Connect with us
Advertisement

SUPERLEAGUE

Η ΑΕΚ ήθελε πιο μπροστά τον Πιερό

Η ΑΕΚ αποκτά μια δοκιμασμένη επιλογή για την θέση του σέντερ-φορ με ένα ποσό της τάξεως των 3 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που σημαίνει πως το κόστος αυτό καθιστά τον Φραντζί Πιερό, μία από τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του κλαμπ.

Πέραν της χρηματιστηριακής αλλά και αγωνιστικής αξίας του παίκτη που είναι αδιαμφισβήτητη καθώς έχει 101 γκολ με 107,27 xGoals (σκοράρει δηλαδή 0,52 γκολ ανά αγώνα στην καριέρα του με 0,55 xGoals ανά 90’), έχει ενδιαφέρον να δούμε και το παρασκήνιο της μεταγραφής.

Πως φτάσαμε δηλαδή στο να καταλήξει η ΑΕΚ στην απόκτηση του Πιερό… Αρχικά να πούμε το εξής που είναι το πιο σημαντικό: Το ενδιαφέρον της Ένωσης για τον θηριώδη επιθετικό δεν είναι τωρινό!

Οι κιτρινόμαυροι, ασχολούνται με την περίπτωση του τους τελευταίους μήνες και μάλιστα στο τέλος του Ιούλη, χρονικά δηλαδή μετά το παιχνίδι με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες, είχαν έρθει σε επικοινωνία με την Μακάμπι και είχαν ρωτήσει για την περίπτωση του, αλλά οι Ισραηλινοί ήταν ξεκάθαροι και είχαν απαντήσει πως ο παίκτης δεν πωλείται λόγω Ευρώπης (είχαν προκριματικά στο Conference). 

Η ΑΕΚ την ίδια ώρα δούλευε παράλληλα και τις άλλες περιπτώσεις επιθετικών οι οποίες είχαν όλες την έγκριση του Ματίας Αλμέιδα.  

Ο Κορέα και ο Φοφανά ήταν στις top επιλογές μαζί με κάποιες άλλες, αλλά προφανώς μιλάμε για δύο περιπτώσεις που δεν γινόταν να έρθουν ούτε τον Ιούνιο, ούτε τον Ιούλιο και η ΑΕΚ έπρεπε να περιμένει να μπει ο Αύγουστος για να δει τις πιθανότητές της.

Ιδίως η περίπτωση του Φοφανά (αλλά και του Κορέα για άλλους λόγους), εξακολουθούσε πάντοτε να είναι μια δύσκολη περίπτωση λόγω των οικονομικών δεδομένων και κάποιων απαιτήσεων από την πλευρά της Τσέλσι.

Εν μέσω όλης αυτής της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί με την ΑΕΚ να αναζητά τον αντί-Πόνσε, ένας συγκεκριμένος ατζέντης έφερε στο τραπέζι το όνομα του Μαρσιάλ.

Ήταν πρόταση και όχι προϊόν «δουλειάς». Για αυτή την περίπτωση που θα έκανε και επικοινωνιακό γκελ η ΑΕΚ θεώρησε ότι μπορούσε να περιμένει, αλλά η προσπάθεια δεν καρποφόρησε και δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και σήμερα ο Μαρσιάλ είναι χωρίς ομάδα. 

Τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί  δεν ήταν εύκολα για την ΑΕΚ, που δούλευε σε πολλαπλά μέτωπα για τον αντί-Πόνσε και προφανώς, η προεργασία για τον θηριώδη φορ είχε γίνει…

Και  στην ΑΕΚ αφότου ζύγισαν όλα τα δεδομένα, έκριναν πως αυτή είναι η ενδεδειγμένη λύση.

Click to comment

Trending