Connect with us
Advertisement

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Πρεμιέρα-φωτιά κι ένα όνειρο 30 ετών

Τo UK Championship μπαίνει στην τελική φάση και ο #snookerbet επιστρέφει με προγνωστικά σνούκερ για δύο αγώνες, αλλά και με μακροχρόνιο για τον νικητή.

Η ώρα του πρώτου Triple Crown τουρνουά της σεζόν έφτασε και τα προγνωστικά σνούκερ επιστρέφουν δυναμικά. Και πώς να μην μπεις στην πρίζα να ποντάρεις, όταν η φετινή διοργάνωση αρχίζει… όπως είχε τελειώσει η περσινή;

Ο Μαρκ Άλεν και ο Ντινγκ Τζουνχούι, οι οποίοι είχαν συγκροτήσει πέρυσι το ζευγάρι του τελικού, ανοίγουν σήμερα στις 15:00 την αυλαία της φετινής διοργάνωσης. Ο Ντινγκ έμεινε την ύστατη στιγμή εκτός top 16 κι έπαιξε στα προκριματικά για να πάρει το εισιτήριο για το Barbican. Και η κληρωτίδα τον έφερε αντιμέτωπο με τον Βορειοϊρλανδό, ο οποίος τον είχε νικήσει με 10-7 πέρυσι και του είχε στερήσει το τρόπαιο.

Εκτός από κάτοχος του τίτλου, όμως, ο Άλεν έχει πρόσφατες και της δάφνες της κατάκτησης του Champion of Champions, με θρίαμβο μάλιστα επί του Τζαντ Τραμπ στον τελικό (10-3). Έτσι, είναι το ακλόνητο φαβορί. Βέβαια, ο Ντινγκ είναι… ο Ντινγκ, έστω και ως Νο 17 της κατάταξης. Δεν είναι ο αχτύπητος προ δεκαετίας παίκτης, αλλά μπορεί να βγάλει το A Game του στο τραπέζι οποιαδήποτε στιγμή. Κανείς π.χ. δεν περίμενε πέρυσι ότι θα νικούσε τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν στον περσινό προημιτελικό. Το έκανε, όμως, και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο (6-0).

Έτσι και σήμερα, μπορεί να βάλει φρένο στον Άλεν. Βασικά, πολλοί το περιμένουν από προχθές που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Ίσως να είναι γραφτό να πάρει ρεβάνς ο Κινέζος για την περσινή ήττα. Ωστόσο, ο Βορειοϊρλανδός είναι σκληρός παίκτης. Δεν περιμένουμε να πιάσει την τέλεια απόδοση του πρόσφατου τελικού με τον Τραμπ, αλλά ένα ντέρμπι θα είναι ό,τι καλύτερο για την πρεμιέρα.

Tο over 9,5 frames δίνει απόδοση 1.98 στη Winmasters και θα το τιμήσουμε.

Προγνωστικά σνούκερ: Χρωστάει μια καλή εμφάνιση

Στο άλλο παιχνίδι που αρχίζει στις 15:00, αντίπαλοι είναι ο Μαρκ Γουίλιαμς και ο Φαν Τζενγί. Ο 48χρονος Ουαλός δεν έχει πετύχει κάτι σπουδαίο μετά την κατάκτηση του British Open πριν από δυο μήνες, αλλά δεν παύει να είναι ένας παίκτης-φόβητρο για τα νέα παιδιά. Ο Φαν, βέβαια, δεν χαμπαριάζει από ονόματα. Αλλά, δεν είναι σταθερός σε απόδοση.

Πέρυσι, π.χ., στο ντεμπούτο του στο Crucible, δεν έβγαλε το καλό πρόσωπο που είχε δείξει στα προκριματικά. Τότε μάλιστα είχε αποκλείσει με εντυπωσιακή απόδοση τον Στίβεν Μαγκουάιρ, ενώ τώρα τα χρειάστηκε στον τελικό γύρο με τον Μάικλ Γουάιτ. Θα μου πείτε, ότι ακριβώς γι’ αυτό μπορεί να… πετάει σήμερα και να νικήσει τον Γουίλιαμς.

Από ένστικτο, όμως, θα πάμε με τον Willo, ο οποίος χρωστά στον εαυτό του μια καλή πορεία στο UK Championship. Τα δύο προηγούμενα χρόνια, άλλωστε, η παρουσία του συνδυάστηκε με κωμικοτραγικά γεγονότα. Πέρυσι, μια τροφική δηλητηρίαση τον ανάγκαζε να πηγαίνει κάθε τρεις και λίγο στην τουαλέτα – η ήττα από τον Τζέιμι Κλαρκ στη φάση των «32» ήρθε ως φυσική συνέπεια. Και πρόπερσι, οι κάμερες τον έπιασαν κοιμώμενο στην καρέκλα του, κατά τη διάρκεια του αγώνα της φάσης των «64» με τον Άντονι Χάμιλτον (απ’ τον οποίο επίσης έχασε).

Για να βγάλει απόδοση άνω του 2.00 η νίκη του Γουίλιαμς, πρέπει να πάρουμε το χάντικαπ 2,5 frames στη Winmasters. Εμπεριέχει ένα ρίσκο, αλλά δεν έχουμε πολλές καλύτερες επιλογές, εφόσον πιστεύουμε ότι θα περάσει.

Προγνωστικά σνούκερ: Μια ζωή στα άκρα

Πρώτο θέμα στο σνούκερ αυτές τις μέρες είναι – ποιος άλλος; – ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Όχι για τις επιδόσεις του στο τραπέζι, αλλά για το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του με τίτλο «The Edge of Everyrthing», το οποίο έκανε πρεμιέρα στους βρετανικούς κινηματογράφους την περασμένη Τρίτη (25/11). Η ταινία είναι παραγωγής του Studio 99 του Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος έδωσε επιπλέον λάμψη με την παρουσία του στη βραδιά της πρεμιέρας.

Πρεμιέρα-φωτιά κι ένα όνειρο 30 ετών

Ο Rocket δεν αγωνίστηκε στο Champion of Champions, ενώ παραμένει χωρίς τίτλο σε ranking τουρνουά μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022. Γι’ αυτό ακριβώς σκεφτόμαστε ότι ίσως ήρθε η ώρα να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί. Δεν είναι μόνο ο ντόρος για το «The Edge of Everything». Αλλά και το γεγονός ότι φέτος είναι η 30ή επέτειος από το πρώτο UK Championship που κατέκτησε.

Τέτοιες μέρες το 1993, σε ηλικία 17 ετών και 358 ημερών, ο Ο’Σάλιβαν νίκησε στον τελικό τον Στίβεν Χέντρι με 10-6. Έγινε έτσι ο νεότερος νικητής ranking τουρνουά στην ιστορία του σνούκερ, ρεκόρ που αντέχει ακόμα. Κι έδωσε στον εαυτό του την ώθηση για όλα τα μεγάλα επιτεύγματα που ακολούθησαν.

Είναι ένα σημάδι. Δείτε όμως και την «πυραμίδα» του τουρνουά. Αν ο Rocket αποκλείσει τον Άντονι Μαγκίλ στον 1ο γύρο, ο Rocket έχει βατό δρόμο μέχρι τον τελικό. Στους «16» θα συναντήσει έναν εκ των Μίλκινς ή Αν-Νου και στους «8» τον Ρόμπερτσον ή τον Χίγκινς (αμφότεροι είναι ντεφορμέ έως τώρα). Και στον ημιτελικό, πιο πολύ θα τον τρόμαζε ο Τζανγκ, απ’ τον οποίο έχει χάσει ήδη δύο φορές φέτος, παρά ο Μέρφι ή ο Μπρεσέλ (έτσι όπως παίζουν φέτος).

Με απόδοση 6.00 στη SportingBet, αξίζει ένα μικρό ποντάρισμα. Ο Ο’Σάλιβαν έχει μάθει να παίζει μια ζωή στα άκρα. Και διψά για τη διάκριση που θα ενισχύσει κι άλλο τον ήδη τεράστιο μύθο του.

Περισσότερα

Click to comment

Trending