Connect with us
Advertisement

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Πίστη στο μακροχ-Ρόνι-ο – Koubanezos.gr

Ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν αντιμετωπίζει τον Ντινγκ Τζουνχούι στον τελικό του UK Championship και είναι φαβορί στα προγνωστικά σνούκερ για να πετύχει ό,τι και το 1993.

Βέβαια, ένας τελικός best of 19 frames, όπως ο σημερινός, είναι πάντοτε απρόβλεπτος. Γι’ αυτό τα προγνωστικά σνούκερ είναι τόσο δύσκολη δουλειά. Επειδή κάθε ημέρα είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη.

Είδατε, για παράδειγμα, τι συνέβη με τον Χοσεΐν Βαφάι. Από κει που… πετούσε στους προηγούμενους γύρους, κατέρρευσε ανεξήγητα μετά το mid session του χθεσινού ημιτελικού με τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν (2-6). Ο οποίος Ο’Σάλιβαν, πέρασε κι αυτός τις δικές του περιπέτειες στους προηγούμενους γύρους. Οριακά γλίτωσε τον αποκλεισμό από τον Ρομπ Μίλκινς και τον Τζόου Γιουελόνγκ και τώρα προβάλλει ως ακλόνητο φαβορί για το τρόπαιο.

Το είχαμε επισημάνει πριν από την πρεμιέρα της διοργάνωσης. Η συγκυρία της συμπλήρωσης τριάντα ετών από τον πρώτο ranking τίτλο του Rocket, στο UK Championship του 1993, δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Ούτε το γεγονός ότι έχει περάσει ενάμισης χρόνος από το τελευταίο βαθμολογούμενο τίτλο του, το Παγκόσμιο του 2022. Είναι υπερβολικά πολύς καιρός για έναν παίκτη των κυβικών του.

Το μακροχρόνιο για την κατάκτηση του τροπαίου από τον Ο’Σάλιβαν μας δεσμεύει, τρόπον τινά, για τον τελικό. Δεν μπορούμε να του πάμε κόντρα, όσο κι αν βλέπουμε το «άστρο» που έχει αυτές τις μέρες ο Ντινγκ Τζουνχούι. Ο 36χρονος Κινέζος ήρθε από τα προκριματικά και μετά τον περσινό νικητή, Μαρκ Άλεν, απέκλεισε το προηγούμενο διήμερο τον Μαρκ Γουίλιαμς (6-5) και τον Τζαντ Τραμπ (6-4).

Το σημαντικότερο, βέβαια, δεν είναι οι νίκες ούτε οι καλές εμφανίσεις, αλλά η διάθεσή του. Για πρώτη φορά έπειτα από καιρό, δείχνει να έχει αυτοπεποίθηση και να απολαμβάνει το παιχνίδι. Δεν ήταν τέλεια η απόδοσή του ούτε στον ημιτελικό με τον Τραμπ ούτε στον προημιτελικό με τον Γουίλιαμς. Αν θυμάστε, για παράδειγμα, τον Ντινγκ του 2014… καμία σχέση. Είχε, όμως, θετική προσέγγιση στο τραπέζι κι αυτό έπαιξε τον ρόλο του για να φτάσει μέχρι εδώ.

Προγνωστικά σνούκερ: Γιατί με τον Rocket

Για το μακροχρόνιο, που μας δεσμεύει, τα είπαμε. Αναγκαστικά θα πάμε με τη νίκη του Ο’Σάλιβαν, επιλέγοντας και το ελάχιστο χάντικαπ (1,5 frame) που ανεβάζει την απόδοση στο 1.80 στη VistaBet.

Ο Rocket έχει εξαιρετικά καλή παράδοση κόντρα στον Ντινγκ. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που ο Κινέζος σούπερ σταρ είναι εξαιρετικά συμπαθής στους οπαδούς του κορυφαίου παίκτη όλων των εποχών. Επειδή συνήθως… χάνει όταν τον αντιμετωπίζει. Βέβαια, ως πραγματικά μεγάλος παίκτης που είναι, έχει πετύχει και ορισμένες σημαντικές νίκες. Ενδεικτικά αναφέρουμε το επιβλητικό 6-0 στο περσινό UK Championship, το 13-10 στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2017 και φυσικά το 9-6 στον τελικό του Northern Ireland Trophy του 2006.

Από την άλλη, ο Ο’Σάλιβαν έχει επιμέρους σκορ 7-1 στους τελικούς. Σε ορισμένους από αυτούς το υπέρ του σκορ ήταν συντριπτικό, όπως στον τελικό του Masters του 2007. Τότε που το λονδρέζικο κοινό παραφέρθηκε και αποδοκίμαζε τον νεαρό τότε Ντινγκ, ο οποίος λύγισε κι έβαλε τα κλάματα (και χρειάστηκε η θερμή αγκαλιά του Rocket για να συνέλθει).

Έχει ψυχολογικό προβάδισμα ο 47χρονος άσος έναντι του Ντινγκ, αλλά αυτές τις μέρες νιώθει έντονη πίεση. Οι υψηλές απαιτήσεις του κοινού, ακόμα και τώρα που δεν έχει τίποτα να αποδείξει, τον έχουν φέρει στα όριά του. Στη διάρκεια του ματς με τον Τζόου έμοιαζε σαν χαμένος. Σε βαθμό που στη συνέντευξη μετά τη λήξη παραπονέθηκε: «Κουράστηκα να συναντάω ανθρώπους που μου ζητούν να νικάω. Θα προτιμούσα να με ρωτούν απλά αν είμαι καλά».

Θα λυγίσει, όμως, τώρα, που έφτασε στον τελικό; Και έχει απέναντί του έναν παίκτη που αγαπά και σέβεται, αλλά δεν τον φοβίζει; Φυσικά και όλα είναι πιθανά, αλλά θα επιλέξουμε το επικρατέστερο σενάριο.

Προγνωστικά σνούκερ: Το ξεκίνημα του Ντινγκ

Ένα πράγμα που δεν περνά απαρατήρητο είναι ότι ο Ντινγκ έχει κατακτήσει το UK Championship τρεις φορές. Για έναν παίκτη που δεν έχει σηκώσει ακόμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, παρότι αναμφίβολα είναι στις δυνατότητές του, αυτή η διαφορά στις διακρίσεις ανάμεσα στα δύο τουρνουά είναι τεράστια.

Ο 36χρονος άσος έχει δηλώσει ότι του αρέσει η ατμόσφαιρα στο Barbican Center, αλλά και στην πόλη του Γιορκ. Γι’ αυτό και είναι πιθανό να βγάλει τον καλό του εαυτό και σήμερα. Πιστεύουμε ότι θα παλέψει τον τελικό απέναντι στον ασταθή Ο’Σάλιβαν των τελευταίων ημερών, γι’ αυτό και δεν ρισκάραμε μεγαλύτερο χάντικαπ. Γι’ αυτό και θα προτείνουμε το ειδικό της Winmasters, ότι ο Ντινγκ θα φτάσει πρώτος στα τρία frames, με απόδοση 2.20.

Δεν ξεκίνησε καλά σε όλα τα ματς ο Κινέζος. Αλλά μπορεί να το κάνει στον τελικό. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι στα δύο πρώτα του ματς στο τουρνουά, ο Ο’Σάλιβαν έμεινε πίσω στο σκορ με 0-2.

Προγνωστικά σνούκερ: Κυνηγώντας το maximum

Το World Snooker Tour έταξε μπόνους 147.000 λιρών σε όποιον παίκτη πετύχει δύο maximum breaks στη διάρκεια των τριών Triple Crown Events, προκαλώντας ένα κάποιο σούσουρο. Όμως, το UK Championship πλησιάζει στο τέλος του και maximum έχει κάνει μόνο ο Σου Σι στα προκριματικά.

Ο Ο’Σάλιβαν που σνομπάρει τελευταία τα maximum, δεν είχε καθαρή ευκαιρία στο τουρνουά για να βλέπαμε αν θα το διεκδικούσε. Η λογική, όμως, λέει ότι δεν τον αφήνει αδιάφορο. Έχει πετύχει, άλλωστε, 147άρι σε τελικό κόντρα στον Ντινγκ το 2014, στο Welsh Open. Αλλά κι ο «Δράκος» περιμένουμε να κυνηγήσει την ευκαιρία, αν του παρουσιαστεί.

Θα το ρίξουμε το μικρό ποσό σ’ αυτό το προγνωστικό, που δίνει απόδοση 15.00 στη VistaBet. Καθαρά από διαίσθηση, αφού δεν είναι δυνατόν να το προβλέψεις στα σοβαρά.

Περισσότερα

Click to comment

Trending