Connect with us
Advertisement

ΒΟΛΟΣ

Πάλεψε αλλά λύγησε από τον Παναθηναϊκό

 

Ο Βόλος έχασε 0-3 από τους “πράσινους” με καθοριστική την απώλεια Τσοκάνη και το “δώρο” Βεργέτη

Ο Βόλος προσπάθησε, πάλεψε και είναι αλήθεια ότι είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, όμως η στιγμή της αναγκαστικής αποχώρησης του αρχηγού του, Τάσου Τσοκάνη, από τον αγωνιστικό χώρο, του κόστισε ακριβά.

Όλα κρίθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο, λοιπόν, με την αποχώρηση του Τσοκάνη αλλά και είσοδο του Γερεμέγεφ να αποδεικνύεται καθοριστική από πλευράς Γιοβάνοβιτς, με τον Σουηδό να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, στο 64’ και να «σφραγίζει» την εμφάνισή του με ένα δεύτερο τέρμα στο 72’!

Πέρα όμως από όλα αυτά, υπήρχε και η φάση του 48′ με τον Βεργέτη να χαρίζει την δεύτερη κάρτα στον Μπερνάρ σε αντιαθλητικό μαρκάρισμα επάνω στον Τσοκάνη. Έπρεπε στο σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκός να μείνει με παίκτη λιγότερο, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε!

Ενδιάμεσα μεσολάβησε η κεφαλιά του Αράο, στο 66’, που έβαλε τις βάσεις για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις νίκες στο πρωτάθλημα και την πρώτη ήττα- στο πρωτάθλημα – για την ομάδα της πόλης μας, που την αδικεί το τελικό σκορ, όσον αφορά την έκτασή του.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Βόλος παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-4-2, με τον Κόστιτς στην εστία και τους Ασλανίδη, Καλογερόπουλο, Σιέλη και Μύγα τετράδα στα μετόπισθεν. Άλχο, Γκλάβτσιτς, Τσοκάνης και Κόμπο αποτέλεσαν την μεσαία γραμμή, ενώ Μωραϊτης και Γκαρσία συνέθεσαν το δίδυμο στην επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη «κατέβηκε» με σύστημα 4-2-3-1 και τον Λοντίγκιν κάτω από τα γκολπόστ. Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Αράο και Μλάντένοβιτς αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα και οι Ρούμπεν-Βιλένα τους δύο παίκτες στον άξονα. Με τους Παλάσιος-Μαντσίνι στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Μπερνάρ πίσω από τον Ιωαννίδη, που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Το ματς:
Οι δυνατές μονομαχίες κυριάρχησαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Βόλο να «παίζει» με την ψυχολογία του αντιπάλου του, πιέζοντας ψηλά, κλείνοντας τους χώρους και δείχνοντας διάθεση να πάρει την μπάλα.
Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύθηκε να βρει διαδρόμους και να γίνει απειλητικός.
Η πρώτη καλή στιγμή έγινε από τον Μλαντένοβιτς, ωστόσο νικήθηκε από τον Κόστιτς, που έβγαλε το διαγώνιο σουτ του πρώτου στην κλειστή του γωνία, στο 15’, ενώ από συνεργασία των Μπερνάρ-Ιωαννίδη, το σουτ του Μαντσίνι λίγο έξω από την περιοχή στο αμέσως επόμενο λεπτό πέρασε άουτ.
Για να έρθει η σημαντικότερη ευκαιρία ως εκείνο το σημείο, από πλευράς «πράσινων» και πάλι, στο 22’. Όταν ο Ιωαννίδης έφυγε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, έκανε την συρτή μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι για τον επερχόμενο Παλάσιος, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να σουτάρει πάνω στο βηματισμό, προ ανυπεράσπιστης εστίας!

Μέχρι και την ανάπαυλα, οι κυανέρυθροι αρκέστηκαν στην τακτική των αντεπιθέσεων, παίζοντας παράλληλα καλή άμυνα και με διπλή ζώνη. Για να καταγράψουν την μοναδική τους αξιόλογη φάση στο 42ο λεπτό, με την κεφαλιά του Μωραΐτη από εκτέλεση κόρνερ του Γκλάβτσιτς από δεξιά να περνάει άουτ.

Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός διατήρησε μια ανούσια υπεροχή, καταφέρνοντας να επισκεφτεί περισσότερες φορές την αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να βάλει «δύσκολα» στον Κόστιτς.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και το παιχνίδι στο 0-0, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβαλε τον Γερεμέγεφ στην κορυφή της επίθεσης, πέρασε τον Ιωαννίδη πίσω του και πήγε τον Μπερνάρ αριστερά, μετά την αποχώρηση του τραυματία Μαντσίνι, για να γίνει πιο απειλητικός.
Η δικαίωση ήρθε αρκετά γρήγορα και μέσα σε ένα δίλεπτο, ουσιαστικά όπου κρίθηκε και η υπόθεση νίκη για το «τριφύλλι», καθώς ο αρχηγός Τάσος Τσοκάνης έγινε αναγκαστικά αλλαγή και ο Παναθηναϊκός βρήκε χώρο στην μεσαία γραμμή που δεν είχε ως τότε…

Συγκεκριμένα ο Ιωαννίδης πέρασε μια κάθετη πάσα στο χώρο για τον Γερεμέγεφ, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα πέτυχε το 0-1 με ψύχραιμο πλασέ, στο 64’! Κάπου εκεί τελείωσαν όλα, αφού ο Βόλος δεν μπόρεσε να συνέλθει από το σοκ.
Μάλιστα στο 66ο λεπτό, από μια καλοζυγισμένη εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ από δεξιά ο Αράο με δυνατή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 0-2!

Λίγο αργότερα ο Σουηδός (74′) ολοκλήρωσε το προσωπικό του “έργο” γράφοντας το τελικό 0-3.

MVP: Πέρασε στο ματς αλλαγή και πρόλαβε να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Για τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ ο λόγος, με τον Σουηδό σέντερ φορ να αποδεικνύεται καταλυτικός για το «διπλό» του «τριφυλλιού» στο Πανθεσσαλικό.

Η «σφυρίχτρα»: Ο διαιτητής Βεργέτης ίσως επηρέασε την έκβαση του ματς, με μία κίτρινη που θα έπρεπε να δώσει στον Μπερνάρ και που θα ήταν η δεύτερη. Αν οι πράσινοι στο σημείο εκείνο (48′) είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο, κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά αν το ματς θα είχε εξελιχθεί έτσι όπως εξελίχθηκε…

Οι συνθέσεις 

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης (68′ Κορνέ), Μύγας (68′ Κίτσος), Γκλάβτσιτς, Τσοκάνης (63′ Μεταξάς), Ασλανίδης, Μωραΐτης (74′ Μπερτόγλιο), Κόμπα, Γκαρσία.

Έμειναν στον πάγκο: Καλαμπούκας, Ενγκίν, Ντέλετιτς, Καραγιάννης, Τάχατος.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (82′ Γεντβάι), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν (61′ Ζέκα), Βιλένα (82′ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Μπερνάρ (73′ Κλέινχεϊσλερ), Μαντσίνι (62′ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.

Έμειναν στον πάγκο: Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Αϊτόρ, Σπόραρ.

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας).

Βοηθοί
4ος διαιτητής: Ραφαήλ Τσιάρας (Καβάλας).

VAR: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων).

AVAR: Αντώνης Σινιοράκης (Χανίων).

Trending