Connect with us
Advertisement

ΒΟΛΟΣ

Η πρόκληση της Φιλαδέλφειας

Ο Βόλος αντιμετωπίζει απόψε την ΑΕΚ (20:00 Cosmote Sport 1) στην OPAP Arena 

Παιχνίδι – πρόκληση για τον Βόλο, που αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στην γεμάτη Νέα Φιλαδέλφεια, απόψε στις 8 το βράδυ.

Η ΑΕΚ θα επιδιώξει να βρεθεί και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας με νίκη της επί του Βόλου, που θέλει να πάρει κάτι από το παιχνίδι για να ανέβει βαθμολογικά, μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό.

Δύσκολα πράγματα αυτά, αλλά έχουν συμβεί ξανά για τους κυανέρυθρους της πόλης μας στο πρόσφατο παρελθόν.

Οπωσδήποτε ο Βόλος δεν είναι το φαβορί, ούτε και τα προγνωστικά είναι υπέρ του.

Θα πάει όμως για την μεγάλη έκπληξη και ό,τι καταφέρει… Δεν έχει να χάσει και τίποτα!

Η ΑΕΚ είναι το μεγάλο φαβορί, η ΑΕΚ έχει το άγχος, η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει… παιχνίδι και εκεί ακριβώς θα πρέπει να εστιάσει ο Ισπανός κόουτς των Βολιωτών: Δεν πρέπει να την αφήσει.

Αν η ΑΕΚ πιάσει το γνωστό παιχνίδι της, είναι ικανή να σκοτώσει κάθε αντίπαλό της!

Η δύναμη της έδρας της είναι γνωστή, ενώ πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση πως μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα με την γκέλα του Ολυμπιακού, καθώς και την ισοπαλία της Τούμπας, οι κιτρινόμαυροι του Ματίας Αλμέιδα ξέρουν ότι με νίκη τους, παίρνουν κεφάλι στην βαθμολογία… Άρα το ματς είναι μία σωστή πρόκληση και γαι τους δύο!

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα.

Καταρχάς για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν έχουν ανακοινώσει αποστολή, δεδομένα εκτός είναι οι Οντουμπάτζο και Γκατσίνοβιτς που έχουν υποστεί θλάσεις πρώτου και δευτέρου βαθμού, αντίστοιχα, καθώς και ο Μπρινιόλι, ο οποίος είναι αρκετά πιθανό να επιστρέψει στις προπονήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα.

Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί η ετοιμότητα του Λαμέλα, ο οποίος είχε δεχθεί χτύπημα στην προπόνηση, καθώς και του Μουκουντί που έχει ανεβάσει ρυθμούς.

Από την άλλη, στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται ο νεοαποκτηθείς Πιερό, καθώς φυσικά και ο Γιόνσον που έχει μπει εκ νέου σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

Σε ό, τι αφορά τους κυανέρυθρους της πόλης μας, ο Χοακίν Γκόμεζ δεν μπορεί να υπολογίζει σε ένα ακόμα παιχνίδι στον αρχηγό της ομάδας Τάσο Τσοκάνη, που είναι τραυματίας.

Πρώτη συμμετοχή σε αποστολή για το νέο χαφ, Λούκας Μπερναντού.

Αντίθετα, εκτός έμεινε ο πρώην δεξιός μπακ του Άρη, Ντάνιελ Σούντγκρεν, που αποκτήθηκε πριν από λίγες μέρες.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος – Ελίασον, Σιμάνσκι, Λιούμπισιτς, Κοϊτά – Γκαρσία, Τσούμπερ.

Βόλος (Χοακίν Γκόμεζ): Σιαμπάνης – Μύγας, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Κορέα, Φεράρι – Γκλάβτσιτς, Κόμπα, Βιγιαφάνιες – Ασεχνούν, Κόσζτα.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς
Α’ Βοηθός: Ανδρέας Φωτόπουλος
Β’ Βοηθός: Ιωάννης Μηνούδης
4ος διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης
VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Η προαναγγελία της διοργανώτριας Αρχής:

Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να επικρατήσει στα τρία από τα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει υποδεχθεί τον Βόλο. Στα άλλα τρία υπάρχει μια ισοπαλία (2-2), ενώ δύο φορές έφυγαν με τη νίκη οι φιλοξενούμενοι. Αντίθετα, στη Μαγνησία υπάρχει υπεροχή της ΑΕΚ, η οποία έχει επικρατήσει στα πέντε από τα έξι παιχνίδια που έχουν γίνει εκεί.

Μόνο τα δύο από τα έξι παιχνίδια έχουν διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ΑΕΚ να έχει επικρατήσει και στα δύο χωρίς να δεχθεί γκολ. Την σεζόν 2023-24 κέρδισε με 4-0 για τα Playoffs του πρωταθλήματος και με 3-0 στην τελευταία αναμέτρηση που έγινε εκεί για την 16η αγωνιστική της κανονικής περιόδου του 2023-24.

Ο Βόλος είχε σημειώσει γκολ σε όλα τα υπόλοιπα εκτός έδρας με την ΑΕΚ εκτός από εκείνα που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι νίκες της ομάδας του Βόλου είναι στο γήπεδο της Ριζούπολης, το 2022-23 (1-0) και στο ΟΑΚΑ το 2021-22 (2-1).

Στα τρία από τα έξι παιχνίδια υπάρχει ποδοσφαιριστής που βρήκε δύο φορές δίχτυα, με τον Πέτρο Μάνταλο να κάνει το ξεκίνημα, τον Τομ Φαν Βέερτ να συνεχίζει για τον Βόλο και στο τελευταίο τους ματς να παίρνει τη σκυτάλη ο Λιβάι Γκαρσία.

ΑΕΚ – ΒΟΛΟΣ

6 ΑΓΩΝΕΣ

3 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ

2 ΝΙΚΕΣ ΒΟΛΟΣ

ΓΚΟΛ: 13-7

Trending