Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Νόρα Δράκου: «Για μένα οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι θα είναι μια γιορτή, θέλω να την ευχαριστηθώ»

Η Νόρα Δράκου στα 32 της ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι! Σε μία ηλικία που οι περισσότερες συναθλήτριες της έχουν σταματήσει την κολύμβηση, αυτή εμφανίζεται καλύτερη από ποτέ.

Τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πίστευες;

«Δεν το πίστευα αλλά με πήρε το κύμα , κάθε φορά ήθελα κάτι περισσότερο , καλύτερους χρόνους καλύτερες επιδόσεις και κάπως έτσι έφτασα για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

Γιατί διάλεξες την Κολύμβηση;

«Το νερό με ηρεμεί το θεωρώ πολύ ψυχοθεραπευτικό ακόμα κι όταν δεν κάνω προπονήσεις είμαι στη Θάλασσα . Είναι η αγάπη μου για το άθλημα αλλά ήμουν και καλή».

Η κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού μίλησε για την καθημερινότητα, τους περιορισμούς και τις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού. «Είναι δύσκολο, είναι ρουτίνα άλλα είναι πολύ ωραία να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα» .

Το κλειδί για την μετάλλαξη της Νόρας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο ήταν η επιστροφή από την Αθήνα, στη γενέτειρα της, την Πάτρα και η συνεργασία της με τον Προπονητή του ΝΟΠ Λευτέρη Μήτρακα. «Με κούρασε η Αθήνα , είμαι παιδί της επαρχίας μόλις ήρθα στη Πάτρα , ξεκλείδωσα , βελτιώθηκαν οι επιδόσεις μου , οι χρόνοι μου, βρήκα τη χαμένη μου αυτοπεποίθηση είμαι καλύτερα ψυχολογικά με στήριξε η ομάδα μου (Προπονητής, Γυμναστής, Διατροφολόγος), η οικογένειά μου».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην καριέρα της αλλά και τι γίνεται όταν πέσουν τα φώτα μετά από μια διάκριση. «Σκέφτηκα αρκετές φορές να σταματήσω. Ο δρόμος που έχω διαλέξει είχε πολλές δυσκολίες, τις οποίες τις περισσότερες τις ξεπέρασα. Ο κόσμος μας θυμάται ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες μετά είμαστε ανύπαρκτοι έτσι είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός».

Η Νόρα Δράκου θα πάρει μέρος και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κολύμβησης που θα διεξαχθεί 10-23 Ιουνίου στο Βελιγράδι. «Στόχος είναι το μετάλλιο ,είναι απωθημένο, θα το διεκδικήσω στα 50μ. ύπτιο αλλά θα παλέψω και για την πρόκριση σε ατομικό επίπεδο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 50μ. ελεύθερο».

Η Νόρα θα πάει στο Παρίσι απολύτως συνειδητοποιημένη. Η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σε συνδυασμό με την εμπειρία, διαμορφώνουν μία πρωτόγνωρη για την ίδια κατάσταση. «Για μένα αυτοί οι ολυμπιακοί αγώνες θα είναι μια γιορτή, θα είναι η τελευταία μου συμμετοχή, θέλω να την ευχαριστηθώ».

Η Ελληνίδα κολυμβήτρια αναφέρθηκε επίσης στα μελλοντικά σχέδια μετά το τέλος της καριέρας της, τις φιλίες που έκανε μέσα στις πισίνες αλλά και στο επίπεδο της Ελληνικής Κολύμβησης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥ

Περισσότερα

Click to comment

Trending