Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Regatta of Champions: Από το Καλαμάκι στη Λεμεσό για το χρυσό Μακρή και Παναγόπουλος

Στο «The 1st Ever Regatta of Champions Kosmos Event», που φιλοξενήθηκε με απόλυτη επιτυχία στα νερά του Σαρωνικού Κόλπου σε συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου και του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου, η 14χρονη ιστιοπλόος τερμάτισε στην 6η θέση με 140 βαθμούς ποινής (2, 7, 2, 1, 3, 6, 25, 15, 5, 1, 13, 11, 20, 29 τα πλασαρίσματα της), ενώ ο 16χρονος την ακολούθησε στην 7η με 155 β. ποινής (1, 2, 1, 2, 2, 1, 3, 4, 4, 8, 23, 39, 26, 39).

Με αυτές τις επιδόσεις οι δύο ιστιοπλόοι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου πήραν τις 2 από τις συνολικά 15 προσκλήσεις για την Κύπρο και θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στον τελικό των τελικών του «Regatta of Champions» για την ανάδειξη του κορυφαίου στην κατηγορία Optimist για το 2024.

«Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες γιατί τις περισσότερες μέρες της διοργάνωσης ο άνεμος μας …δοκίμασε. Είμαι ικανοποιημένη με την πρόκριση. Αυτός ήταν εξ αρχής ο στόχος και είμαι χαρούμενη που θα πάω στην Κύπρο για να εκπροσωπήσω την Ελλάδα» τόνισε η Άννα Μαρία Μακρή. «Το συναίσθημα να τρέχεις σε δικά σου νερά δεν περιγράφεται. Ο συναγωνισμός ήταν πολύ υψηλός. Θέλω να διακριθώ στην Κύπρο και να τερματίσω πρώτη στα κορίτσια» ολοκλήρωσε τις δηλώσεις της η ιστιοπλόος του ΝΟΚ, η οποία στο «The 1st Ever Regatta of Champions Kosmos Event» αναδείχθηκε πρώτη στα κορίτσια σε όλο τον στόλο.

Πρόσκληση για τη Λεμεσό πήρε και ο ιστιοπλόος από τον Ναυτικό Όμιλο Αμφιθέας, Νικόλας Παπάς, ο οποίος πρώτευσε στην κατηγορία U13 και τερμάτισε στην 25η θέση της γενικής. Ο Επαμεινώνδας Λαδάς ήταν στην 16η θέση της γενικής με 207 βαθμούς ποινής, ενώ ο 15ος που πήρε την πρόσκληση για την Κύπρο είχε 195. Η διοργάνωση στο Καλαμάκι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά με τους διοργανωτές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Δείτε τα αποτελέσματα, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.//Λ.

Περισσότερα

Click to comment

Trending