Connect with us
Advertisement

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν συγκρίνονται με καμία άλλη διοργάνωση (video)

Το παράδειγμά μας θα είναι ο Ρούντι Φερνάντεθ. Ο σπουδαίος 39χρονος φόργουορντ είναι ένας από τους πιο πετυχημένους ευρωπαίους μπασκετμπολίστες. Αν πρέπει να γράψουμε όλα τα επιτεύγματά του, θα χρειαστούμε τετραψήφιο αριθμό λέξεων. Ενδεικτικά, έχει σηκώσει δύο Mundobasket, τέσσερα Eurobasket, τρεις Euroleague και επτά ACB. Έχει αγωνιστεί σε κάθε διοργάνωση συλλόγων και εθνικών ομάδων. Από το FIBA EuroChallenge με την Μπανταλόνα, το NBA με τους Πόρτλαντ Τρέιλ-Μπλέιζερς και τους Ντένβερ Νάγκετς, έως ευρωπαϊκά και παγκόσμια των μικρών εθνικών.

Παράλληλα, έχει αγωνιστεί και σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξεκίνησε στην Αθήνα το 2004, μετά στο Πεκίνο το 2008, στο Λονδίνο το 2012, στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και έφτασε μέχρι το Τόκιο το 2021. Όμως η πορεία του δεν θα σταματήσει εκεί, αφού η Ισπανία κατέκτησε το Προολυμπιακό Τουρνουά της Βαλένθια και προκρίθηκε στους Αγώνες του Παρισιού. Κάπως έτσι, θα μπει στην ξεχωριστή λίστα των αθλητών που έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον έξι φορές στη σπουδαιότερη αθλητική διοργάνωση της ανθρωπότητας. Σε αυτήν τη λίστα έως τώρα βρίσκονται μόλις 211 άνθρωποι, οι οποίοι δεδομένα θα γίνουν περισσότεροι φέτος.

Αυτό περί “σπουδαιότερης αθλητικής διοργάνωσης της ανθρωπότητας” όμως, είναι κάτι στο οποίο οφείλουμε να εμβαθύνουμε. Ο Ρούντι τα έχει πετύχει όλα στην καριέρα του. Έχει αγωνιστεί σε αυτήν τη διοργάνωση ήδη πέντε φορές. Έχει κατακτήσει και τρία μετάλλια (δύο ασημένια κι ένα χάλκινο). Ωστόσο, ακόμα και με όλα αυτά ως δεδομένα, όταν συνειδητοποίησε ότι η εθνική του ομάδα κι εκείνος προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες… έβαλε τα κλάματα. Έκανε σαν μικρό παιδί, καθήμενος στον πάγκο του, ανήμπορος να σηκωθεί από τη συγκίνηση.

Αυτό λοιπόν είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα για να αντιληφθεί κανείς τη σημασία αυτής της διοργάνωσης. Πρόκειται για κάτι που ξεπερνάει τα αθλητικά όρια, που είναι το απόλυτο όνειρο και η μέγιστη καταξίωση. Τόσο το να διακριθείς σε αυτήν, όσο ακόμα και το να λάβεις μέρος…

Δείτε το βίντεο:

//Α.

Περισσότερα

Click to comment

Trending