Connect with us
Advertisement

SUPERLEAGUE

Ελλαδάρα “5 αστέρων” διέλυσε το Καζακστάν και πάει Γερμανία μέσω… Γεωργίας

 

Αποφασισμένη να “τελειώσει” από νωρίς τον ημιτελικό με το Καζακστάν, η Ελλάδα έκανε ό,τι ήθελε στην  OPAP Arena και πήρε μία θριαμβευτική πρόκριση, κερδίζοντας άνετα με 5-0 τους αντιπάλους της και δείχνοντας ότι έχει θέση στα τελικά της Γερμανίας!

Οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια, μη αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης στους αντιπάλους τους…

Τώρα απομένει να “τελειώσουν την δουλειά” την ερχόμενη Τρίτη στην Τιφλίδα, νικώντας στον τελικό της 10ετίας την Γεωργία και παίρνοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τα τελικά του Euro της Γερμανίας!!!

Το παιχνίδι

Ιδανικό ξεκίνημα για τους παίκτες του Πογιέτ, που έδειχναν από τα πρώτα λεπτά να διάθεση να πιέσουν και να φτάσου στο γρήγορο γκολ που θα τους «έλυνε» τα πόδια. Αυτό ήρθε στο 7’, ο Πέλκας κέρδισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπακασέτας για το 1-0.

Στο 15’ τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για την Ελλάδα, καθώς ο Πέλκας με κεφαλιά έκανε το 2-0. Ο Μάνταλος έδωσε εξαιρετικά στον Μασούρα, εκείνος έβγαλε τη σέντρα και ο παίκτης της Μπασάκσεχιρ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν στον αέρα, δημιουργούσαν φάσεις με χαρακτηριστική άνεση και πριν καλά – καλά συμπληρωθεί το 20λεπτο, είχαν το παιχνίδι ακριβώς εκεί που ήθελαν.

Οι Καζάκοι επιχείρησαν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο και απείλησαν την εστία του Βλαχοδήμου. Ο Τσεσνόκοφ σούταρε έξω από την περιοχή, ο Χατζηδιάκος άλλαξε την πορεία της μπάλας με το κεφάλι και εκείνη σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της Ελλάδας.

Από το 35’ μέχρι το 40’ η Ελλάδα ευτύχησε να βρει δύο ακόμη γκολ σε δύο προσπάθειες προς την εστία του Καζακστάν.

Αρχικά στο 37’, ο Μασούρας πήρε την μπάλα στα πλάγια, ζύγισε τις επιλογές του και με ένα εξαιρετικό γύρισμα στην περιοχή, βρήκε τον Ιωαννίδη που σε κενή εστία έκανε το 3-0.

Μόλις 3 λεπτά αργότερα ήρθε και τέταρτο γκολ για την Εθνική ομάδα. Εξαιρετική σέντρα από τον Τσιμίκα στα όρια της περιοχής, ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας και νίκησε τον Σάτσκι για το 4-0.

Κάπου εκεί μπήκε τέλος στην συζήτηση για το ποιος θα προκριθεί στην επόμενη φάση, με την Ελλάδα να έχει «σφραγίσει» το εισιτήριο.

Οι Καζάκοι μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και απείλησαν την εστία του Βλαχοδήμου. Συγκεκριμένα δημιουργήσαν την πρώτη καλή στιγμή στο 50’, ο Ταπάλοφ βρέθηκε στην περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι στο σουτ που επιχείρησε.

Μόλις 3 λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης βρέθηκε κοντά στο γκολ. Ο Ταπάλοφ σούταρε, όμως ο Έλληνας κίπερ είχε απάντηση.

Το Καζακστάν συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, ο Οράζοφ δοκίμασε ένα μακρινό σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Η αμυντική λειτουργία της Εθνικής δεν είχε απαντήσεις στην πίεση των φιλοξενούμενων, που έφτασαν ξανά στην ελληνική περιοχή.

Στο 59’, ο Βορογκόφσκι δεν πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και εξ επαφής με τον Βλαχοδήμο.

Η ομάδα του Πογέτ έδειξε να ανακάμπτει και να βρίσκει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο. Οι διεθνείς με εξαιρετικές συνεργασίες δημιουργούσαν χώρους και μετέφεραν την μπάλα στην περιοχή, αλλά δεν δημιούργησαν κάποια τελική στα τελευταία λεπτά.

Ο Καζάκος τερματοφύλακας όμως δεν κατάφερε να πράξει το ίδιο ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Ταπάλοφ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 5-0 στο 85′.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67′ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46′ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (74′ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (64′ Γιακουμάκης), Ιωαννίδης (64′ Κωνσταντέλιας).

Καζακστάν : Σάτσκι, Καΐροφ (45′ Τοπάλοφ), Μπίστροφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (68′ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46′ Σαντιμπέκοφ), Ζαϊντουντίνοφ, Αστάνοφ (46′ Οράζοφ), Σαμορόντοφ

Click to comment

Trending