Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Με το +4 η εθνική στην Ολλανδία για την πρόκριση

Το συγκρότημα του Γιώργου Ζαραβίνα αντιμετωπίζει στο Αϊντχόφεν με την Ολλανδία, στον αγώνα ρεβάνς για το δεύτερο και τελευταίο μέρος της β΄ φάσης των προκριματικών, και καλείται να υπερασπιστεί το προβάδισμα των τεσσάρων γκολ από τη νίκη της με 31-27 στο πρώτο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (8/5) στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης.

Ο νικητής του ζευγαριού θα πάρει το «εισιτήριο» για την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο θα συνδιοργανώσουν Κροατία, Δανία και Νορβηγία το διάστημα 14 Ιανουαρίου-2 Φεβρουαρίου 2025.

Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος -στο χωρητικότητας 4.000 θεατών “Indoor Sportcentrum Eindhoven”- είναι δύσκολη κόντρα στους «οράνιε», οι οποίοι θα επιδιώξουν να πάρουν… εκδίκηση για την ήττα τους στο πρώτο ματς, ενώ θα έχουν και την υποστήριξη των φιλάθλων τους, οι οποίοι αναμένεται να τους δώσουν ώθηση, στην προσπάθεια να ανατρέψουν το +4.

Γι’ αυτό η «γαλανόλευκη» θα πρέπει να παρουσιάσει στο Αϊντχόφεν ένα ακόμη καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το πρώτο ματς, προκειμένου να κόψει την… όρεξη των παικτών του Στάφαν Όλσον ότι θα μπορέσουν να επικρατήσουν με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων τερμάτων και να πάρουν την πρόκριση.

Η ελληνική ομάδα στοχεύει στην πρόκριση σε τελική φάση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2005, όταν κατετάγη έκτη.

Από την πλευρά της, η Ολλανδία, η οποία προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικά Παγκοσμίου το… μακρινό 1961, έλαβε μέρος στη διοργάνωση του 2023 με κάρτα ελευθέρας συμμετοχής (wild card) και επιδιώκει να δώσει το «παρών» στο τουρνουά για δεύτερη διαδοχική φορά.

Περισσότερα

Click to comment

Trending