VAR τού πήρε τη χαρά, αφού ο ρέφερι Ανδριανός πήγε να δει τη φάση, όπου και κατέληξε ότι ο εκτεθειμένος Ντίκο επηρέαζε τη φάση. Οι Κρητικοί προσπάθησαν, πίεσαν, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ στα εναπομείναντα λεπτά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν – Μαρινάκης, Καρώ, Πασαλίδης, Θοράριρσον, Αμπάντα – Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγιέγκος – Μοσκέρα, Ντίκο.

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς – Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα – Μπαριέντος, Τσοκάνης – Ντέλετιτς, Κόμπα, Κίτσος – Γκαρσία.

Διαιτητής: Ανδριανός
A’ Βοηθός: Κωσταράς
Β’ Βοηθός: Πετρόπουλος
4ος: Ματσούκας
VAR: Ζαμπαλάς

Trending