Connect with us
Advertisement

ΒΟΛΟΣ

Ο Βόλος του…. Μοριά!

Τεράστιο “διπλό” για τον Βόλο με χρυσό σκόρερ τον Κόσζτα…

Ο Ούγγρος φορ πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο Ελληνικό πρωτάθλημα, χαρίζοντας έτσι την πρώτη νίκη του Βόλου σ΄ αυτό!

Είχαμε γράψει ότι στην ουσία το πρωτάθλημα τώρα ξεκίνησε για τους κυανέρυθρους της πόλης μας, από την στιγμή που η πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό ήταν ένα άλλο ματς.

Ο Βόλος ήθελε να κερδίσει στην Τρίπολη και με έξυπνο τρόπο τα κατάφερε, χάρη όπως είπαμε στο γκολ του Ούγγρου φορ, που δέχθηκε όμως μια υπέροχη ασίστ από τον Γκλάβτσιτς.

Από εκεί και πέρα τίποτα το ιδιαίτερο με τους γηπεδούχους να έχουν μία ανούσια υπεροχή, όμως όταν η μπάλα είναι συνέχεια στον αντίπαλο (ο Βόλος δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να κοιτάξει ο Γκόμεζ) υπάρχει κίνδυνος και λίγο έλειψε ο Βόλος να δεχθεί την ισοφάριση στην εκπνοή της συνάντησης.

Θα ήταν άδικο να χαθεί η νίκη, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει δικαιοσύνη κι ευτυχώς το ματς τελείωσε με μεγάλο νικητή τον Βόλο.

Που μπορεί κι έχει τα περιθώρια να βελτιωθεί, είναι ακόμα νωρίς και η σπουδαία αυτή νίκη, αν μη τι άλλο θα του ανεβάσει την ψυχολογία.

Ο αγώνας

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να ψάχνουν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 12′ ο Βόλος αιφνιδίασε τον Αστέρα κι άνοιξε το σκορ. Ο Γκλάβτσιτς με υπέροχη κάθετη βρήκε τον Κόζτα που πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα.

Ο Ούγγρος φορ με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 33′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τον Αστέρα.

Ο Κρεσπί δοκίμασε τα πόδια του, αλλά δεν απείλησε την εστία του Σιαμπάνη. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκλάβτσιτς ήθελαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Η καλύτερη στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 39′. Ο Γιαμπλόνσκι δοκίμασε τα πόδια του έξω από την περιοχή, ο Σιαμπάνης εκτινάχθηκε, απόκρουσε και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και εκτός εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αρκάδες μπήκαν πάρα πολύ δυνατά θέλοντας να ισοφαρίσουν. Παρόλο όμως που είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Σιαμπάνη. Στο 62′ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Καλτσάς πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει εκτός εστίας. Στο 68′ ο Κρεσπί δοκίμασε τα πόδια του, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Οι Αρκάδες στο 81΄ άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Άλβαρες γέμισε από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Μάντζη, αλλά ο Σιαμπάνης απομάκρυνε σωτήρια, διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

ΓΚΟΛ: – / 12′ Κόζτα
Κίτρινες: 33′ Άλβαρες, 43′ Γκαρθία, 49′ Γιαμπλόνσκι / 31′ Κόζτα, 62′ Σιαμπάνης, 86′ Ασλανίδης
Κόκκινη:
Δοκάρι: 39′ Γιαμπλόνσκι / –

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (79′ Μάντζης), Αλάγκμπε (46′ Ντελί), Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνιόθ, Γιαμπλόνσκι (59′ Ρέζντιτς), Καλτσάς, Κρεσπί (78′ Φαράι), Μπαρτόλο (59′ Παλάσιος), Άνταμ.

Βόλος (Χοακίν Γκόμεζ): Σιαμπάνης, Μύγας, Κορέα, Μίλετιτς, Φεράρι, Καλογερόπουλος, Κόμπα (73′ Γιοέρι ντε Καμπς), Άλτμαν (82′ Ασλανίδης), Γκλάβτσιτς (82′ Δόσης), Κόσζτα (67′ Κόντε), Ασεχνούν (67′ Μεντιέτα).

Trending