Connect with us
Advertisement

ΒΟΛΟΣ

Κεφάλαιο Κόντης

Η παραμονή του στον κυανέρυθρο πάγκο αποτελεί προτεραιότητα αλλά…

Είναι κοινό μυστικό η επιθυμία των ανθρώπων του Βόλου να κρατήσουν στην άκρη του πάγκου τους, τον Χρήστο Κόντη!

Ο Έλληνας τεχνικός που τον γνωρίσαμε κυρίως ως το πολύτιμο “δεξί χέρι” του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό, απέδειξε πως είναι έτοιμος να είναι εκείνος πρώτος προπονητής.

Στον Βόλο επιθυμούν να συνεχίσουν και τη νέα χρονιά την συνεργασία τους με τον Κόντη, που ανέλαβε την ομάδα σε μία δύσκολη και πρωτόγνωρη γι΄ αυτή κατάσταση.

Πολλοί τότε έκαναν λόγο για “λευκή πετσέτα” της διοίκησης, γιατί περίμεναν μία άλλη επιλογή, συνυφασμένη με τα ελληνικά δεδομένα: Κάποια “παλιοσειρά” δηλαδή, που θα έρθει για να σώσει την ομάδα και στο τέλος – ανεξαρτήτου αποτελέσματος –  να φύγει. Τα γνωστά…

Στον Βόλο όμως έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, ότι έχουν διαφορετική λογική και νοοτροπία.

Σε μία χρονιά που από την αρχή ξεκίνησε στραβά, με πολλές αποτυχημένες επιλογές, με τραυματισμούς, με αλλαγές προπονητών, τελικά στο τελευταίο κομμάτι οι κυανέρυθροι έκαναν την έκπληξη και πέτυχαν διάνα!

Εμπιστεύθηκαν έναν άνθρωπο που μπορεί να ήταν “δεύτερος”, “βοηθός”, όμως εμπιστεύθηκαν έναν άνθρωπο με γνώσεις, με εμπειρία, έναν άνθρωπο που δούλευε στα… κόκκινα όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του Γιοβάνοβιτς!

Ο Χρήστος Κόντης δούλευε σε φουλ ανταγωνιστικούς ρυθμούς που επιβάλει ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς, αλλά και ο πρωταθλητισμός που έκαναν οι ομάδες τους…

Πως ήταν δυνατόν να μην τα καταφέρει στον Βόλο;

Σε 9 ματς στον Βολιώτικο πάγκο, ο Χρήστος Κόντης μετρά 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες. Εντυπωσιακά νούμερα για μία ομάδα που μέχρι να την αναλάβει ο συγκεκριμένος προπονητής, μετρούσε μόλις 3 νίκες στο πρωτάθλημα και ήταν από τα μεγάλα φαβορί για τον υποβιβασμό!

Όλα αυτά είναι γεγονότα και δεν μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει.

Το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα: Θα είναι μέσα σ΄ αυτή ο Κόντης;

Ο Βόλος θέλει και ο ίδιος  ο Κόντης δεν λέει όχι σε μία τέτοια προοπτική.

Είναι όμως έτοιμος να πει “αντίο” στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που ετοιμάζει το επόμενο βήμα στην πλούσια προπονητική καριέρα του και αυτό οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι κάπου στο Ντουμπάι;

Ντουμπάι σημαίνει… χρήμα. Γιοβάνοβιτς ασφάλεια και σιγουριά.

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν το μέλλον. Προς το παρών ο Κόντης προετοιμάζει τον Βόλο για το τελευταίο ματς της σεζόν την ερχόμενη Κυριακή στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ, που πήρε μαζί του στην SL 2 την Κηφισιά.

Trending